Αρχειο

Το «πρώτο βήμα» θα γίνει στο TEDxKalamata

12 ομιλητές αφηγούνται τη στιγμή που αποφάσισαν να αλλάξουν τα πάντα

50591-153528.jpg
Μαρία Κοραχάη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
97345-195149.jpg

Kάθε ταξίδι στη ζωή ξεκινά από ένα βήμα. Και κάθε δημοσιογραφικό κείμενο από μια φράση...Πώς μπορείς να συστήσεις ανθρώπους όπως τη Mαριέττα Προβοπούλου που αποφάσισε να αφιερώσει τις δυνάμεις της στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα που πολεμούν για το δικαίωμα στη ζωή και την αξιοπρέπεια; Ή τον φυσικό του CERN Rolf Landua που με ένα πείραμα για την αντιύλη, ενέπνευσε τη χολιγουντιανή ταινία «Angel and Demons», για την οποία μετά εργάστηκε ως επιστημονικός σύμβουλος; Πάντως το μεγάλο βήμα για την Ιnna Shevchenko ήταν όταν επέκτεινε διεθνώς την οργάνωση FEMEN, γνωστή για τις ανατρεπτικές διαμαρτυρίες που διοργανώνει ενάντια στο εμπόριο λευκής σαρκός, τον σεξισμό, την ομοφοβία και τις κοινωνικές αδικίες...Οι μεγαλύτερες εφευρέσεις στον πλανήτη, οι εξεγέρσεις που άλλαξαν την ιστορία, ακόμα και οι προσωπικές επαναστάσεις ξεκινούν από εκείνο το δευτερόλεπτο που κάποιος αποφάσισε να γυρίσει τον κόσμο ανάποδα. Ή και τον εαυτό του.

image

image

Ο τολμών νικά… Πάντα; Δώδεκα ετερόκλητοι ομιλητές από όλο τον κόσμο, έρχονται να αφηγηθούν στο φετινό TEDxKalamata, που έχει τίτλο «Firstep», τη δική τους ανθρώπινη στιγμή, τότε που αποφάσισαν να αλλάξουν τα πάντα. Στις 27 Ιουνίου προσωπικότητες που άφησαν το στίγμα τους στην παγκόσμια επιστήμη, πολιτισμικοί προβοκάτορες και ανθρώπινοι…μύθοι θα βρεθούν στο μυστηριακό τοπίο του Θεάτρου της Αρχαίας Μεσσήνης και θα διηγηθούν ο καθένας στο δικό του τέταρτο πάνω στη σκηνή, τα προσωπικά τους τολμήματα.

image

image

Πέρυσι, για πρώτη χρονιά το Αρχαίο Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης φιλοξένησε 11 ομιλητές για να μοιραστούν τα δικά τους όρια και να εμπνεύσουν με τον τρόπο που ενθάρρυναν τους εαυτούς τους να τα υπερβούν. Το TEDxKalamata 2013 υπήρξε το 1ο TEDx στον κόσμο που πραγματοποιήθηκε σε αρχαιολογικό χώρο και εντάχθηκε στην παγκόσμια λίστα των «must seen to believe» events από το TED ανάμεσα στα 5.000 που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο. Ο Guillaume Nery, παγκόσμιος πρωταθλητής ελεύθερης κατάδυσης, η Alexandra Cousteau, περιβαλλοντολόγος και εγγονή του Jacques- Yves Cousteau, ο χορευτής της Madonna και της Shakira, Daniel «Cloud» Campos, ένας πραγματικός σουπερ ήρωας, ηθοποιός και παραγωγός, ο Αdam Pearson, ο Καλαματιανός πρωταθλητής στο τένις με αμαξίδιο, Γιώργος Λαζαρίδης και άλλοι, συνόδευσαν τον κόσμο σε έναν ιδιαίτερο ταξίδι πέρα από τα κοινωνικά, πολιτικά, φιλοσοφικά, σωματικά, ψυχολογικά και όρια του ανθρώπινου νου. Οι 30 νέοι, που ξεκίνησαν την μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία του TEDxKalamata οραματίστηκαν την αποκέντρωση και τη δημιουργία ενός πυρήνα δράσεων και συζητήσεων.

Για δεύτερη χρονιά φέτος, το Αρχαίο Θέατρο θα γίνει ξανά ζωντανό και θα υποδεχτεί ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο που μπόρεσαν να αλλάξουν τη ζωή τη δική τους και των γύρω τους με μια φωτογραφία, μια εφεύρεση, ένα τραγούδι, με τη πένα, τα γκράφιτι τους, τις παρεμβάσεις και το πάθος τους...

«Δεν μπορείς να τρέξεις, αν πρώτα δεν περπατήσεις.

Δεν μπορείς να περπατήσεις, αν δεν σταθείς.

Δεν μπορείς να σταθείς, παρά μόνο όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή για εσένα».

Μπορεί και να ήρθε. 27 Ιουνίου/ «Firstep»/ TEDxKalamata 

image

Περισσότερες πληροφορίες στο http://2015.tedxkalamata.com/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ