Αρχειο

Αστικός σκύλος: Ο Λάκης του Νέου Ηρακλείου

Η Μιλένα Πεκλάρη- Μανωλά γνωρίζει έναν ηλικιωμένο άστεγο

2057-649641.jpg
Μιλένα Πεκλάρη - Μανωλά
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
6157-25817.jpg

Ο Λάκης είναι  ένας ηλικιωμένος άστεγος που  ζει στο Ηράκλειο. Θα τον αναγνωρίσεις από την συλλογή από καφέ αποχρώσεις που φιλοξενεί στη γούνα του  και από την τεράστια κεφάλα του. Μάλλον είναι ημίαιμο λυκόσκυλο. Συνήθως θα τον βρεις να αράζει στη δροσιά, στο πλάι του ηλεκτρικού σταθμού, πίσω από τα παγκάκια.

Όπως μου είπε η φίλη μου η Μαργαρίτα, μια  ενεργή ζωόφιλη της περιοχής, ο  Λάκης βρέθηκε στη γειτονιά πρίν από 9 χρόνια και έφερε μαζί του  και τα ψυχολογικά του βιώματα. Όταν του έριχναν φαγητό δεν πλησίαζαν περισσότερο από 5 μέτρα. Ήταν πολύ φοβισμένος. Πέρασε πολύς καιρός μέχρι να εμπιστευτεί τους ανθρώπους της γειτονιάς. Μάλλον κάποιος του την είχε κάνει άσχημα...

Κάποια φορά, όπως μου είπαν οι κάτοικοι της  περιοχής, είχε πάρει στο κυνήγι μια γάτα και κατά λάθος σκαρφάλωσε σε μια μάντρα. Η γάτα την έκανε, αλλά ο Λάκης που εκτός από το ύψος, φοβόταν και τους γείτονες που ήθελαν να τον βοηθήσουν να κατέβει, έμεινε εκεί πάνω για ώρες... Στο τέλος ήρθε η πυροσβεστική για να τον σώσει.

Ο Λάκης όμως πια έχει γίνει τόσο κοινωνικός που δεν χρειάστηκαν περισσότερο από 5 δευτερόλεπτα για να του χαϊδέψω τη μουσούδα. Μετά από όλα αυτά τα χρόνια έχει γίνει φιλαράκι με γείτονες και περαστικούς και έχει κερδίσει τη συμπάθεια όλων.

Ο Λάκης είναι  ερωτεύσιμος. Είναι κάτι σαν τον Σον Κόνερι. Όσο μεγαλώνει γίνεται και πιο γοητευτικός. Όλες οι γυναίκες λιώνουν για την κορμοστασιά του, παρ’ όλο που τα ’χει τα χρονάκια του. Σκύλες και μη. Φανατική θαυμάστριά του είναι και η καστανομάλλα Γιάννα από το γωνιακό καφέ που την έχει πατήσει άσχημα μαζί του. Ο Λάκης το έχει καταλάβει και την αράζει όλη την ώρα έξω απ’ το μαγαζί που δουλεύει εκείνη. Όπως μου είπε η Γιάννα, όταν έχει κρύο ή βροχή ο Λάκης έχει τη δική του προσωπική γωνιά.

Ο Λάκης τρώει  καλά. Η Μαργαρίτα αλλά και οι φίλες της φροντίζουν να έχει πάντα γεμάτο στομάχι. Ενδιάμεσα τον κερνάνε και κανένα βραστό λουκανικάκι, όπως εκείνο που του έφερε η Μαργαρίτα για να τον δελεάσει να εγκαταλείψει την σκιά του και να παραδοθεί στον φακό μου.

Να ξέρεις πως, όπως τα περισσότερα σκυλιά, δεν γουστάρει να τον πλησιάζεις όταν είναι με τη μπουκιά στο στόμα. Με το φαγητό δεν παίζουμε.

Το μόνο που  δεν έχει συνηθίσει ακόμα ο  Λάκης είναι τα εμβόλια. Όταν πρέπει να πάει στον γιατρό χρειάζονται τρεις  για να καταφέρουν να τον πείσουν. Ο ένας από αυτούς ο Άκης, ένας τυπάς που έρχεται με τους φίλους του στην πλατεία και είναι ο μόνος που εμπιστεύεται ο Λάκης για να του βάλει το λουρί του.

Ο Λάκης έχει δυο κολλητούς. Τον Μπέμπη και  τον Ρόμπι. Και οι δύο είναι  πιτσιρικάδες και φοβερά παιδιά. Πολλές φορές θα τους πετύχεις και τους τρεις μαζί στο γρασίδι να ξεραίνονται στον ύπνο.

Αν τον φωνάξεις και δεν σηκωθεί, μην παρεξηγηθείς. Τα αρθριτικά του και τα χρόνια που κουβαλάει στην πλάτη τον  έχουν αναγκάσει να είναι κάπως  μετρημένος με τις κινήσεις του. Αν τον πλησιάσεις φιλικά όμως και τον χτυπήσεις φιλικά στην πλάτη θα στο ανταποδώσει με ένα πέρα-δώθε της ουράς. 

Ακολούθησε τον "αστικό σκύλο" στο facebook: http://www.facebook.com/?ref=home#!/group.php?gid=115743205121085&ref=ts

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ