Αρχειο

Ψώνια στην πόλη με τα Starbucks Discoveries

Βολτάροντας στο κέντρο με την καλύτερη παρέα

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 539
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
108453-241287.jpg

Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας της ανανέωσης. Με αυτή τη διάθεση γυρνάμε από τις διακοπές και αυτή τη διάθεση θέλουμε να κρατήσουμε όλο το χρόνο. Είτε δεν πήγες διακοπές είτε σε έχει ήδη πιάσει η ρουτίνα της καθημερινότητας, υπάρχει ένας γρήγορος (και σίγουρος) τρόπος να ανανεωθείς ξανά. Βγες για ψώνια! Μην πάει ο νους σου στο «κακό». Σήμερα θα κάνουμε μια βόλτα, θα ψωνίσουμε, θα πιούμε καφέ και δεν θα χρειαστεί να έχουμε στο πορτοφόλι μας περισσότερα από €20.

Η περιπέτεια αρχίζει από την Πατησίων, στο ύψος του Μουσείου. Αυτή ήταν κάποτε η πιο αριστοκρατική συνοικία της πόλης. Χάζεψε λοιπόν τα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια και μετά περπάτησε μέχρι τον αριθμό 65. Εδώ υπάρχει το V for Vintage, ένα μαγαζάκι με μεταχειρισμένα ρούχα. Θα ανακαλύψεις υπέροχα oldies κομμάτια και μάλιστα από €3. Στην τσάντα με τα ψώνια σου βάλε και το αγαπημένο σου Starbucks Seattle Latte και συνέχισε τη βόλτα σου μέχρι την πλατεία Ομονοίας. Πέρνα και από την οδό Σωκράτους (αριθμός 59) για να γλυκαθείς με μια μπουκιά από τους πιο ωραίους λουκουμάδες της πόλης. Στο ζαχαροπλαστείο «Κτιστάκη» έμαθαν την τέχνη των πραγματικών λουκουμάδων από ένα ελληνικό ζαχαροπλαστείο στην Αλεξάνδρεια και από το 1912 τους φτιάχνουν μικρούς και στρογγυλούς με το σιρόπι να αναβλύζει από το εσωτερικό τους. Η μερίδα έχει €3 και πάει τέλεια με το νέο Starbucks Cappuccino.

Όταν φτάσεις στην Αιόλου, κάνε μια στάση στην πλατεία Κοτζιά για να απολαύσεις με την ησυχία σου το δικό σου αγαπημένο καφέ Starbucks και να χαζέψεις τους περαστικούς και… τα περιστέρια (η πλατεία Κοτζιά είναι από αυτή την άποψη η νέα πλατεία Συντάγματος).

Όταν ξεκουραστείς συνέχισε προς την πολύχρωμη Ερμού. Στον αριθμό 120, λίγο πριν φτάσεις στο σταθμό του Θησείου, θα βρεις άλλο ένα χαριτωμένο vintage store. Στο Kilo Shop, που εκτείνεται σε 300 τ.μ θα βρεις τα ρούχα που πάντα ονειρευόσουν. Η διαδικασία έχει κι αυτή την πλάκα της: πρώτα διαλέγεις, μετά ζυγίζεις και ύστερα πας στο ταμείο! Το Kilo Shop, βλέπεις, πουλάει αυτό ακριβώς που λέει το όνομά του: ρούχα με το κιλό.

Σε όλη τη διαδρομή θα βρεις διάφορα σημεία (σούπερ μάρκετ, mini market και περίπτερα) για να προμηθευτείς τα ροφήματα Starbucks®, που χωράνε σε μικρές κομψές συσκευασίες των 220 ml. Διάλεξε ανάμεσα στο Starbucks Seattle Latte, το Starbucks Chocolate Mocha, το Starbucks Caramel Macchiato και το νέο Starbucks Cappuccino. Γιατί ψώνια και Starbucks πάνε μαζί!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ