Αρχειο

Free Thinking Zone όπως Οίκος Ανοχής Σκέψης

41521-93503.jpg
Αγγελική Νικολάρη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
103260-205179.jpg

Free Thinking Zone: ένα βιβλιοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας που είναι διαφορετικό από τα άλλα

Το πρώτο και μοναδικό ακτιβιστικό βιβλιοπωλείο στην Αθήνα παλεύει να διατηρηθεί ζωντανό όπως και όλοι μας στην περίοδο της κρίσης. Το Free Thinking Zone βρίσκεται στη Σκουφά 64, σε ένα πολύ ιδιαίτερο και αστικό χώρο και μετράει τον τρίτο χρόνο λειτουργίας του. Κάνει πολιτικές και κοινωνικές δράσεις, συζητήσεις, παρουσιάσεις βιβλίων και πιστεύει πως η σκέψη οφείλει να είναι ελεύθερη. Γι’αυτό και τη στεγάζει.

Η Αρετή Γεωργιλή είναι ιδιοκτήτρια του χώρου και προσπαθεί να τον λειτουργεί όπως αρχικά τον είχε οραματιστεί: πολιτικοποιημένο και ανήσυχο. «Είμαστε ένα ακτιβιστικό βιβλιοπωλείο», μου λέει, «Δε μας ενδιαφέρει να πουλάμε τα τελευταία εμπορικά βιβλία, όσο μέσα από δράσεις να προάγουμε την πολιτική συνείδηση και να δίνουμε συνεχώς καινούργια ερεθίσματα για σκέψεις. Έχουμε ομάδες εθελοντών που ενδιαφέρονται και αναλαμβάνουν διάφορα θέματα. Τις προάλλες ήρθε ένα παιδί και μου είπε θέλω να κάνω μια λογοτεχνική βραδιά. Και την έκανε.»

image

Μάλιστα, μαθαίνω ότι την Τετάρτη 22 Ιουλίου διοργανώνει συνάντηση η ανεξάρτητη ομάδα «Πολίτες με άποψη». Η εκδήλωση θα μαγνητοσκοπηθεί και θα μεταδοθεί με live streaming στο διαδίκτυο, μέσω Facebook και της ιστοσελίδας της ομάδας “Πολίτες με Άποψη”, με την υποστήριξη του ανεξάρτητου διαδικτυακού περιοδικού και ραδιοφώνου maga.gr και την ευγενική χορηγία της εταιρείας πολυμέσων Wibox. Η πρόσκληση είναι ανοικτή σε κάθε ενδιαφερόμενο και ενεργό πολίτη. Να πάτε.

Για τους πιο  και σινεφίλ τύπους, πελάτες και φίλους του Free Thinking Zone υπάρχουν και κάποιες προσφορές για προβολές ταινιών που ξεκινούν από τις 30 Ιουλίου. Μπορείτε με την αγορά ενός βιβλίου ανεξαρτήτως της τιμής του να λάβετε ένα κουπόνι, όπου αν το επιδείξετε στον κινηματογράφο Αλκυονίς, θα σας χαρίσει εισιτήριο 7€ για δύο άτομα, για την ταινία της επιλογής σας.

image

Μπορείς επίσης να έρθεις εδώ για να πιείς τον καφέ σου, να κάνεις ενδιαφέρουσες συζητήσεις, να διαβάσεις ένα βιβλίο ή να κάνεις πράξη τη δική σου πρόταση. Θα σε ακούσουν και θα είναι πάντα πρόθυμοι για δουλειά, συνεργασία και συζήτηση. Το καλοκαίρι στην Αθήνα ίσως είναι πράγματι ανυπόφορο αλλά για όσο ακόμα βρίσκεσαι εδώ, αξίζει μια βόλτα σε αυτό εδώ το βιβλιοπωλείο. Πάντα θα πετύχεις κάτι ενδιαφέρον που θα σου τραβήξει το μάτι. Εε, και τη σκέψη.

Free Thinking Zone

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ