Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Η ΔΕΗ Συναντά την Τέχνη: 32 έργα σε μια μεγάλη έκθεση

Η ΔΕΗ συναντά την Τέχνη: 32 έργα σε μια μεγάλη έκθεση

Άνοιξε τις πόρτες της στο Ιστορικό Εργοστάσιο της ΔΕΗ η έκθεση «Η ΔΕΗ Συναντά την Τέχνη», όπου παρουσιάζονται στο κοινό τα 32 έργα που προκρίθηκαν στην τελευταία φάση του διαγωνισμού, καθώς και τα πέντε κορυφαία έργα που βραβεύτηκαν από την Κριτική Επιτροπή.

Πρόκειται για την κορύφωση μιας ακόμη πρωτοβουλίας της ΔΕΗ, που έχει ως σκοπό την ανάδειξη της άρρηκτης σχέσης μεταξύ της κορυφαίας εταιρείας παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας με την τέχνη και τον πολιτισμό. Συγκεκριμένα, καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα κλήθηκαν να συμμετάσχουν στον ανοικτό διαγωνισμό πειραματισμού και δημιουργικότητας μέσω του οποίου αναδείχθηκαν έργα τέχνης που άντλησαν έμπνευση από τις εγκαταστάσεις, την πολιτιστική και τεχνολογική κληρονομιά της ΔΕΗ και από το ευρύτερο εθνικό έργο που έχει επιτελέσει καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας της. Η επιλογή του Ιστορικού Εργοστασίου της ΔΕΗ στο Νέο Φάληρο δεν ήταν τυχαία, καθώς πρόκειται για έναν συμβολικό χώρο που κρύβει μέσα του ολόκληρη την ιστορία της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα.

Από τα εκατοντάδες έργα που αρχικά υποβλήθηκαν, συνολικά προκρίθηκαν ως εκθέματα 32 έργα τέχνης που καλύπτουν όλο το φάσμα των τεχνών όπως: ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική, design, animation films, ηχητικές δημιουργίες, performance art κ.α. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ανακοινώθηκαν και τα ονόματα των πέντε μεγάλων νικητών του διαγωνισμού. Τα έργα επιλέχθηκαν από έμπειρη κριτική επιτροπή επτά καταξιωμένων προσωπικοτήτων του καλλιτεχνικού και πολιτισμικού χώρου, ενώ τη διοργάνωση της έκθεσης επιμελήθηκε η κ. Κατερίνα Κοσκινά.


Μέλη Κριτικής Επιτροπής: Κοκκινιάς Πάνος, Κοσκινά Κατερίνα, Μαυροειδή Μαρία, Μπουλμέτης Τάσος, Ναυρίδης Νίκος, Παπαηλιάκης Ηλίας, Χαραλαμπόπουλος Γιάννης.

ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

Η ΔΕΗ συναντά την Τέχνη: 32 έργα σε μια μεγάλη έκθεση
Η ΔΕΗ Συναντά την Τέχνη: 32 έργα σε μια μεγάλη έκθεση
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Η έκθεση είναι ανοιχτή δωρεάν για το κοινό. H πρόσβαση στον χώρο επιτρέπεται μόνο σε όσους επισκέπτες διαθέτουν και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης Covid 19.