Αρχειο

Το Django Gypsy Festival στην Αθήνα

Η A.V ήταν εκεί

115135-627024.jpg
Patricia Galiana
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
76502-154062.jpg

Το πάρκο Λαμπηδόνας στο Βύρωνα, άνοιξε τις πόρτες του την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου για να γιορτάσει το Django Gypsy Festival που ολοκληρώθηκε την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου.

Ήταν η πέμπτη χρονιά που διοργανώθηκε στην Ελλάδα, με ελεύθερη είσοδο και προσβάσιμο σε όλους. Η τσιγγανική μουσική ήταν διάχυτη σε όλο το φεστιβάλ, και ιδιαίτερα αυτή του Jean Django Reinhardt, του μεγάλου μουσικού της τζαζ στην Ευρώπη, Γάλλου κιθαρίστα και συνθέτη τσιγγανικής καταγωγής που γεννήθηκε το 1910. Αυτός είναι και ο λόγος που το φεστιβάλ ξεκίνησε τη διοργάνωσή του το 2010, για να τιμήσει μια εκατονταετία από τη γέννησή του.

Το φεστιβάλ είναι μια ιδέα των μουσικών που ασχολούνται με τη τσιγγανική μουσική, ώστε να δημιουργήσουν ένα αυτοοργανωμένο φεστιβάλ με τη βοήθεια του Πολιτιστικού Κέντρου της Λαμπηδόνας. Η κεντρική σκηνή συγκέντρωσε πολλά μουσικά σχήματα (Night & Day, Gadjo Dilo, Parasol Gypsy Trio, George Glavas, Manouche Drome, Moma Band, Sueños Gitanos, La Nota Fantasma).

Παράλληλα, κι άλλες δραστηριότητες όπως εκθέσεις από χειροποίητα όργανα, παιχνίδια για παιδιά και προβολές ταινιών ήταν διαθέσιμες στο κοινό.

image

image

image

image

image

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ