Αρχειο

Κοκκινομάλληδες όλου του κόσμου ενωθείτε!

Μόνο όσοι έχουν κόκκινες τρίχες ήταν «προσκεκλημένοι» στο φεστιβάλ στην Ολλανδία

35003-709273.jpg
Καρολίνα Νιαμονιτάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
75908-152999.jpg

Κοκκινομάλληδες απ'όλο τον κόσμο κατέκλυσαν την Ολλανδική πόλη Μπρέντα  για να γιορτάσουν μια μέρα αφιερωμένη σε αυτούς, την Redhead Day ή αλλιώς το «Roodharigendag» (στα Ολλανδικά). Φλογερές μπούκλες, αφέλειες, μακριά, κοντά: όποιος έχει κόκκινα μαλλιά είναι κάθε χρόνο ευπρόσδεκτος στο ετήσιο φεστιβάλ για τους κοκκινομάλληδες. Για 9η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, καθώς 5.000 άνθρωποι από 70 διαφορετικές χώρες βρέθηκαν στην Ολλανδική πόλη. Το φεστιβάλ ξεκίνησε την Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου και διήρκεσε όλο το Σαββατοκύριακο, με πολλές δραστηριότητες, εκθέσεις, μουσική, προβολές ταινιών, αναδρομές στην ιστορία, και όλα αυτά φυσικά όσον αφορά τον κόσμο των κοκκινομάλληδων.

n

Trivia για τους κοκκινομάλληδες:

-Οι περισσότεροι ζουν στην Σκοτία, με ποσοστό 13% του πληθυσμού της. Ενώ όσον αφορά τον παγκόσμιο πληθυσμό, αποτελούν μόνο το 1%.

- Σύμφωνα με γενετικές έρευνες, οι φυσικοί κοκκινομάλληδες γίνονται όλο και λιγότεροι και υπάρχει πιθανότητα σε λιγότερο από 100 χρόνια να εξαφανιστούν.

- Οι ενήλικες έχουν κατά μέσο όρο περίπου 120.000 τρίχες στο κεφάλι τους. Οι κοκκινομάλληδες έχουν πολύ λιγότερες, ενώ οι ξανθοί περισσότερες και οι μελαχρινοί ακόμη περισσότερες.

Περισσότερες πληροφορίες για την κοινότητα των κοκκινομάλληδων εδώ

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ