Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Crossroads

Crossroads

Τρεις καλλιτέχνες, τρεις χώρες και τρεις διαφορετικές κουλτούρες, συναντιούνται στην έκθεση «Crossroads» που παρουσιάζει η The Blender Gallery.

Γιάννης Βαλυράκης
Θυμίζοντας έντονα το εικαστικό φωτογραφικό ψυχογράφημα του Ingmar Bergman, η ζωγραφική του Γιάννη Βαλυράκη αποτυπώνει πλευρές της ιστορίας απο τη δική του μοναδική ματιά, παρουσιάζοντας συνθέσεις και  μορφές, πρόσωπα και εκφράσεις με δυναμισμό και εκρηκτικότητα που αγγίζουν βαθιά τον θεατή.
Ο ζωγράφος, φαίνεται να έχει ξεκάθαρες επιρροές από την παλιά τέχνη της κινηματογραφικής αφίσας και από την τέχνη της μεταξοτυπίας. Παντρεύει την παλιά αυτή τέχνη με το δικό του ξεχωριστό στύλ και την αναδεικνύει με τη   χρήση νέων εικαστικών μέσων και τεχνικών. Στα έργα του. εντοπίζονται επιρροές από καλλιτεχνικά ρεύματα όπως είναι η Pop Art, η Αrt Νouveau, η Street Art. Θα μπορούσε κανείς να πει πως η τόσο ξεχωριστή τεχνική του, σε συνδυασμό με αυτή την ιδιαίτερη αισθητική που ακροβατεί μεταξύ του παλιού και του σύγχρονου, είναι τα στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει.
Έχει εργαστεί στην Αγγλία, όπου διατηρούσε προσωπικό στούντιο ως ελεύθερος επαγγελματίας και έχει συνεργαστεί με τα Backlit Studios, τη Surface Gallery στο Nottingham καθώς και με ελληνικές γκαλερι έργων τέχνης.

Marcelo Ricardo Zeballos
Ο Marcelo Ricardo Zeballos, είναι ένας απο τους πιο καταξιωμένους καλλιτέχνες της Αργεντινής. Το βιογραφικό του περιλαμβάνει 44 ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε σημαντικά μουσεία της Αργεντινής, όπως το Μουσείο Eduardo Sivori και το Μουσείο Palais de Glace.
Ξεκίνησε την καριέρα του ως Art Designer στο musical “Beauty and the Beast” της Walt Disney, στην Αργεντινή και στο MTV της Αργεντινής. Εργάστηκε επίσης για την Universal Records και την Sony Music. Συμμετείχε στο Cow Parade του Buenos Aires καθώς και στο  Polo & Art Show.
Το έργο του υποστηρίζεται από πολύ σημαντικούς εικαστικούς όπως ο Clorindo Testa, o Luis Felipe Noé και ο Raul Santana etc.
Με φανερή επιρροή από τον διαφημιστικό κόσμο της φωτογραφίας, του κινηματογράφου και των αφισών, ο καλλιτέχνης επικεντρώνεται σε μεγάλες μορφές, των οποίων το κύριο θέμα είναι το πρόσωπο της γυναίκας. Τα χρώματα που επιλέγει είναι καθαρά ποπ και τονίζουν την έννοια του “ωραίου” φύλου, προβάλοντας τα ελκυστικά χαρακτηριστικά του σε συνδυασμό με τη σύγχρονη αισθητική του καλλιτέχνη.

Paul Oz
Ο Paul Oz είναι καλλιτέχνης με έδρα το Λονδίνο. Η εκρηκτική του δουλειά είναι συνήθως μεγάλης κλίμακας, με τη δική του χαρακτηριστική τεχνική της σπάτουλας. H τρισδιάστατη ζωγραφική του, επικεντρώνεται στη δημιουργία οπτικού αντίκτυπου με ενέργεια και κίνηση.
Η έμπνευση και η θεματική του προκύπτουν απο την αγάπη του για τους διάσημους θρύλους της πολιτιστικής σκηνής και του αθλητισμού. Προέρχεται επίσης απο το πάθος του για τα Star Wars, Lego και Formula 1. Η θεματική αυτή, τον έχει οδηγήσει να είναι μέρος των επίσημων εκθέσεων τέχνης της Star Wars, να κάνει live painting σε αγώνες F1 κ.α
Έχει κάνει πρόσφατα εκθέσεις στο Λονδίνο, στο Λος Άντζελες, στο Ντουμπάι και live painting στο GP Monaco. Το έργο τέχνης του Paul Oz παρουσιάστηκε επίσης στο GP Ball, στο GP στη Σιγκαπούρη, στην Selfridges Oxford St, στο Harrods και στο φεστιβάλ Goodwood of Speed ​​ITV4.

ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

Crossroads
Crossroads
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Είσοδος ελεύθερη