Αρχειο

TEDx Athens 2010

Ξεκινώντας από την αρχή

3051-8137.jpg
Γιάννα Σαββούρα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
10285-32934.jpg

T για technology + E για Entertainment + D για Design=TED! Με σλόγκαν ''ιδέες που αξίζει να διαδοθούν'', το TED, μία ετήσια παγκόσμια εκδήλωση στην οποία προσωπικότητες από όλο τον κόσμο μοιράζονται τις σκέψεις και το όραμά τους με το κοινό,  έχει φιλοξενήσει στα 25 χρόνια ύπαρξής του από τον Μπιλ Κλίντον μέχρι το Μπόνο. Για τα αποτελέσματα που έχουν προκύψει από εκδηλώσεις TED, αξίζει να αναφερθεί το πρόγραμμα «Feed me Better» του σεφ Jamie Oliver που εφαρμόζεται στα σχολεία της Αγγλίας και πρόκειται να επεκταθεί και σε άλλα μέρη του κόσμου. «Αυτός είναι- όπως λέει ο Αβράαμ Τσουκαλίδης, ένας από τους 16 διοργανωτές του TEDx Athens - ο σκοπός, η ιδέα και ο στόχος του TEDx: Να δώσει χώρο και βήμα σε ανθρώπους που έχουν νέες ιδέες και μέσα από τη σκέψη, τη συζήτηση αλλά ακόμα και από την διαφωνία να προκύψει κάτι καλύτερο για όλους μας».

Την Παρασκευή 26/11 το TEDx ATHENS 2010 προσγειώνεται για δεύτερη φορά στην Αθήνα, μεταφέροντας ερεθίσματα και ιδέες για αυτούς που επιθυμούν να ξεκινήσουν από μηδενική βάση και να δουν τα πράγματα από μια καινοτόμα, πρωτοπόρα σκοπιά. 

Με 15 ομιλίες και μήνυμα «Ξεκινώντας από την αρχή» (“Starting from scratch”), από τις 14.00 ως τις 21.30 στο Θέατρο του “Ελληνικού Κόσμου” θα μιλήσουν μεταξύ άλλων οι  Dr. Göran Carstedt (BoD, Clinton Climate Initiative), Peter Aspden (Arts Writer, Financial Times), Έλενα Παναρίτη (Οικονομολόγος, με 15ετή θητεία στη Παγκόσμια Τράπεζα και βουλευτής Επικρατείας), Χρήστος Ιωαννίδης (ιδρυτής των Scooligans και Scoolwave) κ.ά. 

Και επειδή με τόσες ομιλίες σίγουρα θα κουραστείς, το απαραίτητο διάλειμμα θα γίνει με…΄΄πάστα φλώρα΄΄.  Ο Monsieur Minimal, αφού πει μερικά λόγια για τη σχέση της τεχνολογίας με τη μουσική, θα παίξει κομμάτια από το τελευταίο αλλά και από το debut άλμπουμ του. 

26/11, Θέατρο του Ελληνικού Κόσμου, Πειραιώς 254, Ταύρος, 14.00. Αν θες να το δεις από κοντά μπες για εγγραφή στο 2010.tedxathens.com/el

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ