Αρχειο

Οι 10 εντολές μιας γάτας

Όλα για το καλό των ανθρώπων

42700073_562246877585728_3324353125745164288_n.jpg
Ελένη Μπεζιριάνογλου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
80898-163808.jpg

Πρόσφατα μια επιστημονική ομάδα αποκωδικοποίησε το DNA της γάτας, αποκαλύπτοντας ότι τα λατρεμένα μας τετράποδα εξημερώθηκαν πριν από περίπου 10.000 χρόνια. Ακόμα τόσα να περάσουν, πάλι δε θα έχουμε ιδέα τι σκέφτονται και πως μπορούμε να κατανοήσουμε τη συμπεριφορά τους. Αν μπορούσαμε να ρίξουμε μια κλεφτή ματιά στους κανόνες που μεταλαμπαδεύει η κάθε γενιά γατιών στην επόμενη, ίσως να καταλαβαίναμε ότι τελικά όλα τα κάνουν για να είμαστε εμείς χαρούμενοι και ευτυχισμένοι... Όσοι έχουν ή είχαν ποτέ γάτα θα καταλάβουν...

image

Μπάνιο: Συνοδεύεις πάντα τους καλεσμένους στο μπάνιο. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να κάνεις κάτι. Απλά κάτσε και κοίτα επίμονα.

image

Πόρτες: 1. Μην επιτρέπεις καθόλου κλειστές πόρτες σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Για να ανοίξεις μια πόρτα, στάσου στα πίσω πόδια και χτύπα την με τις μπροστινές πατούσες.

image

2. Άπαξ και η ανοίξει η πόρτα, δεν είναι απαραίτητο να τη χρησιμοποιήσεις. Αφού έχεις ανοίξει μια εξωτερική πόρτα, στάσου στο ενδιάμεσο να σκεφτείς διάφορα πράγματα. Προσοχή! Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν κάνει πολύ κρύο, βρέχει, χιονίζει ή είναι εποχή κουνουπιών.

image

Καρέκλες και χαλιά: Αν νιώθεις ναυτία, τρέχα γρήγορα σε μια καρέκλα. Αν δεις ότι δεν προλαβαίνεις, κάνε εμετό πάνω σε ένα ανατολίτικο χαλί. Αν δεν υπάρχει ανατολίτικο χαλί, και η μοκέτα καλή είναι. Κάνοντας εμετό πάνω στο χαλί, φρόντισε πάντα να κάνεις λίγο πίσω, έτσι ώστε το μέγεθος του λεκέ να είναι ακριβώς όσο μια ανθρώπινη πατημασιά.

Παρακώλυση: Αν κάποιος από τους ανθρώπους είναι απασχολημένος σε κάποια δραστηριότητα και ο άλλος δεν ασχολείται με τίποτα, κάτσε με τον απασχολημένο. Αυτό λέγεται «βοηθάω», γνωστό επίσης και ως «παρακώλυση». Ακολουθούν οι κανόνες της παρακώλυσης:

image

1. Όταν επιβλέπεις το μαγείρεμα, πρέπει να κάθεσαι ακριβώς πίσω από την αριστερή φτέρνα του μάγειρα. Δεν είσαι ορατός και άρα έχεις περισσότερες πιθανότητες να σε πατήσουν και μετά να σε πάρουν αγκαλιά για παρηγοριά.

image

2. Για όσους διαβάζουν βιβλία, πλησιάζεις πολύ κοντά κάτω από το πηγούνι, ανάμεσα στα μάτια και το βιβλίο, εκτός κι αν μπορείς να ξαπλώσεις πάνω στο ίδιο το βιβλίο.

image

3. Όταν ένας άνθρωπος δουλεύει στον υπολογιστή, πήδα πάνω στο γραφείο, περπάτα πάνω στο πληκτρολόγιο, χτύπα το δείκτη του ποντικιού στην οθόνη και μετά ξάπλωσε ανάμεσα στα χέρια του, παρακωλύοντας την διαδικασία πληκτρολόγησης.

image

Περπάτημα: Όσο πιο συχνά γίνεται, όρμα γρήγορα και όσο πιο κοντά γίνεται μπροστά από τους ανθρώπους, ειδικά: στα σκαλιά, όταν κουβαλάνε κάτι στα χέρια, στο σκοτάδι και όταν σηκώνονται το πρωί από το κρεβάτι. Αυτό βοηθάει τις συντονιστικές τους ικανότητες.

image

Ώρα ύπνου: Να κοιμάσαι πάντα πάνω στους ανθρώπους τη νύχτα, έτσι ώστε εκείνος/εκείνη να μη στριφογυρνάει.

image

Άμμος: Όταν χρησιμοποιείς την άμμο, να σιγουρεύεσαι ότι πέταξες όση περισσότερη γινόταν έξω από το κουτί. Οι άνθρωποι λατρεύουν την αίσθηση της άμμου για γάτες ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών τους.

image

Κρυφτό: Κάθε τόσο, κρύψου σε ένα μέρος όπου οι άνθρωποι δεν μπορούν να σε βρουν. Μη βγεις για τουλάχιστον 3 με 4 ώρες, για κανένα λόγο. Αυτό θα κάνει τους ανθρώπους να πανικοβληθούν (το οποίο λατρεύουν) και να σκεφτούν ότι το έχεις σκάσει ή έχεις χαθεί. Μόλις αποφασίσεις να βγεις, οι άνθρωποι θα σε γεμίσουν αγάπη και φιλιά, και πιθανόνΟι να πάρεις και μια λιχουδιά.

image

Μια τελευταία σκέψη: Όποτε σου δοθεί η ευκαιρία, πλησίασε έναν άνθρωπο, ειδικά το πρόσωπό του, γύρνα και παρουσίασέ του τον ποπό σου. Οι άνθρωποι το λατρεύουν αυτό, οπότε κάνε το συχνά. Και μην ξεχνάς τους καλεσμένους.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ