Θεματα

Το τραγούδι της ημέρας από τον Athens Voice 102.5 (28.08.2020)

The Smashing Pumpkins – Cyr

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
The Smashing Pumpkins
© Jonathan Weiner

The Smashing Pumpkins – Cyr: Το τραγούδι της ημέρας, Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020, από τον Athens Voice 102.5

Ο Billy Corgan είχε προειδοποιήσει πως το επερχόμενο άλμπουμ της μπάντας θα είναι «κλασικό». Δίνοντας τα πρώτα ηχητικά δείγματα από τον διάδοχο του «Shiny And Oh So Bright, Vol. 1», το συγκρότημα The Smashing Pumpkins κυκλοφόρησε δύο νέα σινγκλ, με το τραγούδι «Cyr» να ξεχωρίζει για την new wave, synth pop στροφή του και τη neo disco διάθεσή του, αν και ο Billy Corgan προτίμησε να το περιγράψει ως «δυστοπικό».

«Μια ψυχή ενάντια στον κόσμο, με την πλάτη στον τοίχο, ενάντια σε προδοσίες και λίγο ελεύθερο χρόνο. Για μένα εκφράζει τι είναι, αλλά και τι δεν είναι, δυνατό, μέσω της πίστης» δήλωσε ο Billy Corgan για το τραγούδι «Cyr» των Smashing Pumpkins.

Το συγκρότημα, κατά τη διάρκεια του lockdown, ολοκλήρωσε ένα βιντεοκλίπ για το «Cyr» από τις αντίστοιχες καραντίνες των μελών στο Σικάγο και το Λος Άντζελες. Και μόλις κυκλοφόρησε. «Αυτό είναι ένα όνειρο γοτθικού πυρετού… μια καλλιτεχνική οπτική απελευθέρωση που προσπαθεί να δημιουργήσει μια στιγμιαία απόδραση από το συναισθηματικό μαύρο σύννεφο που κρέμεται πάνω από όλους μας φέτος», δήλωσε η σκηνοθέτις του βίντεο Linda Strawberry. «Μια σκοτεινή αποπλάνηση γυρισμένη στην καραντίνα σε συνθήκες social distancing», σημείωσε χαρακτηριστικά.

THE SMASHING PUMPKINS - Cyr (Official Music Video)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ