Αρχειο

Γερμανικός Ποιμενικός

2057-649641.jpg
Μιλένα Πεκλάρη - Μανωλά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
2213-18225.jpg

Ο Γερμανικός Ποιμενικός, aka λυκόσκυλο, είναι από τις πιο αναγνωρίσιμες ράτσες στον κόσμο. Γι’ αυτό έχει φροντίσει ο τηλεοπτικός σταρ υπαστυνόμος Ρεξ που έχει διαφημίσει τη ράτσα του επάξια.

Σου ταιριάζει;

- Αν είσαι αστυνομικός ή απλά λατρεύεις τα αστυνομικά films, ένας γερμανικός ποιμενικός θα σου ταιριάξει γάντι. Χρησιμοποιείται από την... υπηρεσία σου για ανίχνευση ναρκωτικών, εκρηκτικών μηχανισμών και λόγω του υψηλού IQ του και σε πολλές άλλες αστυνομικές επιχειρήσεις.

- Αν είσαι στρατιωτικός, το γερμανικό λυκόσκυλο επίσης είναι ο ιδανικός σκύλος για σένα. Λατρεύει την εκπαίδευση, παίρνει εύκολα από διαταγές και είναι κατά κάποιο τρόπο «συνάδελφός» σου αφού έχει κάνει καριέρα και στο στρατό.

- Ο γερμανικός ποιμενικός είναι σκύλος για... σπίτι. Είναι πιστός στην οικογένεια και λατρεύει τα παιδιά. Αν λοιπόν είσαι οικογενειάρχης άνθρωπος ένα λυκόσκυλο θα «δέσει» και με σένα και με τα παιδιά σου.

- Αν είσαι γυναίκα, μόνη που ψάχνει (για φύλακα), μπορείς να διαλέξεις έναν γερμανικό ποιμενικό. Είναι άφοβος, τολμηρός, πάντα σε επιφυλακή και γίνεται τέλειος φύλακας. Ο ιδανικός bodyguard, δεν θα σε πλησιάζει κανένας.

- Αν είσαι πολυάσχολος και τρέχεις όλη μέρα ή εργένης που μένει σε μικρό διαμέρισμα, ΜΗΝ πάρεις λυκόσκυλο. Μπορεί να τα καταφέρνει σε λίγα τετραγωνικά, αλλά επειδή είναι από τις πιο συντροφικές ράτσες μελαγχολεί όταν μένει μόνο του και πάω στοίχημα πως δεν θα έχεις χρόνο να το τρέχεις στους ψυχολόγους.

- Ο γερμανικός ποιμενικός, τέλος, ταιριάζει απόλυτα στην ψυχοσύνθεση του Ιχθύ. Αν είσαι καθαρόαιμος Ιχθύς και αλλάζεις διάθεση σαν τα πουκάμισα, το λυκόσκυλο θα μπορέσει να σε ανεχτεί, αφού καταφέρνει με μοναδική ευκολία να προσαρμόζεται στην εκάστοτε ψυχική διάθεση του αφεντικού του.

Τι άλλο πρέπει να ξέρεις για τον σκύλο σου:

 

Από το όνομά του εύκολα καταλαβαίνεις ότι κατάγεται από τη Γερμανία. Προήλθε από διασταύρωση γερμανικού τσοπανόσκυλου με κόλεϊ, περίπου στα τέλη του 19ου αιώνα.

Εμφανισιακά είναι πανέμορφος, διαθέτει κλασική ομορφιά. Το ύψος του κυμαίνεται από 55 μέχρι 65 εκατοστά και το βάρος του από 22 μέχρι 40 κιλά. Το θηλυκό είναι συνήθως μικρότερο από το αρσενικό. Έχει μακρουλή μουσούδα, όρθια μυτερά αυτιά και μακριά φουντωτή ουρά. Το τρίχωμα του είναι παχύ, ίσιο και κάπως σκληρό και σχεδόν πάντα έχει μαύρες, καφέ, και κοκκινωπές ανταύγειες. 
Αν αποφασίσεις να αποκτήσεις έναν Γερμανικό Ποιμενικό πρέπει να φροντίσεις να τον εκπαιδεύσεις από κουτάβι. Μπορεί να μείνει σε διαμέρισμα αλλά προτιμάει τους μεγάλους και άνετους χώρους και είναι απαραίτητο να τον βγάζεις καθημερινά βόλτα για να γυμνάζεται και να ξεσκάει...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ