Αρχειο

Κι άλλος αθλητής των Ολυμπιακών, θύμα του Twitter.

112377-222532.jpg
Μαρίζα Μάντζιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
24782-58143.JPG

Κι άλλος αθλητής των Ολυμπιακών Αγώνων, μετά τη δική μας Βούλα Παπαχρήστου, μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα πέφτει στην παγίδα των ρατσιστικών δηλώσεων στο Twitter και αποβάλλεται από τους Αγώνες.

Χτες, η Ελβετική Ολυμπιακή Επιτροπή απέβαλλε τον 23χρονο ποδοσφαιριστή Michel Morganella, μετά το προσβλητικό σχόλιο που ανήρτησε μία μέρα νωρίτερα, μετά την ήττα της ποδοσφαιρικής ομάδας της Ελβετίας με 2-1 από τη Νότια Κορέα.

Το twit του Morganella έλεγε περίπου ότι θέλει να ξυλοκοπήσει τους Νοτιοκορεάτες, ότι θα έπρεπε «να καούν» και ότι είναι «ένα τσούρμο μογγολοειδή».

Ο αρχηγός της Ελβετικής επιτροπής, Gian Gilli δήλωσε ότι ο Morganella δέχτηκε αδιαμαρτύρητα την ποινή του, ενώ ο λογαριασμός του στο Twitter έχει ήδη κλείσει. Ο ποδοσφαιριστής, σε μία προσπάθειά του να απολογηθεί, δήλωσε ότι όλα έγιναν «εν βρασμώ», εξαιτίας της ήττας της ομάδας του.

Βέβαια, όπως όλοι ξέρουμε, ο «βρασμός ψυχής» είναι εντελώς έξω από το αθλητικό πνεύμα, ακόμα και στον επαγγελματικό αθλητισμό. Φαίνεται τελικά ότι το Twitter είναι το ίδιο καταστροφικό στα χέρια κάποιου πικραμένου, όσο και το SMS στα χέρια ενός μεθυσμένου…

MM

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ