Αρχειο

Αθήνα στο φακό

Ο Γεώργιος Μαλεκάκης φωτογραφίζει την πόλη αποτυπώνοντας αληθινές, αντικειμενικές, καθαρές εικόνες

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
64234-129185.jpg

Είναι αισθητική ανικανότητα να μην αποδέχεσαι την πόλη σου ως χώρο έμπνευσης και έκφρασης. Ο γνωστός φωτογράφος Γεώργιος Κωνσταντίνος Μαλεκάκης, μην πιστεύοντας στην αξία της θεματολογίας αλλά στην ικανότητα απόδοσης αισθητικής και συναισθήματος από το «τίποτα» και με βασική θεώρηση των πραγμάτων μέσα από την αληθινή ζωή, φωτογραφίζει την Αθήνα αποτυπώνοντας αληθινές, αντικειμενικές, καθαρές εικόνες.

Ανεπηρέαστος από καλλιτεχνικά και φωτογραφικά στερεότυπα της πόλης μας δημιουργεί μια ουσιαστική οπτική φόρμα για την Αθήνα. Ιδιαίτερος, εξωσυστημικός, με εμπειρία χρόνων στην επαγγελματική φωτογραφία (με έμφαση στη μόδα και τη διαφήμιση) και με αγάπη για την πόλη του, αναδεικνύει την Αθήνα και δηλώνει μια καινούργια οπτική στην καλλιτεχνική φωτογραφία, υλοποιώντας την πρώτη ατομική του έκθεση με αυτό το θέμα στην γκαλερί «Σκουφά».

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του «Αϊ λοβ Άθενς πρότζεκτ», μιας μεγαλύτερης δράσης που επιδιώκει τη δημιουργία μιας αντικειμενικής εικόνας της Αθήνας με στόχο την προβολή της αισθητικής της, απενοχοποιημένη από κοινωνικοπολιτικά και πολιτιστικά δεδομένα και στερεότυπα.

Το project προσβλέπει στο να δημιουργήσει τις συνθήκες, να εξάψει τη φαντασία και να παρέχει το αισθητικό υπόβαθρο ώστε ο τουρίστας, ο φωτογράφος, ο ρεπόρτερ, ο δημοσιογράφος, ο καλλιτέχνης, ο κινηματογραφιστής, ο διαφημιστής να τη χρησιμοποιούν ως φόντο. Δηλαδή να γίνει μια αισθητικά αποδεκτή πλέον πόλη, όπως της αρμόζει.

Με την προαγωγή μιας καινούργιας και «καθαρής» αισθητικής, το «Αϊ λοβ Άθενς πρότζεκτ» θα δώσει μια φρέσκια εικόνα της Αθήνας.

nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

H ΑΤΗΕΝS VOICE είναι χορηγός επικοινωνίας της έκθεσης.


Info: «AΘΗΝΑ» by Georges Malekakis ν«Gallery Skoufa»,  Σκουφά 4, Κολωνάκι, 27/3 - 8/4 

Διοργάνωση - Συντονισμός: Whatever Works Team

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ