Αρχειο

Το Μουσείο Ξεπερασμένων Αντικειμένων

Ένα Μουσείο στην οθόνη του υπολογιστή σου

2643-35207.JPG
Βερένα Κεκέλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
17311-44833.jpg

"Καθώς η καθημερινότητά μας γίνεται ολοένα και πιο ψηφιακή, κάποια πράγματα εξαφανίζονται. Απλώς, γίνονται ξεπερασμένα. Ας θυμηθούμε αυτά τα αντικείμενα."

Αν και αρκετά νέοι ώστε να θυμούνται τα περισσότερα από τα αντικείμενα που εκτίθενται στο Μουσείο Ξεπερασμένων Αντικειμένων (Museum Of Obsolete Objects), οι εργαζόμενοι στη βραβευμένη διαφημιστική εταιρία Jung von Matt, αποφάσισαν να εκθέσουν έστω και εικονικά, όλα τα αντικείμενα που κάποτε αποτέλεσαν πρωτοποριακές ιδέες, με το πέρασμα του χρόνου όμως και την έλευση της ψηφιακής εποχής απλώς εξαφανίστηκαν.

Αντικείμενα όπως το χειροκίνητο μίξερ, η δισκέτα ή ο υπολογιστής τσέπης που κάποτε αποτέλεσαν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας αλλά αντικαταστάθηκαν από άλλα πιο ψηφιακά και εύχρηστα αντικείμενα ή συσκευές.

Αρκετά από τα εικονικά εκθέματα ίσως και να τα έχετε χρησιμοποιήσει σίγουρα όμως τα θυμάστε όλα. Περιηγηθείτε στο εικονικό Μουσείο, παρακολουθήστε τα ευφυή συνοδευτικά βιντεάκια και προτείνετε τις δικές σας ιδέες για κάποιο αντικείμενο που πιστεύετε πως του αξίζει μία θέση στην ψηφιακή αιωνιότητα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ