- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ο ελληνικός καφές και το ψήσιμο του στη χόβολη είναι ένα μυστικό μακροζωίας των κατοίκων της Ικαρίας, σύμφωνα με έρευνα Ελλήνων επιστημόνων που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Journal Vascular Medicine». Σύμφωνα με τη μελέτη το μυστικό είναι στη χόβολη και στην ώρα βρασίματος. Δηλαδή, όσο πιο αργά βράζει ο καφές τόσο πιο πλούσιος είναι σε ουσίες που συντελούν στη μακροζωία.
Όπως δήλωσε ο καθηγητής Βιοχημείας και διευθυντής Εργαστηρίου Βιολογικής Χημείας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Θανάσης Παπαβασιλείου στα «Νέα», «Ο ελληνικός καφές που βράζει αργά περιέχει πολυφαινόλες, οι οποίες είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά, τα οποία επιβραδύνουν τον ρυθμό της κυτταρικής γήρανσης». Όλη η έρευνα βασίζεται στη μέτρια κατανάλωση καφέ, όσο δηλαδή περίπου 2 μικρά φλιτζάνια ημερησίως.
Την Παρασκευή και το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί το Διεθνές Συνέδριο Καρδιαγγειακής Ιατρικής σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου και θα παρουσιαστεί ολόκληρη η μελέτη.