Θεματα

Ο Κωστής Νικηφοράκης διαλέγει 10 τραγούδια για το Σαββατοκύριακο

Οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί του Athens Voice 102.5 φτιάχνουν το soundtrack του καλοκαιριού

62222-137653.jpg
A.V. Team
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κωστής Νικηφοράκης Black Athena
© Θανάσης Καρατζάς

To soundtrack του καλοκαιριού από τον Athens Voice 102.5: Ο Κωστής Νικηφοράκης διαλέγει 10 αγαπημένα τραγούδια για το Σαββατοκύριακο.

Οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί του Athens Voice 102.5 φτιάχνουν ένα soundtrack για το φετινό καλοκαίρι, που χρειάζεται περισσότερη μουσική από τα προηγούμενα. Κάθε Σαββατοκύριακο, νέα και παλιά τραγούδια μαζί με τις ιστορίες που κρύβουν και τις σκέψεις που προκαλούν, βρίσκουν τη θέση τους σε μια δροσερή, απρόβλεπτη, λίστα που θα ανανεώνεται συνέχεια και θα είναι διαθέσιμη στην ψηφιακή δισκοθήκη του Athens Voice 102.5 στο Spotify και στο athensvoice.gr.

Ακούστε την, μοιραστείτε την και αφήστε τα σχόλιά σας. Συντονιστείτε κι εσείς στον Athens Voice 102.5 και ακούστε την εκπομπή του Κωστή Νικηφοράκη, κάθε Σάββατο και Κυριακή, 20.00-22.00. Καλό Σαββατοκύριακο, καλό καλοκαίρι! 

1. Craig Kupka ‎– Clouds - New Music For Relaxation
Ο δίσκος σε παραγωγή του Craig Kupka από το 1981 το Clouds 1 έχει συνοδεύσει μέχρι στιγμής όλα τα ηλιοβασιλέματα στη βεράντα μου αυτό το καλοκαίρι. Μουσική με τονικότητα με απώτερο σκοπό την πλήρη χαλάρωση. Είκοσι τρία λεπτά μουσικής ηδονής που όπως λένε οι συντελεστές του στις σημειώσεις του εξωφύλλου, η μουσική αυτή είναι ιδανική για να κάνεις γιόγκα ή να οδηγείς με ταχύτητα στον αυτοκινητόδρομο. Το ένστικτο μου μου λέει πως αυτός ο δίσκος ήταν η πηγή έμπνευσης του θρυλικού Mark Prichard για το κομμάτι «?» από το 2009.

Clouds 1

2. Shigeo Sekito - Special Sound Series – Vol. 2
Ένας ακόμη μαγικός δίσκος από την Ιαπωνία και τα μέσα της δεκαετίας του ‘70, από το μυαλό του πιανίστα Shigeo Sekito. Το κομμάτι «The Word II» είναι το απόλυτο τριπ, το μόνο αρνητικό σημείο του είναι ότι είναι μόνο τρία λεπτά! Το κομμάτι αποτέλεσε τη βάση του «Reflection» του Καναδού Lo-Fi star Mac DeMacro και σαμπλαρίστηκε στο κομμάτι «How U Feel» των Quavo και Travis Scott από το 2017.

Shigeo Sekito - the word II

3. Electronic System ‎– Tchip.Tchip (Vol. 3)
Για το επόμενο τριπ πάμε στο Βέλγιο στο 1974 για να ακούσουμε Electronic System, το synth group του μετέπειτα μέλους των εμβληματικών Telex, Dan Lacksman και το κομμάτι Skylab. Moogs, πιάνο, αργόσυρτα drums σε ένα ονειρικό κομμάτι διάρκειας δεκατεσσάρων λεπτών! Το τρακ το έμαθα από τον φίλο μου Andrew Lovefingers και το φανταστικό blog Lovefingers που διατηρούσε παλαιότερα.

Electronic System - Skylab - 1974

4. Booker T & The MG's - Uptight OST
Η inhouse μπάντα της θρυλικής Stax Records υπογράφει το soundtrack της ταινίας που Jules Dassin με τίτλο 'Uptight' από το 1968. Η πλοκή της ταινίας εκτυλίσσεται στο Cleveland λίγες μέρες  μετά τη δολοφονία του Martin Luther King, Jr. Η αρχική νευρικότητα και ο στοχασμός μετατρέπεται σε ένταση και συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και μαύρων διαδηλωτών. Το ορχηστρικό «Cleveland Now» τα αποτυπώνει τέλεια.

Booker T and The MG's - Cleveland Now

5. Freda Payne - I Get High (On Your Memory) 7''
Εκπληκτική σοουλιά από το 1977 και το γέννημα θέμα του Detroit τη Freda Payne. Δεν το ήξερα μέχρι πρόσφατα μου το έβαλε να το ακούσω ένας DJ από το Λονδίνο και πρώην αφεντικό μου ο Trevor Chang (έτσι θέλει μου λέει να τον αναφέρω χάχα!). «I get high on your memory» τελεία. Δεν λέω τίποτα άλλο.

Freda Payne .   I get High on your memory .  1977.

6. Elkin & Nelson - Elkin & Nelson
Το «Vamonos» είναι μια αξεπέραστη balearic style κομματάρα για ηλιοκαμένες παραλίες από τους Κολομβιανούς Elkin και Nelson Marín Pérez. Έχοντας προσγειωθεί στη Μαδρίτη το 1973, ο θρύλος λέει ότι εκτός από τα μπαγκάζια τους έφεραν μαζί τους μια ντουζίνα τραγούδια από τη λατινική Αμερική. Μου το πρώτο έπαιξε ο καλός μου φίλος και τεράστιος record digger Πέτρος Μαλεύρης και από τότε το έχω πάντα μαζί μου.

Elkin & Nelson - Vamonos

7. Sébastien Tellier - Politics
Αν δεν σας έχω ψήσει ακόμα τότε με αυτό θα σας βγάλω νοκ ουτ με τη μία. Από το 2004 το «La Ritournelle» είναι μια αιώνια σύνθεση του Sébastien Tellier συνοδευόμενη από τα εκπληκτικά drums του γίγαντα Tony Allen. Μουσική για την οποία μπορεί να δώσεις και τη ζωή σου ακόμη… Αυτό.

Sébastien Tellier - La Ritournelle (Official Audio)

8. Carly Simon - Why 12''
Σε μουσική από τους Τιτάνες Neil Rogers και Bernard Fowler των Chic Το «Why» είναι μια Reggae pop μπαλάντα που δεν πρέπει να ακούσεις αν έχεις ερωτευτεί!

Carly Simon - Why (12" Mix) - Paradise Garage

9. The Abyssinians - Satta Masagana
Από το 1976 και τη Jamaica το «Abendigo» είναι ένα βαθύ βαθύ roots reggae cut για τις ζεστές νύχτες του Αυγούστου.

Abendigo (Original Jamaican Mix)

10. Lyn Christopher - Lyn Christopher
Από το 1973 και τη Lyn Christopher ένα κλασσικό ραπ break (LL Cool J, Havoc), ένα μοναδικό Pop Soul κομμάτι το οποίο θα σε αγγίξει.

Take Me With You

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ