Αρχειο

Μεταφορά τοξικομανών στην Αμυγδαλέζα από την ΕΛΑΣ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
36233-78757.jpg

Τετάρτη βράδυ η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποίησε επιχείρηση μεταφοράς τοξικομανών -αλλοδαπών και ημεδαπών- από διάφορες περιοχές της Αθήνας στο Kέντρο Kράτησης της Αμυγδαλέζας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, στόχος της επιχείρησης ήταν η παροχή πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης στα εξαρτημένα άτομα. Αναφέρεται πως για πρώτη φορά πραγματοποιούνται δράσεις για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών που συνδυάζονται με δράσεις ανθρωπιστικού χαρακτήρα και πως οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν με σκοπό την αντιμετώπιση των ναρκωτικών και την αναβάθμιση του κέντρου, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται πώς θα συνεισφέρουν σε αυτό οι εν λόγω επιχειρήσεις.

Με κοινή τους ανακοίνωση, το ΚΕΘΕΑ, το 18 ΑΝΩ, το ΑΡΓΩ και ο ΙΑΝΟΣ καταδικάζουν την επιχείρηση και τονίζουν πως η πολιτεία πρέπει να ανταποκριθεί με μέτρα πρόληψης, παρέμβασης, θεραπείας και επανένταξης και όχι να ακολουθεί τιμωρητική πολιτική που στιγματίζει, διαπομπεύει και κάνει βαθύτερα τα ρήγματα της ελληνικής κοινωνίας. Επιπλέον, οι φορείς επικαλούνται δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, στο οποίο αναφέρεται πως οι τοξικομανείς στην Αμυγδαλέζα καταγράφηκαν, και κάνουν λόγο για άλλη μία καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα της κρίσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ