Αρχειο

Το ΕΚ αποφασίζει για επιπλέον 100 εκ. ευρώ στο πρόγραμμα Erasmus

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο αποφάσισαν την παροχή πρόσθετων πόρων για την έρευνα και το πρόγραμμα Erasmus και τον Δεκέμβριο του 2018

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
man-4179235_1280.jpg

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται να εγκρίνει νέα κονδύλια για τα προγράμματα Horizon και Erasmus

Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται να εγκρίνει νέα κονδύλια ύψους 100 εκ. για τα ερευνητικά προγράμματα της ΕΕ (Horizon 2020, 80 εκ.) και την κινητικότητα των νέων (Erasmus+, 20 εκ.) αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά στην πράξη το πόσο στηρίζει τα προγράμματα κινητικότητας των νέων. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο αποφάσισαν την παροχή πρόσθετων πόρων για την έρευνα και το πρόγραμμα Erasmus τον Δεκέμβριο του 2018.

Τα μέλη του ΕΚ θα ψηφίσουν επίσης σχετικά με την επιστροφή ή όχι του πλεονάσματος του 2018 ύψους 1,8 δισ. ευρώ στα κράτη μέλη, μέσω της μείωσης των εισφορών τους στον προϋπολογισμό της ΕΕ. Παρόμοια διαδικασία ακολουθείται σε ετήσια βάση σχετικά με πρόσθετους πόρους που μπορεί να προέρχονται από τόκους και πρόστιμα που πληρώνονται στην Επιτροπή, αλλά και από την μη πλήρη εφαρμογή των προγραμμάτων της ΕΕ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ