Αρχειο

WORLD CLASS BARTENDER OF THE YEAR 2010

Μια "Οδύσσεια" αναζήτησης του καλύτερου cocktail στον κόσμο!

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
7422-27842.jpg

Για 2η συνεχή χρονιά, το τμήμα Reserve Brands της DIAGEO, της κορυφαίας εταιρείας premium ποτών στον κόσμο, διοργανώνει το διαγωνισμό WORLD CLASS BARTENDER OF THE YEAR, μια γιορτή του cocktail, με στόχο να εμπνεύσει ταλαντούχους bartenders να δημιουργήσουν τα καλύτερα cocktails, φέρνοντας έτσι στο προσκήνιο μερικά από τα πιο διάσημα bars στον κόσμο.  

Στην Αυστραλία  ψάχνουν πυρετωδώς για την  καλύτερη βότκα μαρτίνι, στη Μαδρίτη και στη Βαρκελώνη διαγωνίζονται για το καλύτερο cocktail με βάση το ρούμι, στην Κορέα φτιάχνουν ήδη βαλίτσες. Φέτος το καλοκαίρι, απόλυτος προορισμός κάθε bartender θα είναι η Αθήνα, αφού θα στεγάσει τον πιο δημιουργικό διαγωνισμό της χρονιάς! 

Ύστερα από την θριαμβευτική νίκη του Έλληνα Αριστοτέλη Παπαδόπουλου πέρυσι στο Λονδίνο, bartenders από όλο τον κόσμο (24 χώρες) έχουν ήδη ξεκινήσει το ταξίδι τους για την Αθήνα, όπου από τις 12 ως τις 15 Ιουλίου θα βρεθούν αντιμέτωποι με έξι προκλήσεις εμπνευσμένες από την ίδια την πόλη. H “Οδύσσεια των cocktails” περιλαμβάνει την «Αρχιτεκτονική» όπου οι bartenders θα δοκιμάσουν τη δημιουργικότητά τους στις σύγχρονες τελετουργίες και τη θεατρική παρουσίαση των cocktails, τη «Φιλοσοφία» όπου θα πρέπει να δείξουν πόσο κατέχουν την τέχνη των cocktails για να δημιουργήσουν μοναδικά signature cocktails, την «Τέχνη» όπου θα κάνουν επίδειξη της τέχνης τους στη γεύση και την ταχύτητα και την «Ιστορία» για να αναδείξουν την τέχνη τους στην παρασκευή όχι μόνο κλασσικών αλλά και πρωτοποριακών cocktails. Κριτές τους θα είναι gurus του κόσμου των cocktails, όπως οι Dale DeGroff, Salvatore Calabrese Peter Dorelli, Gary Regan, Hidetsugu Ueno και Alberto Soria, ενώ ξένοι δημοσιογράφοι από 27 χώρες θα παρακολουθήσουν επίσης τον διαγωνισμό. 

Επίσης, Master Blenders & Brand Ambassadors από spirits παγκοσμίου φήμης, όπως το τζιν Tanqueray® No.TEN™, η βότκα Ketel One®, η βότκα Cirôc®, η τεκίλα Don Julio®, το ρούμι Zacapa® και τα ουίσκι Johnnie Walker® Blue Label™ θα είναι στην Αθήνα για να συμβουλεύσουν και να βοηθήσουν τους διαγωνιζόμενους κατά την εβδομάδα των προκλήσεων. 

Με αφετηρία το ξενοδοχείο Αστέρας, το διαγωνιστικό κομμάτι του WORLD CLASS COMPETITION θα πραγματοποιηθεί σε κάποια από τα καλύτερα bars της Αθήνας: στο Island (Βάρκιζα), στο Balthazar (Αμπελόκηποι), στο Matsuhisha (Βουλιαγμένη), στο Pere Ubu (Γλυφάδα), στο OQ (Γλυφάδα) και στο Alexander Bar στη Μεγ. Βρετάνια. 

«Η μπάρα  είναι ένα από τα μεγαλύτερα θέατρα στον κόσμο» δήλωσε o Salvatore Calabrese του bar FIFTY του Λονδίνου. «Για να είσαι bartender πρέπει να κατανοείς τους ανθρώπους και να γνωρίζεις πώς να ανταποκριθείς στις προσδοκίες τους. Το World Class δεν είναι απλά ένας διαγωνισμός ανεβάζει, επίσης, και τον πήχη της βιομηχανίας αλκοολούχων». 

Για το νικητή του  διαγωνισμού WORLD CLASS 2010, το ταξίδι μόλις άρχισε. Και εμείς ανυπομονούμε για το επόμενο αγαπημένο καλοκαιρινό cocktail!

Παρακολουθήστε ζωντανά  την εξέλιξη του διαγωνισμού  στο www.weareworldclass.com

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ