Αρχειο

Fleeting Glance: Όταν τα ρούχα αποκαλύπτουν το μέσα μας

Χαρτί, ένδυμα και χαρακτική γίνονται ένα στην έκθεση της Μαρίας Οικονόμου

323843-667197.jpg
Αναστασία Βουτσινά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
329974-682562.jpg

Ένα ρούχο δεν καλύπτει απλώς το σώμα. Αποκαλύπτει ταυτόχρονα σκέψεις, συναισθήματα, μόδα, status και στάση ζωής.

Έχοντας στενή σχέση με τον κινηματογράφο, ίσως πιο έντονη από κάθε άλλη μορφή τέχνης, το ρούχο αποτελεί και δείγμα πολιτισμού: στις πτυχές του αποτυπώνεται, τόσο στιγμιαία όσο και διαχρονικά, ο χρόνος και το πέρασμά του.

Το «Fleeting Glance» της Μαρίας Οικονόμου στον κινηματογράφο Τριανόν

Μέσα σε αυτό το πνεύμα, η διεθνής εικαστικός Μαρία Οικονόμου εμπνεύστηκε και φιλοτέχνησε την εγκατάσταση «Fleeting Glance». Η έκθεση των έργων της φιλοξενείται έως τις 30 Νοεμβρίου, στον χώρο του κινηματογράφου Τριανόν.

Χάρτινα ρούχα φτιαγμένα από κινέζικο χαρτί γίνονται το πεδίο όπου πλάκες χαρακτικής τυπώνουν μοτίβα προσωπικά και αφηρημένα. Με αφορμή αυτά τα μη φορέσιμα ενδύματα, η καλλιτέχνης προσκαλεί τον θεατή να διαμορφώσει μαζί της ένα νέο αφήγημα και να τολμήσει μία αναμέτρηση με το χώρο και τον χρόνο.

Το «Fleeting Glance» της Μαρίας Οικονόμου στον κινηματογράφο Τριανόν

Το έργο της Οικονόμου διευρύνει, επίσης, τους ορίζοντες της χαρακτικής σε πλάκα μετάλλου, επιχειρώντας την επέκταση του μέσου σε νέες διαστάσεις, υλικά και χρήσεις. Το εφήμερο και εύθραυστο υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένα τα έργα της, αφηγείται παράλληλα τη δική του ιστορία.

Τη σειρά μηνιαίων εκθέσεων υπό τον τίτλο «Τέχνη στο Cine Τριανόν» επιμελείται η ομάδα ZLR Betriebsimperium.

Το «Fleeting Glance» της Μαρίας Οικονόμου στον κινηματογράφο Τριανόν

Info: Fleeting Glance, Μαρία Οικονόμου. Ως 30 Νοεμβρίου. Καθημερινά 19.00-22.00. Κινηματογράφος Τριανόν, Κορδιγκτώνος 21 & Πατησίων, 2108215469

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ