Αρχειο

Έκκληση για γρήγορη δημοκρατική μετάβαση στη Συρία έκανε η Άγκυρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
32517-72460.jpg

Ο Tούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι ο Σύρος πρόεδρος Άσαντ απλώς επανέλαβε κενές υποσχέσεις στο σημερινό του διάγγελμα στη Δαμασκό και έκανε έκκληση για σύντομη δημοκρατική μετάβαση στη χώρα.

"Τα σχόλιά του είναι απλώς επαναλήψεις αυτών που έλεγε πάντα. Είναι οι ίδιες υποσχέσεις που μας έδωσε. Καθώς ο Άσαντ δεν έχει πλέον την αντιπροσωπευτική εξουσία απέναντι στον συριακό λαό, τα λόγια του έχουν χάσει κάθε πειστικότητα... Μία μεταβατική περίοδος χρειάζεται να ολοκληρωθεί γρήγορα μέσω συνομιλιών με εκπροσώπους του συριακού έθνους", είπε ο Νταβούτογλου.

Ο ίδιος δήλωσε ότι τα Ηνωμένα Έθνη πρέπει να λάβουν σαφή θέση στο θέμα της Συρίας και να στείλουν ένα μήνυμα στον Άσαντ να μην παρεμποδίζει την διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας.

"Είναι σαφές τώρα ότι ο Άσαντ δεν θα κάνει τίποτα καινούργιο, έπειτα το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα πρέπει να καταλήξει σε μία θέση σχετικά με την κατάσταση στη Συρία. Η πρώτη απόφαση θα πρέπει να αφορά την διανομή βοήθειας στους σύρους. Ο λαός δεν βρίσκει τρόφιμα να φάει, ξύλα να κάψει στην Χάμα, στην Χομς. Πρέπει να σταλεί ένα σαφές μήνυμα στον Άσαντ που να του λέει να μην στέκεται εμπόδιο στην διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας".

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ