Αρχειο

Που μπορεί να πάει ο Σνόουντεν (χάρτης)

Χωρίς να εκδοθεί στις αρχές των ΗΠΑ

34908-78612.JPG
Γιάννης Τσάκαλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
44243-92726.jpg

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν έκανε μια από τις πλέον παρακινδυνευμένες κινήσεις στον πλανήτη: αποκάλυψε ένα από τα σημαντικότερα μυστικά των ΗΠΑ. Η κίνησή του είναι απείρως πιο «κολάσιμη» από του Ασάνζ, καθώς ο Αυστραλός των WikiLeaks είναι ένας απλός πολίτης/ χάκερ και όχι υπάλληλος της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ πιθανόν να μπορεί να συγχωρήσει πολλά, όχι όμως και έναν υπάλληλό της που αποκαλύπτει κρατικά μυστικά και εύλογα είναι διατεθειμένη να τον κυνηγήσει μέχρι την άκρη του κόσμου. Όμως μέχρι που μπορεί να φθάσει;

Στον χάρτη που παραθέτουμε (δημιουργία του δημοσιογράφου Ντέιβιντ Γιανόφσκι) φαίνονται όλες οι πτήσεις που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο Σνόουντεν, χωρίς να κινδυνεύει με έκδοση στις ΗΠΑ. Η γενική συμβουλή προς κάθε επίδοξο Σνόουντεν είναι ότι δεν μπορεί να περάσει τον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό ωκεανό χωρίς να εκδοθεί στις ΗΠΑ ενώ στο συγκεκριμένο PDF μπορείτε να δείτε ποιες είναι οι 107 χώρες που έχουν συμφωνία για έκδοση κατηγορουμένων με τις ΗΠΑ. 

n

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ