Αρχειο

Σαντορίνη: Αυξάνεται το εισιτήριο σε τελεφερίκ και ημίονους

Στα 5 ευρώ η απλή διαδρομή με τελεφερίκ και στα 8 η ανάβαση με το μουλαράκι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
51683-105619.jpg

Σχέδιο αναπροσαρμογής των τιμών των εισιτηρίων στο τελεφερίκ του Δήμου Θήρας στη Σαντορίνη ανακοίνωσε με επιστολή του προς τα τουριστικά γραφεία και τις ναυτιλιακές εταιρείες, το Ίδρυμα «Λούλας και Ευάγγελου Νομικού» που έχει δωρίσει το τελεφερίκ στο δήμο. Οι τιμές, παρέμεναν σταθερές για επτά χρόνια, παρά το αυξανόμενο λειτουργικό κόστος και τις αυξήσεις του ΦΠΑ. Ωστόσο, όπως τονίζει το Ίδρυμα, «η απόφαση» για αύξηση των τιμών «κρίθηκε αναγκαία για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας και συντηρήσεως του τελεφερίκ και των κοινωφελών σκοπών του ιδρύματος».

Ενδεικτικά, μια απλή διαδρομή για ένα άτομο θα κοστίζει από 5 ευρώ, από 4 σήμερα, το μειωμένο εισιτήριο (για παιδιά, πολύτεκνους, άτομα με ειδικές ανάγκες) θα κοστίζει 2,50 ευρώ, από 2 σήμερα, ενώ για κάθε θέση που καταλαμβάνουν οι αποσκευές θα πληρώνεται το αντίτιμο των 2,50 ευρώ από 2 που ισχύει σήμερα. Για τους μόνιμους κατοίκους Σαντορίνης - Θηρασιάς και τα πληρώματα πλοίων (με κάρτα) το εισιτήριο θα συνεχίσει να κοστίζει 1 ευρώ, ενώ ξεναγοί, αρχηγοί γκρουπ, στρατιώτες, δημοσιογράφοι, καθώς και Δημοτικοί υπάλληλοι και σύμβουλοι Σαντορίνης, τουριστικοί πράκτορες, λιμενοφύλακες, τελωνειακοί, αστυνομικοί που απασχολούνται στον Όρμο των Φηρών, θα συνεχίσουν να μετακινούνται δωρεάν. Αύξηση στις τιμές του ανακοίνωσε και το Σωματείο Ημιονηγών Θήρας, βάσει της οποίας η τιμή του εισιτηρίου ανεβαίνει στα 8 ευρώ από 5 που ισχύει σήμερα.

n

Στελέχη της ΕΕΚΦΝ αναφέρουν ότι τα έσοδα από το τελεφερίκ το 2012 ανήλθαν σε περίπου 5,5 εκ. ευρώ, εκ των οποίων 1,5 ευρώ δόθηκε στον δήμο και 500.000 ευρώ στο σωματείο ημιονηγών Θήρας, βάση συμφωνίας. Τα περισσότερα από τα χρήματα και από τις τρεις πλευρές, χρησιμοποιήθηκαν για κοινωφελείς σκοπούς, αλλά και για τη συντήρηση του τελεφερίκ και ενός αεροσκάφους που έχει δωρίσει το Ίδρυμα, στο νησί, για τη μεταφορά ασθενών.

Γ.Σ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ