Αρχειο

Θα σε δω στο Χαλάνδρι

Δραστήριο, δημιουργικό και ζωντανό, το Χαλάνδρι έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς των βορείων προαστίων. Η A.V. σου δίνει μερικές καλές ιδέες

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
ΤΕΥΧΟΣ 421
11’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
34068-77061.jpg

Ένας φίλος ανέβηκε από Νέα Σμύρνη ένα βράδυ στο Χαλάνδρι και έχει να το λέει: «Ξέρεις πόσος κόσμος πηγαίνει;». Το ίδιο συμβαίνει και το πρωί. Δραστήριο, δημιουργικό και ζωντανό, το Χαλάνδρι έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς των βορείων προαστίων.  Η A.V. σου δίνει μερικές καλές ιδέες.

Στο Χαλάνδρι: Θα παρκάρεις στις θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης αντί € 0,50 η μία ώρα, € 1 οι δύο, €1 ,50 οι τρεις ώρες. Με τα έσοδα θα λειτουργήσει λεωφορειακή γραμμή που θα συνδέει το μετρό Αγίας Παρασκευής με το κέντρο της πόλης /// Θα παρακολουθήσεις δωρεάν μαθήματα, όπως ξένων γλωσσών, φωτογραφίας κ.λπ. στο Σώμα Εθελοντών Δήμου Χαλανδρίου (Α. Παπανδρέου 28, 210 6811.228) /// Αν έχεις παιδί ή ανίψι από 9 έως 14 ετών, μπορείς έως 4/2 να το γράψεις δωρεάν στο Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής του Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου, όπου θα μάθει να φτιάχνει παραμύθια με τις μαγικές τράπουλες! (Φιλ. Εταιρείας & Τομπάζη, 210 6820.464) /// Θα αγοράσεις τσιγάρα, πατατάκια, σοκολάτες και όλα τα είδη περιπτέρου στο 24ωρο περίπτερο δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, που έχει κι άλλη μια ιδιαιτερότητα: παίζει metal στη διαπασών μέχρι… νωρίς /// Θα πιέσεις για την προστασία της Ρεματιάς, μαζί με τον Σύλλογο Προστασίας του Περιβάλλοντος Ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου (rematiasos.blogspot.com) /// Λειτουργεί το Γραφείο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων Δ. Χαλανδρίου (Αγ. Γεωργίου 30 & Αριστείδου, 213 2023.862 /// Θα μαγειρέψεις με βιολογικά υλικά, τα οποία θα προμηθευτείς από τη Βιολογική Λαϊκή Αγορά (Τυμφρηστού & Ιωαννίνων, κάθε Τετ. 14.30-17.30) /// Θα αγοράσεις τρόφιμα και άλλα προϊόντα σε πολύ χαμηλές τιμές στις 3/2, στη διανομή που διοργανώνει η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χαλανδρίου. Παράλληλα θα γίνεται και συγκέντρωση φαρμάκων, τροφίμων, παιχνιδιών, παιδικών βιβλίων και ρούχων για όσους έχουν ανάγκη (Επιδαύρου & Μεσολογγίου) /// Τα αδέσποτα δεν πρέπει να τα φοβάσαι, γιατί είναι όλα πολύ φιλικά και ήμερα. Τα προσέχουν τόσο οι περίοικοι όσο και ο Σύλλογος Φίλων των Ζώων Χαλανδρίου (210 6814.276) /// Αν είσαι νέος ή αισθάνεσαι έτσι, θα περάσεις καλά στα αυτοσχέδια πάρτι που διοργανώνονται σχεδόν κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ στα σκαλιά πάνω από την παιδική χαρά, με cd player, κιθάρες, μπίρες και ρετσίνες /// Θα δώσεις ραντεβού στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου ή στο βιβλιοπωλείο Ευριπίδης, που μετά από τόσα χρόνια λειτουργίας έχει γίνει κάτι σαν τοπωνύμιο για την περιοχή.

n


Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης

Ανδρέα Παπανδρέου 8 & 11, Χαλάνδρι / Κηφισίας 310, Κηφισιά

n

Βιβλιοπωλείο, πολιτιστικό στέκι, σημείο αναφοράς για παλιούς και νέους στη γειτονιά, ο Ευριπίδης στη Στοά γεννήθηκε στο Χαλάνδρι το 1955 και σήμερα μεγαλώνει στην Κηφισιά, στο νέο, τρίτο κατάστημα. Στα ράφια του Ευριπίδη ο πιο απαιτητικός αναγνώστης μπορεί να αναζητήσει ακόμη και τον πιο δυσεύρετο τίτλο, στα καφέ του να χαλαρώσει σε ένα πολιτισμένο περιβάλλον, συναντώντας ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα, να παρακολουθήσει παρουσιάσεις βιβλίων και εκθέσεις ζωγραφικής, να συμμετάσχει στις λέσχες ανάγνωσης. Παράλληλα, ο Ευριπίδης επί της οδού Α. Παπανδρέου 8 αποτελεί ένα σύγχρονο κατάστημα επιλεγμένων χαρτικών, εκλεπτυσμένων ειδών γραφής, αλλά και έξυπνων δώρων και αντικειμένων πόθου. 


Handromania

Ανδρέα Παπανδρέου 39, 210 6891.566/ Εθνικής Αντιστάσεως 2, Περιστέρι, 210 5756.154

n

Μιχάλης Λυμπεράτος

Ποια είναι η φιλοσοφία του καταστήματος στο όνομα του οποίου πίνουν νερό όλες οι crafters; Μας την εξήγησε ο ιδιοκτήτης των Handromania Μιχάλης Λυμπεράτος. «Η Handromania άνοιξε το 1994 στο Χαλάνδρι, ενώ τον τελευταίο ένα μήνα λειτουργεί και το νέο μας κατάστημα στο Περιστέρι. Εδώ θα βρει κανείς μια πολύ μεγάλη ποικιλία σε χάντρες (ημι-πολύτιμες πέτρες, μεταλλικές, κεραμικές κ.ά.), δέρματα, αλυσίδες, κοσμήματα, κομπολόγια, σκουλαρίκια και πολλά άλλα αξεσουάρ. Η ιδέα είναι ότι στη Handromania μπορεί κανείς να προμηθευτεί ό,τι χρειάζεται για να φτιάξει τα δικά του αξεσουάρ. Επίσης, υπάρχει ένα εργαστήριο όπου κερνάμε καφέ και γλυκό και δείχνουμε επιτόπου σε κάποιον πώς μπορεί να δημιουργήσει τα κοσμήματά του, ενώ διοργανώνουμε και εξειδικευμένα σεμινάρια από ειδικούς».  


Melouk

Κολοκοτρώνη 5, πλατεία Δούρου, 210 6824.600, www.melouk.gr

n

Γιώργος Γερογιαννάκης, Ανδρέας Κωστόπουλος, Δημήτρης Αμέντας

«Το σλόγκαν μας είναι λουκουμάδες και κοκτέιλ» λέει ο Δημήτρης Αμέντας, εκ των ιδιοκτητών του Melouk, «το οποίο είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να καλύπτει τις ανάγκες του επισκέπτη όλη τη διάρκεια της ημέρας. Προσφέρουμε μεγάλη ποικιλία γεύσεων από λουκουμάδες, περισσότερους από 55, γλυκούς και αλμυρούς, πολλά κοκτέιλ, δικά μας, και όλα τα κλασικά, πολλά από τα οποία έχουν βάση ελληνικά προϊόντα, όπως τσικουδιά και μαστίχα, αλλά και home made λεμονάδες, μανταρινάδες και γλυκά του κουταλιού». Όπως κατάλαβες, το Melouk με το ωραίο βιομηχανικό του design σε περιμένει από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ, όταν ο φωτισμός χαμηλώνει και οι μουσικές δυναμώνουν.


Μπεμπέκα

Διονύσου 16, 210 6854.880

n

Δέσποινα Κατσαρά, μητέρα της ιδιοκτήτριας και μαγείρισσα

Νοστιμιές που θα σου θυμίσουν γεύσεις από το παραδοσιακό οικογενειακό τραπέζι και μεζεδάκια-λιχουδιές, σε αυτό το πολύ γλυκό και μοντέρνο ταβερνάκι που καταφέρνει και κρατά τις τιμές του πραγματικά χαμηλές. Όλα τα πιάτα μαγειρεύονται αποκλειστικά από ελληνικές πρώτες ύλες, όπως γραβιέρα και αυθεντική φέτα Ρούμελης, λουκάνικα Καλαμάτας, ελαιόλαδο Λαμίας και κρέατα Λακωνίας, ενώ το τέλος θα φέρει ένα γλυκό επίσης από τα παλιά και νόστιμα, όπως πορτοκαλόπιτα, μωσαϊκό και άλλα. Η Μπεμπέκα, που τις καλές ημέρες θα σε φιλοξενήσει σε έναν κήπο με αρώματα από πορτοκαλιές και βασιλικό, είναι ανοιχτή κάθε μέρα, ενώ Σάββατο και Κυριακή λειτουργεί από το μεσημέρι.


Πολιτικά και απλά

Παλαιολόγου & Βαλαωρίτου 2, 210 6856.466

n

 Τα πιο νόστιμα πιάτα της Ανατολής μαγειρεμένα στη λογική της μεταμοντέρνας κουζίνας, σε ένα φιλόξενο χώρο με ψηλούς και άνετους καναπέδες, όμορφα τραπέζια και ένα μεγάλο καθρέφτη που δεσπόζει στο χώρο. Θα δοκιμάσεις φρεσκότατα και καλομαγειρεμένα κεμπάπ, όπως κιοφτέ και ντονέρ, σε διάφορες εκδοχές, λιγότερο ή περισσότερο καυτερά, πάντα όμως μαζί με τα πεντανόστιμα ψωμάκια και πίτες, που μαζί με τις φρέσκες τηγανητές πατάτες αποτελούν εξαιρετικά συνοδευτικά... παντός πιάτου. Ανάμεσα στα πολλά που διαθέτει ο κατάλογος, πολύ ιδιαίτερα είναι το καραντενίζ, μια παραλλαγή του λαχματζούν σαν ανατολίτικη πίτσα αλλά και το παστουρμά ματζούν.


9 Βήτα

Θουκυδίδου 9Β, 210 6801.007

n

«Θέλαμε να φτιάξουμε ένα μπαρ, με αυτό που λέμε ζεστό, σπιτικό περιβάλλον, σαν αυτά που άρεσαν και σε εμάς να συχνάζουμε» λέει ο Γιάννης, ένας εκ των τριών συνιδιοκτητών του καταστήματος, ο οποίος ως βέρος κάτοικος Χαλανδρίου δεν το σκέφτηκε ούτε στιγμή για άλλη γειτονιά. «Το Χαλάνδρι πλέον είναι καλύτερο ακόμα και από το κέντρο. Προσφέρει τα πάντα και έρχονται εδώ άνθρωποι από όλες τις γύρω περιοχές» προσθέτει ο Γιάννης. Το 9 Βήτα σερβίρει καφέδες και άλλα ροφήματα από τις 10 το πρωί και έχει διαφορετικό dj κάθε βράδυ, που επιλέγει από soul, jazz, funk και ροκ μουσικές, διαθέτει μεγάλη ποικιλία από μπίρες, ποτά και κοκτέιλ, ενώ με κάθε ποτό θα σερβιριστείτε και με ένα (δωρεάν) tapas.


Μπαομπάμ

Αγίας Παρασκευής 30, 210 6854.325, www.baobap.gr  www.facebook.com/pages/Baobap

n

Ιωάννα Βολιώτη

Ένα εναλλακτικό και πρωτότυπο κατάστημα όπου θα βρεις πιστοποιημένα προϊόντα δίκαιου και αλληλέγγυου εμπορίου (fair trade), διακοσμητικά και παιχνίδια, βιολογικό καφέ, τσάι σε ποικιλία γεύσεων και αντικείμενα ιδιαίτερης αισθητικής από ανακυκλωμένα υλικά, για σένα ή για ένα πολύ ωραίο δώρο. Τα προϊόντα προέρχονται κυρίως από μικρούς συνεταιρισμούς και μικρούς παραγωγούς από αναπτυσσόμενες χώρες της Ασίας, της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής, αλλά και από ελληνικούς γυναικείους συνεταιρισμούς, με την ιδιοκτήτριά του να είναι πάντα πρόθυμη να σε ενημερώσει και να σε βοηθήσει στις επιλογές σου. Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις και στην ιστοσελίδα του καταστήματος.


Σπίτι

Ανδρέα Παπανδρέου 9 (στοά)

n

Αντώνης Φερράρας, Δημήτρης Παπαΐωάννου

Πώς προέκυψε το Σπίτι; Ο Γιώργος Καρναβάς, παραγωγός ταινιών και η «μισή» ψυχή του Synch Festival, βρήκε έναν ωραίο χώρο, το είπε στους φίλους του και 3 μήνες μετά σέρβιραν το πρώτο κοκτέιλ. Οι φίλοι του είναι ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, η άλλη «μισή» ψυχή του Synch Festival και ραδιοφωνικός παραγωγός στον Εν Λευκώ, ο Αργύρης Παπαδημητρόπουλος, σκηνοθέτης του «Bank Bang» και του «Wasted Youth», και ο Αντώνης Φερράρας από την Αμπάριζα στο κέντρο και το Speakeasy bar στο Χαλάνδρι. Το Σπίτι, με το industrial design του, έφερε έναν καινούργιο αέρα επαναπροσδιορίζοντας πάλι τον όρο «μπαρ», με καλά κοκτέιλ, εκλεκτικά dj sets, παζάρια ανεξάρτητων δημιουργών, live και stand up comedy βραδιές.


El Ray Alo Bar

Θουκυδίδου 7, 210 6814.459

n

«Ήρθαμε στο Χαλάνδρι πριν από τρία χρόνια. Χωρίς υπερβολή πιστεύω ότι προηγηθήκαμε μιας νέας τάσης. Τι εννοώ; Δίπλα στα παραδοσιακά κλασικά καφέ της περιοχής, το El Ray Alo Bar είναι το πρώτο που έφερε την ατμόσφαιρα του αθηναϊκού κέντρου. Ένα ζεστό μπαρ, καθόλου στημένο ή στιλιζαρισμένο. Έγινε με προσωπική δουλειά και έβαλα πολλά στοιχεία από μπαρ του εξωτερικού –είτε Λονδίνο, είτε Βερολίνο– που μου άρεσαν. Ακούμε πολλή μουσική, από βραζιλιάνικη τζαζ μέχρι ατμοσφαιρική, εναλλακτική ποπ. Η κάβα μας είναι ενημερωμένη. Μας αρέσει να αυτοσχεδιάζουμε και να εκπλήσσουμε τον πελάτη. Κάθε μέρα υπάρχει ένα ιδιαίτερο κοκτέιλ στην τιμή του απλού ποτού» λέει ο Δημήτρης Σταθακόπουλος.


Speakeasy

Αγίας Παρασκευής 31 (πάροδος)

n

Aντώνης Φερράρας

Θα σας θυμίσει σκηνές από ταινίες της εποχής της ποτοαπαγόρευσης στην Αμερική, απ’ όπου εμπνεύστηκε και το όνομά του. Κλασικό μπαρ «με μαύρες μουσικές (jazz, swing, soul) που παίζουν στην ένταση που πρέπει για να μπορεί να γίνει συζήτηση, κόσμος κυρίως άνω των 30, συνειδητοποιημένος», όπως μας το περιγράφει ο ιδιοκτήτης του Αντώνης, το Speak Easy διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από ρούμια και malt ουίσκι και τα κοκτέιλ να αποτελούν ένα από τα πιο δυνατά του σημεία. Μικρό και ζεστό, με το ξύλο να κυριαρχεί στο χώρο, ανοίγει καθημερινά από τις 11 το πρωί, για τον πρώτο καφέ και τα ροφήματα μιας ημέρας που θα πάει καλά και θα συνεχιστεί τουλάχιστον έως τις δύο-τρεις το βράδυ.


7th Thought

Αγίας Παρασκευής 29, 213 0258.896

n

Κορίνα Ζερβάκη

«Η ιδέα για τη δημιουργία του 7th Thought ήταν ένα στέκι που θα άρεσε και σε εμένα ως καταναλώτρια, με το concept του χαλαρού και διαφορετικού. Να απολαμβάνεις έναν καφέ, ψαχουλεύοντας ανάμεσα σε φορέματα με τις φίλες σου ή χωρίς την γκρίνια του φίλου σου, όσο εκείνος θα πίνει ένα ποτό!» λέει η ιδιοκτήτρια Κορίνα Ζερβάκη. Έτσι, το πολύ φρέσκο 7th Thought είναι ένας μικρός πολυχώρος ανοιχτός από τις 10.00 έως τις 23.00 και στον κάτω όροφό του προσφέρει καφέ, βότανα και ιδιαίτερα ροφήματα, ενώ επάνω θα βρεις ρούχα κυρίως από Ελληνίδες ανεξάρτητες σχεδιάστριες και επιλεγμένα αντικείμενα. «Θέλουμε να δουλέψουμε κυρίως με ελληνικά προϊόντα, να δώσουμε έμφαση στο δίκαιο και αλληλέγγυο εμπόριο και να συστήσουμε στο κοινό το κάτι διαφορετικό» σημειώνει η κ. Ζερβάκη, προσθέτοντας ότι σε λίγο καιρό θα αρχίσουν να διοργανώνονται και διάφορα σεμινάρια.


Da Nonna

Γρίβα 18, 210 6830.009, www.danonna.gr

n

Μπερνάρντο

Νέα άφιξη που σέβεται και ακολουθεί την ιταλική παράδοση: όλα τα πιάτα μαγειρεύονται την ώρα που τα παραγγέλνεις, τα ζυμαρικά βράζονται εκείνη τη στιγμή, οι πίτσες προέρχονται από αυθεντικές ναπολιτάνικες συνταγές, με υλικά στην πλειοψηφία τους από αγνά βιολογικά προϊόντα ιταλικής και ελληνικής παραγωγής, ο ξυλόφουρνος είναι ο γνωστός ιταλικός Valoriani. Θα συνοδεύσεις με τοπικά ελληνικά κρασιά, ενώ για το τέλος δοκίμασε ένα από τα πολύ νόστιμα σπιτικά γλυκά – καλτσόνε γεμιστό με σοκολάτα και τυρί μασκαρπόνε ή πανακότα με σάλτσα σοκολάτας, καραμέλας ή φράουλας. Ανοιχτά 14.00-12.00.


San Telmo

Χαϊμαντά 25

n

Μάνος Μποχλόγυρος (bar), Μαρία Αλβέρτη,

Άννα Αλβέρτη (ιδιοκτήτριες), Eλεονώρα Σπυροπούλου (service),

Γιάννης Κελεπούρης (μπουφέ)

«San Telmo είναι η πιο παλιά γειτονιά του Μπουένος Άιρες. Ένα τέτοιο άρωμα έχει και το δικό μας San Telmo» λέει η εκ των ιδιοκτητριών του Άννα Αλβέρτη. Το San Telmo άνοιξε πολύ πρόσφατα σε μια πανέμορφη αυλή που θυμίζει άλλη εποχή και πόλη. «Θέλαμε να είναι ζεστό και οικείο, να είναι σαν μια γωνιά του σπιτιού μας που κάθε φορά έχει και διαφορετικούς καλεσμένους» προσθέτει. Ανοιχτό από τις 9 το πρωί, σερβίρει καφέδες και διάφορα ροφήματα από μια μεγάλη ποικιλία από βότανα και τσάγια, με μουσικές που κινούνται γύρω από jazz, electro, swing, οι οποίες εναλλάσσονται με ιδιαίτερα, εναλλακτικά ροκ ακούσματα όσο βραδιάζει, με τίμια ποτά και πολλά κοκτέιλ. Πολύ ιδιαίτερα είναι τα κυριακάτικα μεσημέρια, με ακούσματα από ταινίες του σινεμά και ατμόσφαιρα που σε βάζει... επί σκηνής.


Play Life

Ανδρέα Παπανδρέου & Ιφικράτους 2, 210 6896.292, www.playlifecafe.com

n

Χάρης Γιακουμάτος

Ο παράδεισος των παιχνιδιών και της διασκέδασης, όπως λέει ο υπεύθυνος του καταστήματος Χάρης Γιακουμάτος, «έχει δύο ορόφους, περισσότερα από 100 επιτραπέζια για να μην ξεκολλάς από το τραπέζι, μεγάλες τηλεοράσεις για ποδόσφαιρο και όχι μόνο, με σύνδεση Nova και Conn X, αλλά και Playstation 3 για αναμετρήσεις... δίχως αύριο». Το Play Life ανοίγει από τις 9 το πρωί και λειτουργεί μέχρι όσο πάει, ενώ σερβίρει όλα τα απαραίτητα: καφέδες, ποτά και διάφορα σνακ. Πάντως, αν θέλεις κάτι να σε στιλώσει για τα καλά, ζήτησε μια ζεστή σοκολάτα» που, όπως μας λέει και ο κ. Γιακουμάτος, «είναι η υπέρτατη σπεσιαλιτέ που από μόνη της αξίζει για να σε φέρει εδώ». Μαζί με όλα αυτά τις επόμενες 3 Δευτέρες θα δεις την παράσταση «Η δολοφονία του Ραμόν Μαρτίνεζ» και κάθε Πέμπτη djs ή live.


Sette

Γρηγορίου Γυφτοπούλου 7 (ή Μεσολογγίου), 210 6894.316, www.sette.gr

n

Μικρό, ζεστό, νόστιμο και ιταλικό, με το σεφ να ξέρει πολύ καλά πώς να αξιοποιήσει την άριστη ποιότητα των υλικών. Μπορείς να καθίσεις σε ένα από τα 14 πολύ βολικά τραπέζια του και να απολαύσεις τορτελίνια με τρούφα μέσα σε φωλιά παρμεζάνας ή ένα γευστικότατο γεμιστό φιλέτο μόσχου με μανιτάρια πλευρώτους, κρούστα παρμεζάνας και πατάτες baby, ή ρολάκια σολομού με σος γιαουρτιού, συνοδεύοντας με ένα κρασί, ελληνικό ή ιταλικό, από την πολύ καλά ενημερωμένη κάβα. Για ορεκτικό διάλεξε ένα καρπάτσιο από φιλέτο μόσχου και για γλυκό δοκίμασε οπωσδήποτε τιραμισού. Σερβίρει 13.30-12.00.


Koo Koo

Αριστοτέλους 45, 210 6810.992, www.kookoo-art.com

n

Λουκία Χατζέλου

«Διαμορφώσαμε μια ωραία μονοκατοικία σε ένα από τα πιο ιδιαίτερα καταστήματα της πόλης, εδώ και ένα μήνα περίπου, που φιλοξενεί μια τεράστια ποικιλία από χειροποίητα είδη δώρων και είδη σπιτιού (πίνακες, κουτιά ζωγραφικής, έπιπλα, γάντια, πλεκτά για νεογέννητα και πολλά άλλα). Μπορεί να κάνει κανείς και τις δικές του “παρεμβάσεις”, να παραγγείλει ας πούμε μωσαϊκά σε διάφορα σχέδια» λέει η Κωνσταντίνα, μέλος της ομάδας του Koo Koo. Στο Koo Koo, η γκαλερί του οποίου αυτή την περίοδο φιλοξενεί έργα της ζωγράφου Τόνιας Ανδριώτη, οι τιμές συμβαδίζουν με τη μεγάλη ποικιλία των ειδών.


Τα μικρά μυστικά της γειτονιάς

Ding

n

Boutique design αντικειμένων που θα σε εκπλήξει με τις επιλογές της. Πουφ σε δεκάδες διαφορετικά χρώματα και σχήματα, παράξενες κρεμάστρες από σωληνώσεις, ηχεία σε φυσικό μέγεθος σκύλου, πολύχρωμα φωτιστικά από ξύλο, λάστιχο, πλέξιγκλας, για κάθε χώρο του σπιτιού, παιδικά ξύλινα παιχνίδια, έξυπνες ιδέες για το μαγείρεμα και την κουζίνα, δαχτυλίδια και σκουλαρίκια από lego, τσάντες για lap top από λάστιχα πυροσβεστικής, lunch box με στιλ και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς.

Σοφ. Βενιζέλου 21, 210 6892.256

Patio

n

Μπιστρό που αγαπάει τις διεθνείς γεύσεις, με το σεφ να προτιμά και αρκετά βιολογικά προϊόντα για τις συνταγές του (δοκίμασε burger με οργανικό black agnus) και φρέσκα πιάτα που ετοιμάζονται την ώρα της παραγγελίας. Φιλικό και ζεστό, στεγασμένο σε μονοκατοικία, με έναν καταπληκτικό κήπο και εξωτερικό μπαρ για το καλοκαίρι, μπορείς να το επισκεφθείς και για το ποτό σου, ενώ είναι ιδανικό για πάρτι, οικογενειακές, εταιρικές ή άλλες εκδηλώσεις και για τις πολύ καλές του τιμές.

Βασ. Γεωργίου 34, 213 0055.123

L’ Osteria Da Claudio

n

Θα δοκιμάσεις τις σπέσιαλ σπιτικές συνταγές του Ιταλού Claudio. Πολλά τα πιάτα ημέρας που αναγράφονται καθημερινά στο μαυροπίνακα, πιάσε θέση και απόλαυσε ζυμαρικά σε πολλές εκδοχές, πίτσες με εξαιρετικά τραγανή ζύμη και καλό χύμα ιταλικό κρασί σε πολύ καλή τιμή. Κράτησε χώρο για γλυκό, γιατί η πανακότα του είναι διάσημη.

Κ. Βάρναλη 26, 210 6834.228

My Way Grill

n

Μοντέρνο στέκι κρεατοφαγίας με την εξής ιδιαιτερότητα: καλαμάκια με χοιρινό, μοσχάρι, αρνί, γαλοπούλα και γαρίδες, αφού τα ψήσουν τα περνάνε από το wok μαζί με θυμάρι, μουστάρδα σταφυλιών και διάφορες σάλτσες, γλυκές, ξινές ή καυτερές, με αποτέλεσμα… να το επισκέπτεσαι ξανά και ξανά. Μαζί με αυτά θα βρεις και διάφορες ελληνικές τοπικές συνταγές, κυρίως στα ορεκτικά, καθώς και αρκετά ελληνικά κρασιά.

Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου Α 33, 210 6813.607

Κώνειο

n

Νέα άφιξη στην περιοχή με «ευέλικτη» ταυτότητα, αφού λειτουργεί ταυτόχρονα ως bar, café και gallery. Χώρος που εκπέμπει ζεστασιά χάρη σε μια σειρά από λεπτομέρειες, όπως η εσωτερική ξύλινη σκάλα, οι πέτρινοι τοίχοι και τα παλιά, όμορφα πλακάκια στα πατώματα. Οι τιμές εξίσου φιλικές προς το κοινό: € 5 το ποτό, €2,50 οι καφέδες, € 7 τα κοκτέιλ και highlight τα επιλεγμένα κρασιά από ελληνικούς αμπελώνες. Στον επάνω όροφο κάθε μήνα θα φιλοξενείται κι ένας εικαστικός (τώρα παρουσιάζει τη δουλειά του ο Γιάννης Κουτσούρης). Όσο για το μουσικό μενού, να είστε προετοιμασμένοι να ακούσετε από Vivaldi, Mozart, Bach και Etta James μέχρι Joe Strammer και Lemmy.

Σωκράτους 23


Φωτογραφίες: Έμμα Πλουμιστού (on.fb.me/RyDIJW)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ