Αρχειο

Ο Ερμής της Γ΄ Σεπτεμβρίου στα Πατήσια

Η Μιλένα Πεκλάρη- Μανωλά γνωρίζει έναν κοινωνικότατο μπαρόβιο

2057-649641.jpg
Μιλένα Πεκλάρη - Μανωλά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
7609-28126.jpg

Όνομα: Ερμής

Περιοχή: Πατήσια

Οδός: Γ΄ Σεπτεμβρίου 44 

Καλύτερος φίλος (άνθρωπος): Βαγγέλης, Ηλίας

Ηλικία: περίπου 1,5 έτους

Τετράποδοι κολλητοί: Μούρη

Τρίχωμα, χρώμα: Μπεζ

Κοντινότερη ράτσα: Γκριφόν

Χρόνια στην περιοχή: 1,5

Δαγκώνει;: Ε, όχι!

Ο Ερμής είναι ένας πιτσιρικάς τυπάκος που ζει στο βενζινάδικο της Γ΄ Σεπτεμβρίου στα Πατήσια. Τον υιοθέτησαν οι υπάλληλοι του πρατηρίου καυσίμων πριν από 1,5 χρόνο περίπου και δεν του πήρε καθόλου χρόνο να γίνει η μασκότ ολόκληρης της περιοχής. Τον ξέρουν όλοι στην Γ΄ Σεπτεμβρίου, την Πατησίων και στους γύρω δρόμους.

Ο Ερμής είναι πιο κοινωνικός και από υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων. Δεν υπάρχει περίπτωση να σε δει και να μην σου πιάσει κουβέντα. Κάνει switch on στο χαριτωμένο mode και αυτόματα κατοχυρώνει χάδια, κομπλιμέντα και μεζέδες. 

Οι κολλητοί του είναι ο Ηλίας και ο Βαγγέλης από το βενζινάδικο. Όπως μου είπε ο Βαγγέλης εκείνοι έχουν αναλάβει το φαγητό, τα εμβόλια και την φροντίδα του. Εκείνος τους λατρεύει και τους έχει τυφλή εμπιστοσύνη.

Ο Ερμής είναι μπαρόβιος. Όπως μου αποκάλυψε ο Βαγγέλης, πού τον χάνεις, πού τον βρίσκεις, γυρνάει μέρα νύχτα στα μπαρ της περιοχής, πίνει τα ποτά του και φλερτάρει με τις ξανθές, χαριτωμένες barwomen. Ύστερα γυρίζει στο βενζινάδικο χορτασμένος και δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν για τα καμώματά του.  Κάποιες φορές αργεί να γυρίσει, γι’ αυτό και οι υπάλληλοι του πρατηρίου φρόντισαν να του κρεμάσουν στο κολάρο του ένα ασημένιο κόκκαλο με όνομα και τηλέφωνο, ώστε να είναι σίγουροι πως δεν θα το σκάσει με καμιά γκόμενα.

Ο Ερμής είναι λιχούδης. Αν περάσεις και τρως κάτι θα μετρήσει τις μπουκιές σου και θα ζητιανέψει για το μερίδιό του. Το είδα με τα μάτια μου όταν πέρασε ένας κύριος –φίλος του εννοείται- τρώγοντας ένα ντόνατ.

Ο Ερμής γουστάρει τα παιδιά. Η Ελένα, μια ξανθιά μικρή περνάει, του ανακατεύει τα μαλλιά και αρχίζουν τα παιχνίδια. Όπως μου είπε, μένει εκεί δίπλα, ο Ερμής είναι φίλος της και είπε να του πει ένα «γεια» πριν πάει επίσκεψη στο σπίτι της κολλητής της. 

Τις περισσότερες ώρες της ημέρας κάνει παρέα με την Μούρη, μια στρουμπουλή καφέ μεγαλοκοπέλα που ζει τα τελευταία 14 χρόνια στο βενζινάδικο. Αν περάσεις από εκεί και δεν τον χαιρετήσεις κανένα πρόβλημα. Θα σε χαιρετήσει εκείνος...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ