Αρχειο

«Σοβαρή» η υποψηφιότητα του Αυστριακού καγκελάριου για την προεδρία του Eurogroup

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
31000-69591.jpg

Ο καγκελάριος της Αυστρίας και πρόεδρος των αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών Βέρνερ Φάιμαν, ο οποίος πολλές φορές έχει προχωρήσει σε δηλώσεις αλληλεγγύης προς την Ελλάδα, φέρεται ως ένας από τους επικρατέστερους για την προεδρία του Eurogroup, καθώς ο νυν πρόεδρος Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εξέφρασε την επιθυμία να αποχωρήσει από τη θέση του στις αρχές του νέου χρόνου.

Στο θέμα αναφέρεται η μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ», σημειώνοντας πάντως ότι παραμένουν άγνωστες οι προθέσεις του ιδίου του κ. Φάιμαν. Πάντως, αναφέρει ότι την υποψηφιότητά του χαρακτηρίζουν «σοβαρή» τόσο το Βερολίνο όσο και το Παρίσι, που στο μεταξύ «αλληλοεξουδετερώνουν» τις υποψηφιότητες των δικών τους υπουργών Οικονομικών, Βόλγκανγκ Σόιμπλε και Πιερ Μοσκοβισί, αντίστοιχα.

Ο γεννηθείς το 1960 κ. Φάιμαν έχει επιδείξει πολλές φορές την αλληλεγγύη του προς τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, ενώ συχνά αναφέρεται στις θυσίες στις οποίες υποβάλλεται ο ελληνικός λαός, λέγοντας μάλιστα ότι αντίστοιχα μέτρα στην Αυστρία θα προκαλούσαν επανάσταση. Επίσης, ο Αυστριακός καγκελάριος είναι από τους υποστηρικτές των ευρωομολόγων.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ