Αρχειο

default4 - ano:city

Σύζευξη τεχνών στη Θεσσαλονίκη

59266-137646.jpg
Soul Team
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
79248-160058.JPG

Το default είναι ένα σημείο τομής. Ένας τόπος σύζευξης τάσεων και ρευμάτων της σύγχρονης αστικής κουλτούρας, όπου νέοι καλλιτέχνες με διαφορετικό υπόβαθρο έρχονται σε επαφή, ανταλλάσσουν ιδέες και συμμετέχουν σε ένα διαδραστικό πείραμα, μέσα από την παρουσίαση των έργων τους. Η αρχιτεκτονική, η μουσική, η κινούμενη εικόνα, η φωτογραφία, η γραφιστική συνυπάρχουν χωρικά και χρονικά, δημιουργώντας μια σειρά αυτοτελών «επεισοδίων».

Με το τέταρτο επεισόδιο του default να πραγματοποιείται στην πόλη της Θεσσαλονίκης και με μια δυναμική πορεία τριών διοργανώσεων στις πόλεις της Λάρισας, της Αθήνας και του Βόλου, κλείνει ο πρώτος ετήσιος κύκλος των επεισοδίων του default.

Το default4 θα λάβει χώρα στις 25, 26 και 27 Οκτωβρίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε δύο διαφορετικούς χώρους που προσδιορίζουν τόσο αρχιτεκτονικά όσο και πολιτισμικά την πόλη. Τριάντα και πλέον καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν έργα τους, εφαρμόζοντας νέες τάσεις μέσα από προβολές, χρήση δημιουργικών μέσων και μίξη διαφορετικών τεχνικών, συνοδευόμενες από σύγχρονο ηλεκτρονικό ήχο. Οι χώροι στους οποίους θα φιλοξενηθούν οι δραστηριότητες θα είναι ο εκθεσιακός χώρος του Bensoussan Han και το club Division.

Τη μουσική επιμέλεια αναλαμβάνουν οι: V.I.A., Oldman Talkin’, Ρένα Ρασούλη, Archaic Space και tall.F, καθώς και οι εγχώριοι και βασικοί συντελεστές του default (Bu$$, i:Diom, Mackenzie), κινούμενοι σε ρυθμούς πειραματικής ηλεκτρονικής μουσικής, techno, pop electronica, minimal και house. Το τέλος του επεισοδίου και για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη θα πλαισιωθεί μουσικά από την εμφάνιση μίας εμβληματικής μορφής της διεθνούς ηλεκτρονικής σκηνής, του μουσικού παραγωγού και dj, Rhadoo από το Βουκουρέστι της Ρουμανίας.

Πάρτε γεύση από τα προηγούμενα επεισόδια εδώ: default.01default.02 (και βίντεο), default.03 (βίντεο). 

Art Exhibition // 25-26-27 Οκτωβρίου στο Bensoussan Han. Τρεις ημέρες Εικαστικών και Μουσικών δράσεων. Έναρξη: 18.00

Συμμετέχοντες: Katerina Koutsogianni // architect, Eva Papamargariti // visual artist, Paris Giachoustides // visual artist, Ioannis Salesiotis // architect, Andreas Platis // architect / cg generalist, Christos Ioannou // architect / cg generalist, Joanna Sotiriou // visual artist, Dark Horse // Lary / photography / painting, Space Under // digital crafts / 3D printing, Maria Valla // artist, Alexandros Touliopoulos // visual artist, Aloego // impressions of painting, James Enox // drawing, Vasilis Alexandrou // artist, Monokini // graphic design, Maria Zisopoulou // artist, Propaganda // graphic design, Hlias Basilos // artist, Zves kostantinos // architect, Swop // photoframe, Nico Stephou // graphic design, Zamie // street artist, Elena Marinou // visual artist, Rostav // cg generalist / vfx artist. 

25 Οκτωβρίου / Audio // live PA / Bensoussan Han (Εδέσσης 6, περιοχή Βαλαωρίτου). Έναρξη: 21:00. Είσοδος: Ελεύθερη

Archaic Space (live) | DE // music producer / (distant drummers): Μέρος της κολεκτίβας των Distant Drummers, ο Archaic space παράγει ενεργά μουσική τον τελευταίο χρόνο, οι υφές που δημιουργεί χαρακτηρίζονται από δυνατά grooves μέσα σε ένα ηλεκτρο-ακουστικό περιβάλλον.

Ρένα Ρασούλη [live] // Songwriter / Singer: H Ρένα Ρασούλη γεννήθηκε στην Κρήτη το 1990. Ξεκίνησε να παίζει πιάνο στην ηλικία των 7, παρακολούθησε μαθήματα τραγουδιού, μουσικής θεωρίας και αρμονίας. Ήταν η βασική τραγουδίστρια σε διάφορα συγκροτήματα στην Κρήτη. Στην ηλικία των 19, μετακόμισε στην Αθήνα για να φοιτήσει στη σχολή "Θεατρικών Σπουδών" στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει διαλέξεις και υποκριτική με τη Σοφία Φιλιππίδου. Αυτή τη στιγμή, παρακολουθεί μαθήματα τραγουδιού με τη Νατάσα Φλουρή στο Studio Spot, μαθήματα βιολοντσέλου με τον Άρη Ζέρβα και "Ανώτερων Μουσικών Θεωρητικών Σπουδών" στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Τώρα ετοιμάζει το ντεμπούτο album της "Lovers"

26 Οκτωβρίου / Audio // live PA // Bensoussan Han. Έναρξη: 21.00. Είσοδος: Ελεύθερη

Oldman Talkin’ [live] // Playground records: Μέλος των Anopolis, o Oldman Talkin’ είναι ένας χαρισματικός παραγωγός από τη Θεσσαλονίκη, η μουσική του αποτελείται από ηλεκτρονικά broken beats προέρχομενα από samplers και drum machines.

V.I.A. [live] // Granny records: Οι V.I.A. είναι μια συνεργασία μεταξύ του Σάββα Μεταξά, του Βασίλη Λιόλιου, του Άρη Γκιάτα και του Σπύρου Εμμανουηλίδη. Δημιουργούν μουσική με semi modulars και ψηφιακά συνθεσάιζερ, ηχογραφήσεις, κλαρινέτο και τρομπέτα. Αυτή την περίοδο ηχογραφούν το πρώτο τους album.

27 Οκτωβρίου / Closing Party / Club Division (Κατούνη 30). Έναρξη 23.00. Είσοδος: 10 ευρώ

Rhadoo // [a:rpia:r] / cadenza / RO: Ο Rhadoo δεν χρειάζεται ιδιαίτερη εισαγωγή και επαίνους, είναι ένα από τα πιο οικεία ονόματα της ακμάζουσας ηλεκτρονικής club σκηνής. Είναι δύσκολο να κατηγοριοποιήσεις το προσωπικό του στιλ. Αφού αναδείχθηκε σχεδόν αμέσως στη χώρα του, το πρωτοποριακό του στιλ και η ξεχωριστή του προσωπικότητα τον εδραίωσαν στην κορυφαία λίστα των καταξιωμένων underground καλλιτεχνών. Έχει εμφανιστεί σε μερικά από τα πιο γνωστά club του κόσμου όπως: το Robert Johnson (Offenbach), το Fabric (London), το Concrete (Paris) και το DC10 (Ibiza), καθώς και σε μερικά από τα σημαντικότερα φεστιβάλ όπως στα BPM (Mexico), Kazantip (Ukraine), Weather Festival (France), Sunwaves (Romania). Το ταλέντο του δεν περιορίζεται στο DJing αλλά επεκτείνεται και στην παραγωγή μουσικής. Μαζί με τους φίλους και συνεργάτες του, Raresh και Pedro, έχουν τη δισκογραφική εταιρεία [a:rpia:r].

Μαζί του οι: Bu$$ // default / Bliq, i:Diom // default, Mackenzie // default / Habeat records, tall.F // Complex.

www.default.gr

default athens voice

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ