Αρχειο

Επιχείρηση: Argo

7 υποψηφιότητες για Όσκαρ, κέρδισε στις 3 (2012)

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
62107-124751.jpg

Αμερικάνικο πολιτικό θρίλερ που βασίζεται στο άρθρο του περιοδικού Wired «The Great Escape» και στο βιβλίο «The Master of Disguise» του Αμερικάνου υπαλλήλου της C.I.A., Τόνι Μέντεζ, σχετικά με την περιπέτεια διάσωσης 6 Αμερικάνων διπλωματών στην Τεχεράνη, κατά τη διάρκεια της κρίσης με τους ομήρους, το 1979.

Τη διάσωση οργάνωσε και έφερε σε πέρας, με πολλή περιπέτεια και αγωνία, ο Μέντεζ, τον οποίο υποδύεται ο Μπεν Άφλεκ που υπογράφει και τη σκηνοθεσία της ταινίας, ενώ είναι και συμπαραγωγός της, μαζί με τον Τζορτζ Κλούνεϊ και τον Γκραντ Χέσλοβ. Στο φιλμ παίζουν ακόμα ο Άλαν Άρκιν και ο Τζον Γκούντμαν. Η ταινία γνώρισε μεγάλη εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία.

Εκτός από τα διάφορα βραβεία σε φεστιβάλ ανα τον κόσμο, προτάθηκε για 7 Όσκαρ από τα οποία κέρδισε τα 3: Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου, Καλύτερου Μοντάζ και Καλύτερης Ταινίας. Η ταινία ξεσήκωσε και θύελλα σχολίων και απόψεων μια και πολλοί κατηγόρησαν τον Άφλεκ ότι «μειώνει» τον ρόλο που έπαιξε η Καναδική Πρεσβεία στη διάσωση των διπλωματών, καθώς και ότι υπερβάλλει στον κίνδυνο που υπέστησαν οι ίδιοι. Όπως και να είναι όμως, δεν παύει να είναι ένα δυνατό, γρήγορο και γεμάτο ένταση πολιτικό θρίλερ που κρατάει σε αγωνία τον θεατή. Δηλαδή, καλό Οσκαρικό σινεμά.

Η ταινία προβάλλεται την Παρασκευή 28/2 στις 21.00, στο Nova.

Για 31 μέρες, η οσκαρική ζώνη Nova Stars μας ταξιδεύει στον λαμπερό κόσμο των Βραβείων Όσκαρ και μας προετοιμάζει για την 86η τελετή απονομής που θα μεταδοθεί live την πρώτη Κυριακή του Μαρτίου από τα κανάλια Novacinema. Μέσω Nova Stars, θα προβάλλονται καθημερινά 2 οσκαρικές ταινίες, ξεχωριστές κινηματογραφικές παραγωγές που άφησαν εποχή και απέσπασαν Όσκαρ, ενώ 24ωρο πρόγραμμα θα παρουσιαστεί κατά το πρώτο τριήμερο του Μαρτίου.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ