Αρχειο

Τέσσερις προτάσεις για το Σαββατοκύριακο

Gallery Weekend, Bazaar, Γιορτή Δρόμου, Περίπατος

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
116113-258763.jpg

Gallery Weekend 2015 από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης

Οι συμμετέχουσες αίθουσες τέχνης θα υποδεχτούν σε κλίμα γιορτής το φιλότεχνο κοινό το Σάββατο από τις 11:00 έως τις 18:00 και την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου από τις 11:00 έως τις 15:00. Η είσοδος σε όλες τις αίθουσες τέχνης είναι ελεύθερη.

Για διευκόλυνση των επισκεπτών αλλά και την προβολή της εκδήλωσης θα διανεμηθεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ένας χάρτης-οδηγός που θα περιέχει σήμανση των γκαλερί και αναλυτικό πρόγραμμα των εκθέσεων προκειμένου οι περιηγητές να διαμορφώσουν την προσωπική τους διαδρομή.

image


Χριστουγεννιάτικο Bazaar για τα αδέσποτα ζώα από το Stray.Gr

Το event θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015 από τις 10.00 μέχρι τις 20:00, στο Thission Lofts (Πειραιώς 123, Αθήνα) από τους εθελοντές του Σωματείου Περίθαλψης και Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Stray.Gr

Μέσα στην γιορτινή ατμόσφαιρα του Bazaar θα έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε υπέροχα δώρα, να συμμετάσχετε στην λαχειοφόρο αγορά με πολλά και υπέροχα δώρα, να ενημερωθείτε για την δράση, τις ανάγκες του Σωματείου και τους τρόπους που μπορούμε όλοι μαζί να προσφέρουμε βοήθεια στα αδέσποτα ζώα, να γνωρίσετε από κοντά πολλά από τα σκυλάκια και γατάκια που έχουν περιθαλφθεί και φιλοξενούνται στο Σωματείο και φυσικά να διασκεδάσετε σε μια υπέροχη γιορτινή ατμόσφαιρα.

Σκοπός του Bazaar είναι η οικονομική ενίσχυση του Σωματείου ώστε να συνεχίσει να βοηθά αποτελεσματικά τα αδέσποτα ζώα και τη συμβίωση των ανθρώπων και των ζώων της πόλης.

image


Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Δρόμου Ψυρρή 2015

Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου μία από τις ωραιότερες γειτονιές του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, η γειτονιά του Ψυρρή, θα φορέσει τα γιορτινά της για να υποδεχθεί στους δρόμους της κατοίκους και επισκέπτες σε μια γιορτή για μικρούς και μεγάλους.

Η μεγάλη αυτή γιορτή θα περιλαμβάνει συναυλίες, 20 μελή Βig band, τσίρκο και πολλές δραστηριότητες για τα παιδιά σε μια προσπάθεια να ξαναζωντανέψουμε και να ξανασυστηθούμε με τις γειτονιές του ιστορικού κέντρου της Αθήνας.

Η φετινή γιορτή είναι αφιερωμένη στα παιδιά, τους μικρούς φίλους της γειτονιάς και σε όλα τα παιδιά, που θα βρεθούν την Κυριακή στου Ψυρρή για να περάσουν μια μέρα γεμάτη μουσική και δραστηριότητες παρέα με πολλές εκπλήξεις.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

• Groove Attack Big Band| Πλατεία Αγίων Αναργύρων, 13:00-14:00

• «Όλες οι ουρές είναι χρωματιστές» διαδραστικό παιχνίδι από το Δίκτυο για τα δικαιώματα του παιδιου |Λουκά Νίκα, 14:00-15:00

• Εργαστήρι στολιδιών του Συλλόγου Παναθήναια για το χριστουγεννιάτικο Δέντρο των Ευχών»| Αγαθάρχου και Λεπενιώτου, 15:00

• Circo Cachivache: Πλατεία Ηρώων, 14:30-15:30

• Duo Capriccioso: Αγαθάρχου και Λεπενιώτου, 16:00-17:00

• Anamateur & special guest Γιάννης Κασσέτας: Αισώπου και Τάκη, 16.00-17.00

• Στολισμός Δέντρου των Ευχών: Λεπενιώτου, 17:00-18:00


Περίπατος στο μοναδικό Μεταξουργείο

Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015 η ομάδα Πόλις των atenistas μας καλεί ανακαλύψουμε μία από τις ομορφότερες συνοικίες της Αθήνας που έχει τόσες ιστορίες να διηγηθεί.

Ξεναγός σε αυτό θα είναι ο συγγραφέας-αθηναιογράφος Θωμάς Σιταράς. Τις αναρίθμητες ιστορίες των ανθρώπων του θεάτρου, του σήμερα και του χθες, θα διηγηθεί η ηθοποιός και κάτοικος της περιοχής Άννα Βαγενά. Το ιστορικό θέατρο Βέμπο θα μας ανοίξει τις πόρτες του και θα μάθουμε τα μυστικά της 65χρονης ιστορίας του. Στο κλείσιμο της διαδρομής εκπρόσωποι των ανθρωπιστικών ομάδων «Praksis», «O Άλλος Άνθρωπος», «Κέντρο συμπαράστασης παιδιών & οικογένειας» θα μιλήσουν για την ενεργή παρουσία τους στην περιοχή.

Η εκκίνηση του περιπάτου θα γίνει από την Πλατεία Αυδή (πλατεία της νέας Δημοτικής Πινακοθήκης).

Επίσης, την ίδια ημέρα οι παρακάτω χώροι θα είναι ανοιχτοί στο κοινό από τη 13.00 ως τις 15.00 για επίσκεψη με ελεύθερη είσοδο: Δημοτική Πινακοθήκη Αθηνών (Λεωνίδου & Μυλλέρου), Αίθουσα Τέχνης Ρεβέκκας Καμχή (Λεωνίδου 9), Praksis, Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων (Δεληγιώργη 26 - 28), Ο Άλλος Άνθρωπος, Πρόγραμμα Κοινωνικής Κουζίνας (Πλαταιών 55 & Παραμυθιάς).

image

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ