Αρχειο

2013 X-mas Theater: Μια λαϊκή όπερα

Όπως γράφει ο Νίκος Δοντάς στο πρόγραμμα: «Με τον “Μαγικό αυλό”

4741-35213.jpg
Δημήτρης Μαστρογιαννίτης
ΤΕΥΧΟΣ Winter Guide 2013
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
31786-71777.jpg

Όπως γράφει ο Νίκος Δοντάς στο πρόγραμμα: «Με τον “Μαγικό αυλό” ο συνθέτης επιθυμούσε να γοητεύσει τους πολλούς, ταυτόχρονα όμως να προσφέρει βαθύτερο επίπεδο ανάγνωσης στους πιο καλλιεργημένους. Ο λόγος για τον οποίο η συγκεκριμένη όπερα εξακολουθεί να προσελκύει ευρύτατο κοινό, τόσο τους ελάχιστα μυημένους στην όπερα όσο και τους ειδήμονες, είναι η πολυδιάστατη φύση της. Το ποιητικό κείμενο και η μουσική γίνονται σε πρώτο επίπεδο άμεσα κατανοητά από το πλατύ κοινό: Η αφήγηση είναι απλή, γραμμική και η μουσική είναι μελωδική, ακουμπά ευχάριστα στο αυτί». Αυτός είναι ένας λόγος που επέλεξε να ανεβάσει τις ημέρες των γιορτών τη συγκεκριμένη όπερα του Μότσαρτ η Εθνική Λυρική Σκηνή. Ο άλλος είναι πως προσφέρει ένα μεγάλο θέαμα με απίστευτες εναλλαγές σκηνικών.

Θέατρο Ολύμπια, Ακαδημίας 59-61,  210 3612.461

(Από αριστερά προς τα δεξιά) Ν. Χαζιράκη (σοπράνο), Μ. Μακρυνιώτη (μέτζο σοπράνο), Αθ. Καστρινάκη (μέτζο σοπράνο), Μ. Μητσοπούλου (σοπράνο), Αρκ. Ρακόπουλος (βαρύτονος), Αντ. Κορωναίος (τενόρος), Αγγ. Καθαρίου (μέτζο σοπράνο), Τζ. Σουγλάκου (σοπράνο), Γ. Ηλιοπούλου (σοπράνο), Κ. Ντότσικας (μπάσος), Δ. Καβράκος (μπάσος), Β. Καραγιάννη (σοπράνο), Χρ. Κεχρής (τενόρος), Ι. Κεσούλης (αναβίωση σκηνοθεσίας), Ηλ. Βουδούρης (μουσική διεύθυνση)


ΦΩΤΟ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΧΟΥΣΤΟΥΛΑΚΗΣ (schoustoulakis@gmail.com)

Η φωτογράφηση έγινε στα πλαίσια του σεμιναρίου «ATHENS VOICE-Δημιουργώντας ένα editorial». Μια συνεργασία της A.V. και της σχολής οπτικοακουστικών μέσων και νέων τεχνολογιών New School Athens. Διαβάστε εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ