Αρχειο

Στη Philip Morris το 50% της ελληνικής παραγωγής καπνού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
34554-75947.jpg

Συμφωνία με την πολυεθνική καπνοβιομηχανία Philip Morris, προκειμένου να απορροφήσει το 50% της ελληνικής παραγωγής καπνού την επόμενη τριετία, ανακοίνωσε σήμερα από το συνέδριο του Economist στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης. Ο υπουργός, πάντως, δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες, λέγοντας ότι η συμφωνία οριστικοποιήθηκε χθες και οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν τις ερχόμενες ημέρες, όταν έρθει στην Ελλάδα ο πρόεδρος της μητρικής εταιρείας.

Αναφερόμενος στις προοπτικές της ελληνικής γεωργίας, ο κ. Τσαυτάρης σημείωσε ότι «στην Ελλάδα δεν ταιριάζει η γεωργία χαμηλού κόστους, αλλά η γεωργία ποιότητας, που σέβεται το περιβάλλον και την αειφορία. Αυτά τα γεωργικά προϊόντα ζητά ο κόσμος. Η οικουμένη συνωμοτεί υπέρ της ανάπτυξης μιας τέτοιας γεωργίας στην Ελλάδα», ενώ πρόσθεσε πως η χώρα μας θα πρέπει να αξιοποιήσει τα τρία νέα σήματα ποιότητας, που θα εισάγει η Ε.Ε., για τα παραδοσιακά προϊόντα, τα προϊόντα της ορεινής οικονομίας και της νησιωτικής παραγωγής.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η ζήτηση για τρόφιμα αναμένεται να διπλασιαστεί παγκοσμίως τα επόμενα 15 χρόνια και να τριπλασιαστεί στα επόμενα 50, και στόχος της Ευρώπης δεν είναι πλέον μόνο η ασφάλεια των τροφίμων, αλλά και η αυτάρκεια.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ