Πολιτικη & Οικονομια

Χαμηλό 20 ετών για το ευρώ έναντι του δολαρίου

Βυθίζεται το ευρώ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
eurozoni

Σε χαμηλό 20 ετών βυθίζεται το ευρώ έναντι του δολαρίου - Το ευρώ χάνει έως και 1% με την ισοτιμία στο 1,0331 δολάριο.

Νέα «βουτιά» για το ευρώ που θυζίζεται σε χαμηλό 20 ετών έναντι του δολαρίου. Οι επενδυτές μειώνουν τα στοιχήματα για αυξήσεις των επιτοκίων από την ΕΚΤ καθώς αυξάνεται ολοένα και περισσότερο ο κίνδυνος ύφεσης στην περιοχή.

Το ευρώ χάνει έως και 1% με την ισοτιμία στο 1,0331 δολάριο, το πιο αδύναμο επίπεδό του από τον Δεκέμβριο του 2002.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αγορές χρήματος περιορίζουν τα στοιχήματα για αυξήσεις επιτοκίων της ΕΚΤ σε λιγότερες από 140 μονάδες βάσης φέτος. Αυτό ακολούθησε τη δημοσίευση τοου PMI δείκτη επιχειρηματικότητας στην Ευρωζώνη. Μάλιστα, τρεις εβδομάδες πριν αναμένοντα αυξήσεις πάνω από 190 μονάδες βάσης, που θα διευρύνουν τη διαφορά των επιτοκίων με την Federal Reserve.

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε, οι forward δείκτες υποδηλώνουν πως η ευρωπαϊκή οικονομία θα μπορούσε να γνωρίσει πρωτόγνωρη πτώση αυτό το τρίμηνο με την κρίση του κόστους ζωής να κρατά τους καταναλωτές επιφυλακτικούς.

Το Reuters, δε, αναφέρει πως ο PMI, ο τελικός σύνθετος δείκτης υπευθύνων αγορών της S&P Global, υποχώρησε σε χαμηλό 16 μηνών και τις 52,0 μονάδες τον Ιούνιο, από 54,8 τον Μάιο, μία ανάσα υψηλότερα από την προκαταρκτική εκτίμηση για 51,9. Υπενθυμίζεται ότι οποιοδήποτε αποτέλεσμα βρίσκεται πάνω από το όριο των 50 μονάδων δείχνει ανάπτυξη.

Με πληροφορίες από euro2day.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ