Αρχειο

Το βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες 2014

Η μεγαλύτερη μοτοσικλέτα, ο μικρότερος σκύλος και η γυναίκα με το πιο μακρύ μούσι

35003-709273.jpg
Καρολίνα Νιαμονιτάκη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
48948-100578.jpg

Το βιβλίο με τα πιο περίεργα κατορθώματα και τις πιο πολλές πωλήσεις ανά τον κόσμο κυκλοφόρησε την νέα ετήσια έκδοση του για το 2014 στις 12 Σεπτεμβρίου. Με ανανεωμένο design και περισσότερες φωτογραφίες καλύπτει όλα τα ρεκόρ, από τα ζώα και τη φύση μέχρι τις μηχανές και τους ανθρώπους.

Τι κάνει μια κατσίκα πάνω σε ένα skateboard και τι δουλειά έχει ένας τεράστιος «δράκος» στο βιβλίο «THE GUINNESS WORLD RECORDS 2014»;

Ανάμεσα στα χιλιάδες ευρηματικά, αστεία, και αξιοθαύμαστα ρεκόρ σας παρουσιάζουμε κάποια που σίγουρα δεν περνάνε απαρατήρητα. 

n

Η μεγαλύτερη συλλογή από ηλεκτρικές σκούπες. Ο James Brown, από την Αγγλία έχει συλλέξει 322 μοντέλα και έχει δημιουργήσει το προσωπικό του «μουσείο» το οποίο ονομάζει «Ο Κύριος Ηλεκτρική Σκούπα» ξεκινώντας από την ηλικία των 8 ετών.


 n

Το μικρότερο αυτοκίνητο (που μπορεί να κυκλοφορήσει σε δρόμο). Το χαριτωμένο όχημα βρίσκεται στο Τέξας και μπορεί να κυκλοφορήσει κανονικά στους δρόμους.


n

Το μεγαλύτερο ποδήλατο (που μπορεί να οδηγηθεί). Η διάμετρος της ρόδας του είναι περίπου 3 μέτρα. Έκανε μάλιστα την εμφάνιση του στον Γύρο της Γαλλίας με τον κατασκευαστή του Didi Senft να το οδηγεί, κερδίζοντας και το παρατσούκλι «Κόκκινος διάβολος».


n

Η ψηλότερη μοτοσικλέτα (που μπορεί να οδηγηθεί) Ο Ιταλός Fabio Reggiani κατασκεύασε μια μοτοσικλέτα 6 φορές μεγαλύτερη από μια κανονικού μεγέθους. Η μοτοσικλέτα αποδείχθηκε πως μπορεί να οδηγηθεί, αν και οι χειρολαβές της απέχουν σχεδόν 5 μέτρα από το έδαφος.


n

To μεγαλύτερο εν ζωή αιλουροειδές. Ο Ηρακλής, διασταύρωση λιονταριού και τίγρης, η οποία μένει σε καταφύγιο άγριων ζώων στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ έχει μήκος 3,327 μέτρα και 1,224 ύψος. Η μεγάλη «γατούλα» ζυγίζει 418 κιλά.


n

Η γυναίκα που διέσχισε πιο γρήγορα τα 100 μέτρα πάνω σε τακούνια. Ονομάζεται Julia Plecher και κατάφερε κάτι που πολλές γυναίκες ούτε να το φανταστούν δεν μπορούν, διέσχισε 100 μέτρα πάνω σε ψηλοτάκουνα σε 14,53 δευτερόλεπτα, στην Γερμανία.


n

Ο μικρότερος γάιδαρος. Ονομάζεται KneeHi , είναι 6 χρονών και «κατάγεται» από την Μεσόγειο. Πρόκειται για το μικρότερο γαΐδουράκι στον κόσμο.


n

Ο μικρότερος σκύλος εν ζωή. Είναι θηλυκό, το λένε Μίλι και είναι πράγματι μια σταλιά, μόλις 9,6 εκατοστά σε μήκος. Το μικροσκοπικό τσιουάουα ζει στο Πόρτο Ρίκο με την ιδιοκτήτρια του Vanesa Semler, η οποία έχει δηλώσει πως τότε που γεννήθηκε ήταν τόσο μικρό που το τάιζε γάλα με σταγονόμετρο.


n

Η μεγαλύτερη συλλογή από αναμνηστικά Star Wars. Ανήκει στον Steve Sansweet από την Καλιφόρνια και αποτελείται από 300.000 μοναδικά αντικείμενα. Λογικά πρόκειται για μεγάλο φαν της σειράς.


n

Η γυναίκα που περπατάει πιο γρήγορα στα τέσσερα ανάποδα. Η Leilani Franco διέσχισε στην στάση που φαίνεται στην φωτογραφία 19,81 μέτρα σε 10,05 δευτερόλεπτα στο Royal Festival Hall στο Λονδίνο. Η Leilani έχει ακόμη κερδίσει την δεύτερη θέση στο σόου «Η Βρετανία έχει ταλέντο».


n

Το παντρεμένο ζευγάρι με τις περισσότερες τροποποιήσεις στο σώμα του. Ο Victor από την Ουρουγουάη και η Γκαμπριέλλα από την Αργεντινή έχουν 77 τατουάζ, 50 piercing, 20 εμφυτεύματα, 4 stretching αυτιών και μία διχαλωτή γλώσσα.


n

Η γυναίκα με το πιο μακρύ μούσι. Η Vivian Wheeler, η οποία έχει γεννηθεί ερμαφρόδιτη, κατάφερε να φτάσει το μήκος στο μούσι της 25,5 εκατοστά.


n

Η κατσίκα που διάνυσε την μεγαλύτερη απόσταση πάνω σε skateboard. 118 μέτρα σε 25 δευτερόλεπτα διέσχισε στην Φλόριντα η κατσίκα της Melody Cooke, η οποία δήλωσε πως το ρεκόρ προέκυψε από απλή περιέργεια της ίδιας.


n

O σκύλος που διέσχισε πιο γρήγορα τεντωμένο σχοινί. Ο Ozzy, διασταύρωση κόλεΐ και κέλπι, διέσχισε το τεντωμένο σχοινί σε 18,22 δευτερόλεπτα στην Αγγλία.


n

Το μεγαλύτερο ρομπότ που περπατάει. Πρόκειται για έναν δράκο 15,544 μέτρα μήκος και 7,924 μέτρα σε ύψος, οποίος μάλιστα πετάει φλόγες και περπατάει. Το όνομα του είναι Τραντίνο και κατασκευάστηκε από την γερμανική εταιρεία Zollner Elektronik.


n

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ