Αρχειο

ΑΣΤΙΚΟΣ ΣΚΥΛΟΣ: Μπάμπης / Νέο Φάληρο

Η Μιλένα Πεκλάρη - Μανωλά μας συστήνει με το τετράποδο celebrity 

2057-649641.jpg
Μιλένα Πεκλάρη - Μανωλά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
3297-21598.JPG

Ο Μπάμπης είναι ένα τεράστιο μπεζ Καυκάσιο Τσοπανόσκυλο με πελώριο κεφάλι που αράζει μόνιμα έξω από την ψησταριά του Αργύρη, στη διασταύρωση των οδών Ειρήνης και Σμολένσκυ στο Νέο Φάληρο.

Είναι κάτι σαν σήμα κατατεθέν. Σύμβολο και σημαία της γειτονιάς. Όλοι τον φωνάζουν με τ' όνομά του όλοι. Εκεί στη γωνιά του, κάθε μέρα μαζεύει πολλά χτυπήματα στην πλάτη και χαιρετούρες από τους περαστικούς. Θα τον βρεις συνήθως ξαπλωμένο λόγω της ηλικίας του. Σπάνια θα σηκωθεί όταν τον φωνάξεις, αλλά πάντα ανταποκρίνεται γυρίζοντας ανάσκελα για να του χαϊδέψεις την κοιλιά.

Όπως μου είπε ο Αργύρης, που ουσιαστικά είναι πια ο «μπαμπάς» του, ο Μπάμπης εμφανίστηκε στην περιοχή πριν από 5-6 χρόνια όταν, με μια παρέα από κολλητούς του, είχαν βγει βόλτα για γκόμενες. Ο Μπάμπης, ο πιο “φουσκωτός" απ’ όλους, ήταν ο αρχηγός της «αντροπαρέας».

Τα προηγούμενα χρόνια ζούσε μαζί με τη μόνιμη σχέση του, στο διάσημο λούνα-παρκ του Νέου Φαλήρου ως φύλακας. Όταν το λούνα πάρκ έκλεισε οριστικά, ο Μπάμπης μετακόμισε στου Αργύρη. Από τότε που εμφανίστηκε όλοι οι άλλοι σκύλοι εξαφανίστηκαν και αυτόματα ο Μπάμπης έγινε ο κυρίαρχος της γωνίας. Εκεί, τρώει, πίνει, κοιμάται και παίζει με τους περαστικούς.

Ο Μπάμπης είναι cool τύπος και τα πάει καλά με όλους. Παρ’ όλα αυτά 2-3 φορές έχει δαγκώσει κάποιους, αλλά –όπως μου εκμυστηρεύτηκε ο Αργύρης- «είχε τους λόγους του». Μπορεί να κρατάει απόσταση από τους άλλους σκύλους, αλλά με τις γάτες έχει πολύ καλή σχέση. Επί τέσσερα χρόνια ήταν κολλητός με την ασπρόμαυρη γάτα του μαγαζιού, την Μυρτώ.

Τα τελευταία δύο χρόνια ο Μπάμπης έχει κάπως χάσει τη φόρμα του. Τον χτύπησε ένα αμάξι την ώρα που παρκάριζε και έσπασε το αριστερό του πίσω πόδι. Στις ακτινογραφίες που του έκανε ο κτηνίατρος ανακάλυψε κσι κάτι σκάγια που πρέπει να είχε από τότε που εκτελούσε χρέη φύλακα στο λούνα-παρκ. Φαίνεται πως κάποιος του την είχε «ανάψει» εν ώρα υπηρεσίας. Με την κατάλληλη εντατική φροντίδα συνήλθε, αλλά σίγουρα δεν είναι τόσο κωτσονάτος όπως παλιά. Άλλωστε είναι περίπου 16 ετών...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ