Αρχειο

ΠΕΔΥ (ή ΕΟΠΥΥ) και όποιος αντέξει

Κουίζ: Βρείτε το τηλέφωνο της Κεντρικής Υπηρεσίας και κερδίστε…

34908-78612.JPG
Γιάννης Τσάκαλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
91927-185146.jpg

Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα υγείας και φυσικά προσπαθώ να το λύσω από τον φορέα που με καλύπτει ΠΕΔΥ (ή ΕΟΠΥΥ πείτε το όπως θέλετε). Για καλή μου τύχη βρήκα άμεσα καρδιολόγο, έγινε η πρώτη εξέταση και με διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται για καρδιά. Τέλεια.

Επόμενη «στάση» γαστρεντερολόγος. Μέσω του σάιτ έβγαλα άκρη, βρήκα γιατρό και μου έγραψε μια γαστροσκόπηση. Μετά από αρκετά τηλέφωνα, έμαθα τελικά ότι αυτού του είδους η εξέταση γίνεται στα δημόσια νοσοκομεία. Το νοσοκομείο της περιοχής μου είναι το Γεννηματάς.

Μπαίνω με καθοδήγηση υπαλλήλου ΠΕΔΥ (ή ΕΟΠΥΥ) στο σάιτ και βρίσκω δύο τηλέφωνα. Παίρνω εν μέσω πόνων αμφότερα και δεν βγαίνει καμία άκρη. Χάρη στην επιμονή μου να καλώ ένα εκ των δύο τηλεφώνων (δείτε το σχετικό print screen), βγαίνει ένας άνθρωπος (μάλλον αγχωμένος) και με ενημερώνει ότι σε αυτό το τηλέφωνο έχει σχέση με τις προμήθειες του νοσοκομείου και μου δίνει άλλο τηλέφωνο.

image

image

Το ένα τηλέφωνο δεν υπάρχει και το άλλο είναι λάθος

(Να τονίσω ότι προσπάθησα να βρω το σωστό τηλ. του Γεννηματάς μέσω του σάιτ του ΠΕΔΥ. Αν μπείτε στο σάιτ του Γεννηματάς βρίσκεται άμεσα το τηλ. του τηλεφωνικού κέντρου αλλά εκείνη τη στιγμή δεν το σκέφτηκα –είπαμε πονάω).

Παίρνω το άλλο τηλέφωνο και μου δίνουν άλλο τηλέφωνο. Παίρνω το άλλο τηλέφωνο και μέχρι την ώρα που γράφω αυτό το κείμενο (15:00) –μετά από προσπάθειες 3 και πλέον ωρών, τζίφος. Εν τω μεταξύ οι πόνοι με «διπλώνουν» και εγώ πρέπει να κάθομαι και να προσπαθώ με τις ώρες.

Ψάχνω να βρω τηλέφωνο να διαμαρτυρηθώ και προσπαθώ να ανακαλύψω το τηλέφωνο της κεντρικής υπηρεσίας του ΠΕΔΥ (ή ΕΟΠΥΥ). Μαντέψτε, όσο και αν προσπάθησα, τηλέφωνο της κεντρικής υπηρεσίας δεν βρήκα (δείτε και το σχετικό print screen). Πήρα σε τηλεφωνικές υπηρεσίες, προσπάθησα μέσω υπαλλήλων ΠΕΔY, που απαντούν στα τηλέφωνα για ραντεβού και δεν κατάφερα τίποτα. Όπως λένε και στις εξαφανίσεις «Μπορείτε να βοηθήσετε;».

image

Ξέρουμε που είναι η κεντρική υπηρεσία αλλά τηλέφωνο γιοκ

Και κάτι αστείο: Παρατήρησα ότι στα παραπεμπτικά για εξετάσεις, η ημερομηνία λήξης της ασφαλιστικής μου κάλυψης είναι... 31 Δεκεμβρίου του 9999 μ.Χ. Δεν είναι θέμα ουσίας, δεν είναι λάθος των γιατρών (προφανώς έχει να κάνει με το ηλεκτρονικό σύστημα), αλλά νιώθω καλύτερα που είμαι ασφαλισμένος και μετά το τέλος του ανθρώπινου πολιτισμού.

image

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ