Θεματα

Ο Athens Voice 102.5 γιορτάζει τα γενέθλια του Jack Savoretti

Ο τραγουδοποιός με την τόσο χαρακτηριστική βραχνή φωνή γίνεται 39 ετών τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τα πιο όμορφα τραγούδια του Jack Savoretti σε ένα birthday tribute του Athens Voice 102.5, τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου.

Τα πιο όμορφα τραγούδια του Jack Savoretti σε ένα birthday tribute του Athens Voice 102.5, τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου.

Ο άγγλος τραγουδοποιός Jack Savoretti γίνεται στις 10 Οκτωβρίου 39 ετών κι ετοιμάζεται για δύο συναυλίες στην Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη στις 2 Δεκεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και στην Αθήνα στις 3 Δεκεμβρίου, στο γήπεδο Tae Kwon Do.

Ήδη από τα τέλη του Σεπτέμβρη του 2021 και την εξαιρετική του βραδιά στο Ηρώδειο αλλά και από την καλοκαιρινή του εμφάνιση στο Sani Festival, το ελληνικό κοινό τον περιμένει για να ξανακούσει σπουδαία τραγούδια, όπως τα “Secret Life”, “Who’s Hurting Who”, “The Way You Said Goodbye”, “Candlelight” και “What More Can I Do”, “Soldier’s Eyes”, “Human” και πολλά ακόμη.

Από την περσινή του εμφάνιση μέχρι σήμερα, ο Jack Savoretti έχει διασκευάσει στα ιταλικά και τα αγγλικά το “Io Che Non Vivo Senza Te” του Pino Donaggio, που είχε τραγουδήσει και η Dusty Springfield ως “You Don’t Have To Say You Love Me”, τονίζοντας με τον τρόπο αυτό τη σημασία της ιταλικής καταγωγής του. Επίσης, πολύ πρόσφατα διασκεύασε και το “Blinding Lights” του Weeknd, ένα από τα πιο επιτυχημένα τραγούδια των τελευταίων χρόνων.

Τα πιο όμορφα τραγούδια του Jack Savoretti σε ένα birthday tribute του Athens Voice 102.5, τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο άγγλος τραγουδοποιός με την τόσο χαρακτηριστική βραχνή φωνή αλλά και την καθοριστική ιταλική καταγωγή, στα σχολικά του χρόνια ασχολιόταν με ενδιαφέρον μόνο με την ποίηση, διαβάζοντας αλλά και γράφοντας συνεχώς. Όπως ο ίδιος λέει, το καλύτερο δώρο που πήρε στη ζωή του ήταν η κιθάρα που του χάρισε η μητέρα του. Μαθαίνοντας να παίζει, κατάλαβε «πόσο περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να σε ακούσουν όταν τραγουδάς ένα τραγούδι σε σχέση με όταν διαβάζεις ένα ποίημα».

Στις 10 Οκτωβρίου, ο Athens Voice 102.5 εμπλουτίζει το πρόγραμμά του με μερικά από τα πιο όμορφα τραγούδια της καριέρας του Jack Savoretti, με τη βεβαιότητα ότι οι επερχόμενες συναυλίες του θα φέρουν λίγη από την ηλιόλουστη και φωτεινή διάθεση του “Europiana” μέσα στον χειμώνα.

Καλή ακρόαση!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ