Αρχειο

Ο Paul Auster έρχεται στην Αθήνα

Σε μία συζήτηση που δεν πρέπει να χάσετε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών 

62199-137574.jpg
Μαρία Αυγέα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
80535-162605.jpg

«Τα μυθιστορήματα είναι επινοημένες ιστορίες και γι΄ αυτό, όπως είναι φυσικό, λένε ψέματα. Μέσα από αυτά τα ψέματα όμως, κάθε συγγραφέας προσπαθεί να πει την αλήθεια για τον κόσμο»

Paul Auster

Είναι ένας από τους κορυφαίους συγγραφείς της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Ένας χαρισματικός αφηγητής, ένας εξαίσιος παραμυθάς. Ο Auster γνωρίζει όσο λίγοι πώς να φτιάχνει κόσμους πολυδιάστατους: καθημερινούς, γήινους, με έντονο το χρώμα της Νέας Υόρκης και, ιδιαίτερα, του Μπρούκλιν, κόσμους αμερικανικούς με άλλα λόγια, την ίδια στιγμή όμως οικουμενικούς, παγκόσμιους. Την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014, στις 7 το βράδυ ο Paul Auster θα βρίσκεται στην Αθήνα και συγκεκριμένα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών σε μια συζήτηση με τον δημοσιογράφο Ηλία Μαγκλίνη. Θα ξεδιπλώσει στο ελληνικό κοινό τον αθέατο κόσμο των βιβλίων και της ζωής του, θίγοντας παράλληλα καίρια και καυτά κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα που ταλανίζουν σήμερα την πατρίδα του αλλά και τον πλανήτη. . Η συζήτηση θα μεταδοθεί και με live streaming μέσω του sgt.gr.

Αυτό το ξέρατε;

- Το πρώτο του βιβλίο το εξέδωσε με το ψευδώνυμο Paul Benjamin και είχε τίτλο: «Squeeze Play». Μιλάει για την απόπειρα δολοφονίας ενός διάσημου αθλητή του μπέιζμπολ. Έτσι, ο Auster συνδύασε τις δύο μεγάλες του αγάπες: το μπέιζμπολ και το νουάρ.

- Αγαπημένο του λογοτεχνικό απόσπασμα είναι μία παράγραφος από τη νουβέλα «Watt» του Σάμιουελ Μπέκετ.

- Όταν ζούσε νεαρός στο Παρίσι ως μεταφραστής επεδίωξε απεγνωσμένα να συναντήσει τον Μπέκετ. Κάποια στιγμή ο τελευταίος δέχτηκε να τον συναντήσει. Όταν τον ρώτησε: «Λοιπόν, κ. Όστερ πείτε μου τα πάντα για σας» ο συγγραφέας πάγωσε. «Συνειδητοποίησα ότι δεν είχα τίποτα να του πω!»

- Είπε: «Δε γράφω για λεφτά, ούτε για δόξα. Μάλλον γράφω για μία ντουλάπα γεμάτη αδημοσίευτα χειρόγραφα. Αλλά, θα συνεχίσω να γράφω, δε με νοιάζει…»

- Ζει στο Μπρούκλιν μαζί με την επίσης συγγραφέα σύζυγό του Σίρι Χούστβεντ.

Ο Paul Auster υπογράφει αντίτυπα των βιβλίων του την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου:

- στο βιβλιοπωλείο IANOS (Σταδίου 24), στις 12 το μεσημέρι

- στο βιβλιοπωλείο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ (Κηφισίας 310, Κηφισιά), στις 7 το βράδυ


Info:

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου μία ώρα πριν την εκδήλωση.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ