Αρχειο

Αυτό είναι το μήνυμα του Αντόνιο Ταγιάνι για τις Ευρωεκλογές που έρχονται

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απευθύνεται σε όλο το εκλογικό σώμα

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
20180522pht04041_original.jpg

Λίγο πριν οι ευρωπαίοι πολίτες έρθουν στην κάλπη για άλλη μια φορά, ο άνθρωπος που σημάδεψε τη ζωή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την περασμένη διετία, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Αντόνιο Ταγιάνι έχει να μεταδώσει ένα σημαντικό μήνυμα για όλους τους ψηφοφόρους. Ένα μήνυμα ενωτικό, που αποδεικνύει όλα εκείνα που πέτυχε η Ευρωβουλή την περασμένη πενταετία, αλλά και γιατί είναι σημαντικό ο κόσμος να πάει στις κάλπες. Διαβάστε το παρακάτω:

«Το Μάϊο, εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρωπαίοι θα εκλέξουν το νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι Ευρωπαίοι θα αξιολογήσουν προσεκτικά τους υποψηφίους και τα προγράμματά τους πριν πάρουν αποφάσεις μεγάλης σημασίας για την Ευρώπη και το ρόλο της στον κόσμο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα κοινό εγχείρημα χωρίς προηγούμενο, θεμελιωμένο στην ειρηνική συνεργασία. Απειλείται όμως από δυνάμεις που θέλουν να καταστρέψουν όλα όσα έχουμε πετύχει μαζί.

Ωστόσο, πολύ πρόσφατη έρευνα του Ευρωβαρόμετρου δείχνει ότι η εικόνα της Ένωσης στην κοινή γνώμη βελτιώνεται. Το 48% των Ευρωπαίων νιώθει ότι «ο λόγος τους μετράει στην ΕΕ» και παρά τις διαφορές μεταξύ των κρατών μελών, ποσοστό που αντιπροσωπεύει συνολική αύξηση 10 μονάδων την τελευταία δεκαετία.

Παρ’ όλα αυτά, έχουμε πολλή δουλειά ακόμα μπροστά μας.

Πρέπει να αλλάξουμε την Ευρώπη και να την κάνουμε πιο αποτελεσματική, δίνοντας απαντήσεις στις ανησυχίες των πολιτών και χτίζοντας πάνω σε αυτά που έχουμε ήδη κατακτήσει.

Τους ερχόμενους μήνες, οι Ευρωπαίοι πολίτες θα κρίνουν τι κάνει (και πώς) η Ευρωπαϊκή Ένωση για να τους προστατεύσει, να τους δώσει νέες ευκαιρίες και να φανεί δυνατή στην παγκόσμια σκηνή. Οι ανησυχίες τους για τις μεταναστευτικές ροές, την ασφάλεια, το περιβάλλον και την απασχόληση δεν μπορούν να μείνουν χωρίς απάντηση. Εμείς πρέπει να βεβαιωθούμε ότι οι πολίτες γνωρίζουν τις καθημερινές επιτυχίες των ευρωβουλευτων σε θέματα όπως η μεταρρύθμιση των πολιτικών ασύλου, η σύσφιξη της συνεργασίας με την Αφρική, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, τα μέτρα «anti-dumping» προκειμένου να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας στην Ευρώπη, , ο έλεγχος των γιγάντων της τεχνολογίας και η προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Από το 2017 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο — το μόνο άμεσα εκλεγμένο θεσμικό όργανο της ΕΕ — διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στις συζητήσεις για το μέλλον της Ευρώπης.

Οι αρχηγοί των κρατών και κυβερνήσεων της Ένωσης έρχονται συχνά στο ΕΚ για να συζητήσουν με τους ευρωβουλευτές τις θέσεις τους για την εξέλιξη της Ευρώπης, συζητήσεις που θα αποτελέσουν τη βάση για το επόμενο στάδιο στην εξέλιξη της Ευρώπης.

Παράλληλα, υποδεχτήκαμε περισσότερους από 8,000 νέους στο Στρασβούργο και 800 στις Βρυξέλλες. Μας δόθηκε έτσι η δυνατότητα να μάθουμε περισσότερα για τις ελπίδες και τις ανησυχίες της νέας γενιάς, αλλά κυρίως για το πώς μπορούμε να πάμε μαζί μπροστά την Ευρώπη.

Τα Μέσα Ενημέρωσης θα διαδραματίσουν βασικό ρόλο στην ενημέρωση της κοινής γνώμης ενόψει των εκλογών. Για να βοηθήσουμε τον Τύπο να παρακολουθήσει καλύτερα τις προεκλογικές εκστρατείες σε κάθε κράτος μέλος, να καταλάβει τι σημαίνουν οι εκλογές και πώς θα επηρεάσουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ετοιμάσαμε έναν ηλεκτρονικό φάκελο, που θα ανανεώνουμε τακτικά. Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, χρήσιμες επαφές, περίληψη του έργου του Κοινοβουλίου της τρέχουσας νομοθετικής περιόδου, ηλεκτρονική εφαρμογή για τις εκλογές για κινητά τηλέφωνα, ενημερωτικά σημειώματα και δελτία, γραφήματα, και στοιχεία που αφορούν την κοινή γνώμη. Όλα αυτά έχουν σχεδιαστεί για να σας βοηθήσουν να βρείτε εύκολα και γρήγορα όλες τις σχετικές πληροφορίες.

Ελπίζουμε να τα βρείτε χρήσιμα.»

Antonio Tajani

Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ