Αρχειο

Το Κολωνάκι απ'την καλή

... κι απ'την ανάποδη

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 518
9’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
91445-205446.jpg

ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΕΣ

Οι γηραιές κυρίες σε ηλικία Μαθουσάλα, σαν ηρωίδες του Αντώνη Κυριακούλη. Περνούν αργά σαν Επιτάφιος, υποβασταζόμενες από νεαρές βοηθούς η μία κρατώντας την άλλη. Μακριά μαύρα μαντΟ, μπαστούνι, λουλακί μαλλί, κραγιόν, άρωμα, φωνή προφήτη που φέρνει μαντάτα. Τα απογεύματα στο Έμπασι. Σε νεότερη εκδοχή, κυκλοφορούν παραλλαγές της Κυρίας Τεπενδρή του Κωνσταντίνου Κακανιά.


Η ΓΡΑΜΜΗ 60

Μικρό όχημα, αργεί πολύ για να κάνει τη διαδρομή, αλλά είναι βολική γραμμή. Με αφετηρία στην οδό Ηπείρου, ανεβαίνει από Αλεξάνδρας, μπαίνει Εξάρχεια από τη Σπύρου Τρικούπη, βγαίνει Στουρνάρη και μετά Ακαδημίας, την ανεβαίνει όλη και στην Κανάρη στρίβει αριστερά. Περνάει την πλατεία, όλη την Πατριάρχου Ιωακείμ και εκεί περίπου αδειάζει αρκετά από κόσμο. Ελίσσεται πίσω από τον Ευαγγελισμό, Μαρασλή, Σουηδίας, περνάει Ναυτικό Νοσοκομείο, κάνει μια έτσι αριστερά και ανεβαίνει περιφερειακό Λυκαβηττού. Κάνει στάση στο τελεφερίκ, συνεχίζει το γύρο του Περιφερειακού, περνάει από Σαρανταπήχου και τράκα-τρούκα φτάνει στο τέρμα στην όμορφη πλατεία Έλενας Βενιζέλου, πίσω από τον Παναθηναϊκό. Ωραία βόλτα.


Ο ΦΟΥΡΝΟΣ ΤΟΥ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ

Ο φούρνος ονομάζεται «Λυκαβηττός». Υπάρχει από το 1988 και έχει μυημένους, σταθερούς πελάτες που βρίσκουν εκεί –εκτός από τα αρτοποιήματα– και εξαιρετική, φρέσκια καρυδόψιχα και υπέροχα (μίνι) μελομακάρονα. Ήταν ο πρώτος φούρνος που έφερε στην Ελλάδα μαύρο γερμανικό ψωμί. Ανάμεσα σε άλλες ποικιλίες, δοκιμάσετε οπωσδήποτε το ψωμί με κουρκουμά, φουντούκι και καρύδι. Δεινοκράτους 59, 210 7211348


ΤΑ ΖΩΓΡΑΦΙΣΜΕΝΑ ΚΑΦΑΟ

Ωραίο και αναξιοποίητο ταμπλό. Γιατί να μην τα διακοσμήσει κάποιο καλλιτεχνικό χέρι; Ανάμεσα στα άλλα έργα, κλασικό έχει μείνει το γκράφιτι του Sonke «Κουράγιο Πετράν», Λουκιανού & Αλωπεκής.


image

ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ

Στο τέρμα της οδού Πλουτάρχου, στη συμβολή της με την Αριστίππου υπάρχει το (ανακαινισμένο από το 2002) τελεφερίκ του Λυκαβηττού που ανεβαίνει τα 210 μέτρα του λόφου μέσα σε 3 λεπτά, με όλη τη διαδρομή να γίνεται μέσα σε σήραγγα. Κατασκευάστηκε από τον ΕΟΤ και εγκαινιάστηκε στις 18 Απριλίου 1965. Τώρα, η διαχείρισή του έχει ανατεθεί σε όμιλο εταιριών εστίασης στον οποίο ανήκει και το εστιατόριο με την υπέροχη θέα, στην κορυφή του λόφου. Το Τελεφερίκ λειτουργεί 365 μέρες το χρόνο από τις 9.00 π.μ. έως τις 1.30 π.μ. Τα δρομολόγια εκτελούνται σύμφωνα με το πρόγραμμα ανά 30 λεπτά, αλλά τις ώρες αιχμής η συχνότητα μπορεί να φτάσει τα 10 λεπτά. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 7 ευρώ. (Περιλαμβάνει ανάβαση και κατάβαση, και έκπτωση στο εστιατόριο του Λυκαβηττού)

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Ο αυλόγυρος του μεσαιωνικού ναού του Αγίου Γεωργίου στην κορυφή του λόφου, στην κορωνίδα όλης της πόλης. Από εκεί φαίνεται τέλεια η Λεωφόρος Αμαλίας και η Βουλή, όλη η κίνηση του δρόμου και του πλήθους, ενώ τα εμβατήρια ακούγονται απόμακρα, σαν να παρακολουθείς ταινία.


image

Η ΜΙΚΡΗ ΣΤΗΛΗ ΓΙΑ ΟΒΟΛΟΥΣ

Μαρμάρινη και βρώμικη, στέκει εκεί στη συμβολή της Σίνα με την Σκουφά. Κάποτε χρησίμευε για να ρίχνουν εκεί τον οβολό τους οι περαστικοί, για τους αναξιοπαθούντες. Τώρα κάποιος έχει φράξει το στόμιο με τσίχλα ενώ ο οβολός πηγαίνει στα tips στα γύρω μπαρ.


image

ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ

Κατηφορίζοντας την Κριεζώτου, στο νούμερο 6, τελευταία στάση πριν βγεις στην Πανεπιστημίου, μπαίνεις και κάνεις μία επίσκεψη στα αρωματικά ράφια του Mastiha Shop. Ένα όμορφο, γλυκό φινάλε πριν ορμήξεις στο άγριο κέντρο της πόλης.

IΤ, ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΣΤΗ ΣΚΟΥΦΑ

Για κάποιους –πολλούς–, η σίγουρη στάση πριν πάνε σπίτια τους (αργούν). Για καφέ, φαγητό ή για ποτό όταν βραδιάζει, τα φώτα χαμηλώνουν και ο δρόμος ησυχάζει. Καυτή ώρα το μεσημέρι της Κυριακής: brunch με σαξόφωνο και το αθηναικό κοινό σε στιγμές ασυγκράτητου socializing.


NΕΟ ΜΠΑΚΑΛΙΚΟ GUSTO DI GREZIA

Ο Βασίλης Τοαρατόρης με υποδέχεται στο νέο ελληνικό μπακάλικο, στην Πινδάρου 16. Μαζί με άλλους τρεις φίλους αποφάσισαν να κάνουν ένα επιχειρηματικό βήμα που μαζεύει στα ράφια του όλη την Ελλάδα: χύμα τυριά και αλλαντικά, γιαούρτια και πίτες, παξιμάδια, λάδια, κρασιά, μαρμελάδες και ζυμαρικά. Επιλεγμένα από μικρούς παραγωγούς, τους οποίους γνωρίζουν, όσο καλά γνωρίζουν την ιστορία κάθε προϊόντος που πωλείται. Άνοιξε πριν μόλις ένα μήνα, είναι ανοιχτόκαρδο, όπως και οι ιδιοκτήτες του, οι οποίοι, παράλληλα με τις δουλειές που ο καθένας έχει, δημιούργησαν το Gusto di Grezia. Όνομα ιταλικό, εύκολο για την περίπτωση διεθνούς καριέρας. Πινδάρου 16-20, Κολωνάκι, 210 362680


image

DEUX HOMMES

Τα Δύο Αγόρια της οδού Κανάρη, ο Δημήτρης Αλεξάκης και ο Γρηγόρης Τριανταφύλλου, έγιναν οι πρίγκιπες της ελληνικής μόδας και το Κολωνάκι τούς κατατάσσει στην πινακοθήκη των ηρώων του. High fashion με χαμηλό προφίλ, σέξι και φουτουριστικό στιλ, δέρμα, μετάξι και τροποποιημένες αναφορές στην αρχαιοελληνική γραμμική. Διατηρούν πιστή πελατεία, το atelier τους είναι σημείο συνάντησης και τα ρούχα τους, από prêt-à-porter µε limited edition κοµµάτια μέχρι sur mesure για πιο ιδιαίτερες περιστάσεις, ντύνουν χωρίς άγχος τη μοντέρνα Αθήνα. Κανάρη 18, 2103614155


ΟΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ

Είναι οι γκουρού της περιοχής. Άρχισαν να επιστρέφουν από τα νότια προάστια ακόμα και σαν επιμελητές σε μενού, όπως αυτό του Blue Monkey της Βουκουρεστίου.


ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ, ΠΑΝΤΑ ΡΙΧΝΕΙΣ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΜΕΣΑ istorm, πλ. Φιλικής Εταιρείας 19


TGI FRIDAYS

Στα TGI Fridays ξέρουν να υποδέχονται την άνοιξη. Με καινούργιες γευστικές προτάσεις, ολόφρεσκα υλικά και απίθανα cocktails. Δοκίμασε το Caribbean Rum Punch ή το Mango Lemonade Shaker για δύο, που φέρνουν το καλοκαίρι στο ποτήρι σου, ενώ απολαμβάνεις τα νέα πιάτα της κατηγορίας Living Well. Τα Ahi Tuna Crisps και η Ahi Tuna Salad έχουν ακόμα μεγαλύτερη διατροφική αξία, αλλά και υπέροχη γεύση. Οι νέες προτάσεις δεν σταματούν εδώ όμως. Αν νομίζεις ότι τα έχεις φάει όλα, περίμενε μέχρι να δοκιμάσεις τα Bacon Crusted Ribs και το French Dip Burger! Και επειδή οι πειρασμοί δεν γίνεται να λείπουν από την άνοιξη, τα TGI Fridays μάς κάνουν να αναστενάζουμε με το Brownie Obsession, τη Lemon Pie και το Gianduja Cheesecake. Έτσι, κάθε μέρα είναι Παρασκευή!


4 ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΙ ΜΕ ΥΦΟΣ

ΜΗΛΙΩΝΗ

«Στεγασμένο» πέρασμα με φανατικούς θαμώνες. Νωρίς το πρωί μικροπολιτικά σχόλια από πρώτο χέρι. Αργότερα το εύρος της θεματολογίας ανοίγει καθώς και η βιοποικιλότητα στα τραπεζάκια.

ΤΣΑΚΑΛΩΦ

Πεζόδρομος ή όχι, ήταν πάντα πέρασμα μια και οδηγεί κατευθείαν στο hot spot της πλατείας. Το πεζοδρομημένο τμήμα της είναι πυκνοκατοικημένο, προσφέρει νοστιμιές περισσότερο παρά καφέ και έχει διασκεδαστικές διεξόδους στις στοές δεξιά και αριστερά της.

ΧΑΡΗΤΟΣ

Σαφώς πιο σνομπ από τις πολύβουες παρόδους της πλατείας. Η καλύτερη εποχή της είναι το καλοκαίρι –παίζει ρόλο και η κοντινή Αθηναία–, ενώ το χειμώνα είναι πιο διακριτική. Το διάσημο χριστουγεννιάτικο πάρτι της αρχίζει να ξαναζωντανεύει.

ΔΕΛΦΩΝ

Εσάνς Εξαρχείων, αφού βρίσκεται στα όρια των δύο περιοχών. Είναι πιο χαλαρή σαν ύφος, βιβλιόφιλη και με ευχάριστη ρυμοτομία που οδηγεί σε τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις. Σημείωση: Πριν βγεις στη Διδότου, στον πεζόδρομο, δες την προτομή της Έλλης Λαμπέτη. Πίσω ήταν το σπίτι της.


BARBER SHOPS

Το αξύριστο πρόσωπο του στιλ «σκιά στις 5 το απόγευμα» έδωσε τη θέση του σε πλούσιες γενειάδες και ιδιαίτερο κούρεμα περασμένων δεκαετιών. Ένα απλό τρίμερ δεν κάνει τη δουλειά. Χρειάζεται πλήρες grooming. Τα νεο-μπαρμπέρικα που ανοίγουν στην περιοχή τα τελευταία χρόνια δίνουν περιποίηση επιπέδου spa με old school κούρεμα και ξύρισμα, μασάζ προσώπου, ώμων και ατμόσφαιρα αντρικής λέσχης. Εξαιρετικό σέρβις, ζεστές πετσέτες, ρετρό διάθεση και συμπεριφορά ετικέτας. Τα πιο χαρακτηριστικά κολωνακιώτικα μπαρμπέρικα νέας γενιάς είναι: Aki Pierro Barber & Shop Σόλωνος 45, 211 2161870 1900 The Barber Shop Υψηλάντου 35 & Πλουτάρχου, 210 7220511 Don Barber & Groom Αμερικής 16 & Βαλαωρίτου, 210 3617507


image

ΚΙ ΕΝΑΣ ΚΟΥΡΕΑΣ MOD

Ο Γιώργος Μπονίκος ανήκει στο πιο original mod club της Αθήνας. Οδηγούνε βέσπες και παίρνουν μέρος στα Northern Soul Dancing Parties στη Βραζιλιάνα. Τις άλλες ώρες βαράει τύμπανα με τους Bloco Swingueira. Ξέρει να κάνει τέλειο flat-top (με χάρακα), crew-cut, ακόμα και κλασικό ροκαμπίλι. Και βέβαια τα στρέιτ κουρέματα της αγοράς. Βρίσκεται στις παρυφές Κολωνακίου-Εξαρχείων. Hairworks, Ασκληπιού 57, 210 6441871


ΚΑΛΗ ΚΑΒΑΤΖΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΜΟ, ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Το μικρό παρκάκι της πλατείας Δαντέ (δύο παγκάκια) τέρμα Ξενοκράτους, πίσω από το περίπτερο. Προσοχή, όμως:

Φαίνεστε από επάνω, από το πεζουλάκι της Δεινοκράτους. Αν βρέχει προτιμήστε το Daily café, ακριβώς δίπλα.


HOT SPOT

To γραφείο του Προκόπη Παυλόπουλου, στην οδό Σκουφά 75


ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ, ΑΣ ΚΑΝΩ ΚΙ ΕΝΑ ΤΑΤΤΟΟ

Μόνιμο, αερογράφος ή χένα. Πόδι, χέρι, μπράτσο, απόκρυφα σημεία, διαλέξτε. Μεγάλη ποικιλία σχεδίων και δεξιοτέχνης artist. Στο τέρμα της Ξενοκράτους, με ωραίο logo στην είσοδο. Karpis Art Κολωνάκι, Αριστοδήμου 2-4 & Δεινοκράτους, 6932 352826


ΒΑΘΥ ΚΟΛΩΝΑΚΙ ΟΔΟΣ ΦΩΚΙΛΙΔΟΥ

Δρόμος σχεδόν απρόσιτος από την κυκλοφορία. Κρύβει τα δικά του μικρά μυστικά στους ψηλούς μαντρότοιχους, στα σκαλάκια, τα αδιέξοδα και τις πυλωτές του. Πυκνές φυλλωσιές, ημιυπόγεια μικρά ατελιέ πολυτελείας, η πολυκατοικία του 1935, στο νούμερο 2, που θυμίζει τεράστιο υπερωκεάνιο του Μεσοπολέμου. Ακόμα και τα γκράφιτι εκεί έχουν φλέγμα, είναι μίνιμαλ ή ανύπαρκτα. Τη λατρεύουν οι γάτες.


ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥ

Κάπου στη Χάρητος υπάρχει ένας όμορφος, κρυφός κήπος με φερ φορζέ καρέκλες και γλυκιά, σπιτική ατμόσφαιρα. Ψάξτε σε αυτές τις σελίδες να τον ανακαλύψετε…


ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΒΙΝΥΛΙΑΔΕΣ

Το Υπόγειο. Το παλιό «Σόλωνος & Μασσαλίας» που είχε ανοίξει το 1989 απέναντι από τη Νομική. Από τις αρχές του 2000 μεταφέρθηκε στη γωνία Καπλάνων και Στάικου. Όμορφη τρύπα για βυνίλια από €1,5 και cd από €2,5.

Rock ’n Roll Circus. Το πατάρι με το παταράκι, στη Σίνα 21. Φανατικοί δισκάδες σε ανταλλαγές και ψάξιμο, σπάνια κομμάτια, soundtracks διαμαντάκια, ωραίες συναντήσεις παλιών φίλων ειδικά στη Record Store Day.


TO ΚΑΛΟ ΜΕ ΤΑ CAFΕ ΤΟΥ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ

Είναι τόσο κοντά οι καρέκλες που μπορείς να ακούσεις εξαιρετικές ατάκες και εντελώς άχρηστα –αλλά διασκεδαστικά– κουτσομπολιά για ανθρώπους που δεν ξέρεις (ή μήπως ξέρεις;)


Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΒΑΤΑΣ

Ο περίφημος Χριστάκης, της οδού Κριεζώτου είναι η επιτομή του κλασικού, καλού ρούχου για άντρες. Όχι απλώς άντρες: τζέντλεμεν. Εκεί ντύνεται σχεδόν όλη η Βουλή, εντάξει όχι όλη, αλλά εκεί διατηρούνται οι αξίες του αντρικού στιλ με τελετουργική ακρίβεια. Από το 1947. Κριεζώτου 5, 210 3613030


Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

«The Dark Side of Chocolate». Δεν είναι καθόλου σκοτεινό, αντίθετα μικρό και φωτεινό σαν σπιτάκι κούκλας, με καμπύλη βιτρίνα και μικρές γωνιές για γλυκές απολαύσεις ζεστής σοκολάτας που είναι πηχτή σαν κρέμα, σοκολατάκια και γλυκά με συνδυασμούς γεύσεων και υλικών, όλα εμπνευσμένα από την εμπειρία του connaiseur Αριστοτέλη Παναγιώταρου στη Φλωρεντία και τα ταξίδια του στους δρόμους του κακάο…

Σόλωνος 49, 210 3392348


Mohnmblumchen, ό,τι και να πουλάς  ο κόσμος σ'αγαπάει

Τη δεκαετία του ’80 (ή μήπως ήταν το ’70;) τα πλήθη ανεβαίνανε την ανηφόρα της Δεξαμενής για τα υπέροχα, πρωτοποριακά ρούχα του. Σήμερα ο Ροβέρτος και ο Χρήστος Μαχαίρας μετέτρεψαν το ιστορικό και πρωτοποριακό για την εποχή του ρουχάδικο σε σύγχρονη ιταλική τρατορία. Ναι, είναι και η Κατερίνα εδώ!


ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ

Ο «Γάιδαρος» της Σκουφά δίνει ονομασίες στα κοκτέιλ όπως Μπλάντι Μαρίκα, Ντέι Ντέι, Πεντοζάλη. Επίσης παίζουν οι ονομασίες των οδών Τσαλάκωφ και Πλούταρχου.


Η ΜΠΙΡΙΜΠΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ

Τα social μπορεί να μας γνώρισαν κάθε λογής τρολ που κυκλοφορεί εκεί έξω, αλλά αρκετά ως εδώ. Η μπιρίμπα εδώ και 2-3 χρόνια έχει αρχίσει να επιστρέφει δυναμικά, είτε σαν ζουρ-φιξ σε κολωνακιώτικα διαμερίσματα, με τα καρέ στις ροτόντες να παίρνουν φωτιά, είτε σαν exclusive σπορ (με όλα τα κομφόρ) στον πρώτο όροφο (Premiere Etage) του Salon de Bricolage (μόνο για μέλη). Αλωπεκής 9, 210 7296500


TA PUZZLE ΤΗΣ ΟΜΗΡΟΥ

Ένα παιχνιδάδικο που μοιάζει σαν να μπαίνεις σε σπηλιά με θησαυρούς. To Puzzleworld έχει παιχνίδια σκέψης απ’ όλο τον κόσμο και τα μεγαλύτερα παζλ που μπορείς να φανταστείς, με χιλιάδες κομμάτια και αμέτρητα θέματα – από χάρτες μέχρι κλασικούς πίνακες. Ομήρου 27, 210 3635517


MAH JONG: Ο ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΚΑΝΑΡΗ

Smart αντρικό ντύσιμο που μιλάει ιταλικά και πελατεία που δίνει σημασία στα υλικά και τα φινιρίσματα. Τίποτα κραυγαλέο, τα πάντα υψηλής αισθητικής, όπως η άψογη ραφή του Tanino Crisci, τα κοστούμια Kiton sur mesure, τα κλασικά Rene Lezard, τα χειροποίητα ελβετικά πουκάμισα Ashwood & Blake, ή τα De Petrillo που σε παίρνουν σε ένα συγκινητικό ταξίδι στη ναπολιτάνικη κομψότητα. Κι ακόμα, μικρές εκπλήξεις όπως τα gadgets ταξιδίου Bobino, οι «τσαλακωμένοι» φωσφοριζέ χάρτες της Palomar, τα ναπολιτάνικα χειροποίητα ζυμαρικά Setaro και βέβαια τα αυθεντικά και συλλεκτικά σημειωματάρια και τσάντες Moleskine. Όσο για τις βιτρίνες είναι πάντα σαν ένα έργο τέχνης, κάθε φορά διά χειρός Σταύρου Παπαγιάννη. Kανάρη 14, 210 3622860


STARBUCKS

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και στα Starbucks έχουν τον τρόπο να κάνουν όμορφα όλα τα πρωινά μας. Κάθε μέρα, μέχρι τις 12 το μεσημέρι, σε όλα τα καταστήματα απόλαυσε το πρωινό των ονείρων σου μόνο με €5. Δηλαδή, με οποιοδήποτε ρόφημα Cappuccino, Freddo, Latte, Ristretto Bianco, Doubleshot, καφέ φίλτρου και τσάι, μπορείς να επιλέξεις άλλα δύο προϊόντα μέσα από ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 22 αλμυρές, γλυκές, νηστίσιμες και πάντα υγιεινές επιλογές για το γραφείο ή το σπίτι! Πατριάρχου Ιωακείμ 38, 210 7255797


image

TALKIN' HEADS HAIR SALLOON

To πιο θεατρικό κομμωτήριο της Αθήνας. Τέλεια διακόσμηση, υπέροχη μουσική και άψογη περιποίηση από τον κομμωτή Γιώργο Καμπούρη, παλιό παραγωγό του Best Radio που λατρεύει τους Talkin Heads και τον Τοm Waits. Κουρεύει όλους τους νέους μοντέρνους Aθηναίους, του πρωθυπουργού μη εξαιρουμένου. Λατρεύουμε τη Ζωίτσα, που είναι δίπλα του.Μασσαλίας 5, 210 3392211


PERISCOPE

Το ξενοδοχείο σαν αφιέρωμα του «Wallpaper». Χάρητος 22, 210 7297200


ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Φήμες ότι θα κλείσει δεν ευσταθούν. Το ιστορικό καφέ της πλατείας συνεχίζει να απλώνει τις καρέκλες του στο πεζοδρόμιο. Πλ. Φιλικής Εταιρείας 18, 210 3631717


ΛΙΑΝΑ ΒΟΥΡΑΚΗ

Οι μπομπονιέρες της στους γάμους και τις βαφτίσεις της αθηναϊκής κοινωνίας κάνουν θραύση. Πινδάρου 42, 210 3618029


D. FRANK

Το πιο κουλ άτομο για να σου κόψει τα μαλλάκια σου. Ο καλός μας ο Φραγκίσκος. Chat, καφές και έμπνευση… Σίνα 50 & Αναγνωστοπούλου, 210 3603297


HONDOS CENTER

Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσεις και να μην μπεις, έστω και για να ψεκαστείς με το νέο άρωμα τoυ Burberry, να αγοράσεις ένα κοκαλάκι, να τσεκάρεις τις προσφορές, να πιεις έναν καφέ, να κάνεις τα νύχια σου… Μέρλιν 6


MASTIHA SHOP

Εκτός από βιολογικά προϊόντα και φαγώσιμα, βρίσκεις πάντα ωραίες ιδέες για δώρα.

Όταν σε ρωτάει ο άλλος αν έχεις οδοντόκρεμα στην τσάντα κι εσύ έχεις με γεύση μαστίχας Χίου, όλοι ξέρουν πως πέρασες από το Mastiha shop. Πανεπιστημίου & Κριεζώτου, 210 3632750


ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ

Τα μωρά στο Κολωνάκι δεν είναι σαν τα άλλα: Στο μαγαζί της Ηροδότου μπορείς να βρεις μπιμπερό με νεκροκεφαλές, διότι φτάνει πια με το ροζ/γαλάζιο/ροζ/γαλάζιο.


DESIRE

Σοκολατάκια μαργαρίτα από το Desire, της Δημοκρίτου. Πιο 60s δακρύζεις από τη γλύκα. Must try και η τούρτα Saint Honore με κρέμα και μικρά σουδάκια.


NOTIS HAUTE COIFFURE

Η Ελένη και ο Μάνος αναζητούν το χρώμα και το κούρεμα που ταιριάζει στον καθένα από εσάς με οδηγό την άρτια τεχνική τους, τα χαρακτηριστικά, τις ανάγκες και το προσωπικό σας στιλ. Ηροδότου 7, 210 7230759


QUIZ

Τι σημαίνει Capanna/ Malconi’s; Μην το ψάχνεις, τα ονόματα των δύο ιταλικών εστιατορίων της Πλουτάρχου σημαίνουν: Ca-λύβας Panna-γιώτης /Mal-ούχος Con-ιάκος (από τα ονόματα των ιδιοκτητών τους). 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ