Αρχειο

Η Νέα Συντήρηση

Ο Φώτης Γεωργελές γράφει για την πολιτική υποκρισία και τις νέες διαχωριστικές γραμμές

14241-108382.jpg
Φώτης Γεωργελές
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
3475-22010.jpg

Δεν υπάρχει κανείς από τα γνωστά δημοκρατικά κόμματα που να μην ξέρει ότι το νέο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια είναι μια στοιχειώδης και αρκετά μετριοπαθής προσπάθεια να ρυθμίσουμε θέματα που έπρεπε ήδη να έχουμε ρυθμίσει. Κι όμως τα μικροκομματικά παιχνίδια είναι ισχυρότερα.

Η πολιτική τάξη χάνει την ευκαιρία να δείξει μια διακομματική συναίνεση σ’ ένα τόσο σοβαρό ζήτημα και να απομονώσει τις επικίνδυνες φωνές που προωθούν τη σύγκρουση και τον ρατσισμό. Ο Αντώνης Σαμαράς μπροστά στο φόβο του εκ δεξιών κινδύνου, παίζει με τις λεπτομέρειες για να καταψηφίσει τελικά συντασσόμενος με το ΛΑΟΣ. Είναι όμως ο αριστερός καιροσκοπισμός που εκπλήσσει περισσότερο.

Το ΚΚΕ δεν είναι εναντίον των μεταναστών, είναι «εναντίον του κοσμοπολιτισμού που θέλει να καταργήσει τις εθνικές ταυτότητες». Και καλά το ΚΚΕ, ο Σύριζα που είναι αντίθετος γιατί το νομοσχέδιο δεν είναι πολύ προοδευτικό; Δηλαδή τώρα η αριστερά, θέλουν να μας πουν, δεν αγωνίζεται πια για τη βελτίωση των πραγμάτων, αλλά, αν δεν γίνονται τέλεια, τότε προτιμάει να είναι άσχημα. Η λογική του παραλόγου για να καλύψει τα μικροπολιτικά παιχνίδια.

Δηλαδή αν γινόταν δημοψήφισμα όπως ζητάει η ακροδεξιά, θα ψήφιζε κατά, μαζί με το ΛΑΟΣ;

ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια;

Αυτό θα γράψει η ιστορία.   

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ