Smart Life

Τι μπορείς να κάνεις με 10.000 ευρώ το μήνα αν έχεις πατήσει τα 40;

Οι συνδυασμοί μοιάζουν ατελείωτοι

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γκριζομάλλης άντρας
© Unsplash/ Rana Sawalha

Αν ανήκεις στους σαρανταφτάνω, στους σαραντακάτι, στους σαρανταφεύγα, έχεις ζήσει αλλαγές, έχεις κάνει διάφορες ανανεώσεις στη ζωή σου και προσπαθείς να προβλέψεις το μέλλον σου. Δεν δίνεις πια και τόση μεγάλη σημασία σε life coachers (παλιότερα θα έλεγες ότι δεν ψαρώνεις) και ο προγραμματισμός (που παλιότερα δεν έκανες και τόσο συχνά) είναι ένα από τα νέα σου παιχνίδια.

Αν ανήκεις στους σαρανταφτάνω, στους σαραντακάτι, στους σαρανταφεύγα, θα θυμάσαι τις στιγμές εκείνες που παρακολουθούσες στην τιβί τις κληρώσεις του ΛΟΤΤΟ. Τα δευτερόλεπτα που προσπαθούσες να μαντέψεις τους αριθμούς που έβγαζε η κληρωτίδα και να δεις αν συμφωνούν με τις δικές σου προβλέψεις.

Αν δεν το έμαθες ακόμα, το ΛΟΤΤΟ άλλαξε και μετατρέπεται από τζακ ποτ παιχνίδι σε παιχνίδι μηνιαίων καταβολών. Πλέον, αν προβλέψεις σωστά τους 6 αριθμούς της κληρωτίδας, κερδίζεις έως και 10.000 ευρώ κάθε μήνα για μια ολόκληρη δεκαετία. Συνολικά, μιλάμε για ποσό 1,2 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο διεκδικούν οι παίκτες σε κάθε κλήρωση.

Τι μπορείς να κάνεις με 10.000 ευρώ το μήνα ή 1.2 εκατομμύρια ευρώ τη δεκαετία αν έχεις πατήσει τα 40; Είναι τόσα πολλά που θα πρέπει να βάλεις κάτω τις αμέτρητες επιθυμίες που θέλεις να εκπληρώσεις.

Άντρας με μηχανή στο Βιετνάμ
© Unsplash/ Oliver Sjostrom

Μπορείς να ταξιδέψεις τον κόσμο

Θέλω να πω, ΠΡΟΦΑΝΩΣ και θα ταξιδέψεις στον κόσμο. Και θα το κάνεις κυριλάτα και άνετα, κλείνοντας θέση σε μια τρομερή κρουαζιέρα στην Καραϊβική ή νοικιάζοντας μια luxe καμπάνα στην Τουλούμ. Μπορείς να κλείσεις αεροπορικό εισιτήριο για τον αγαπημένο σου προορισμό χωρίς επιστροφή και να μείνεις όσο θες. Μπορείς ακόμη να κάνεις ένα σαφάρι με όλες τις ανέσεις ή να πετάξεις με ελικόπτερο πάνω από τα πιο διάσημα μνημεία παγκοσμίως. Κλείσε και εισιτήριο να επισκεφθείς εκείνη τη διάσημη όπερα ή το κοσμοπολίτικο καζίνο από το οποίο έχουν περάσει μερικοί από τους διασημότερους ανθρώπους παγκοσμίως. Η χρηματική άνεση σου εξασφαλίζει νέους τρόπους να ανακαλύψεις τον κόσμο και εσύ έχεις ήδη αργήσει να φτιάξεις βαλίτσες. Ή μάλλον μη φτιάξεις, μπορείς να ψωνίσεις τα πάντα εκεί που θα πας.

Μπορείς να αποκτήσεις τα premium αντικείμενα που ήθελες

Γιατί να μην αγοράσεις εκείνο το πολυτελές ρολόι που ήθελες πάντα; Μπορείς να αλλάξεις αυτοκίνητο ή μηχανή -ή να αγοράσεις επιτέλους το πρώτο σου! Τώρα θα γυρίζουν οι άλλοι τα κεφάλια τους όταν περνάς χαλαρά, με αέρα κοσμοπολίτη. Θα κάνεις ένα ακριβό δώρο στους αγαπημένους σου και θα γεμίσεις ικανοποίηση καθώς βλέπεις την αντίδρασή τους όταν το ανοίξουν. Μια τσάντα γνωστού οίκου, χρυσά μανικετόκουμπα, ένα μονόπετρο με καθαρό διαμάντι, ό,τι θα ήθελες να έχεις ή να προσφέρεις, αποτελεί πλέον επιλογή και όχι άπιαστο όνειρο.

Μπορείς να αποκτήσεις λογιστή

Σε ακούω να γελάς και όχι ότι πριν δεν μπορούσες, αλλά κάτι μέσα σου έλεγε «έλα μωρέ τα κάνουμε και εμείς, γιατί να τον πληρώνεις τσάμπα;» και το ξέρεις. Λοιπόν, όχι, δεν είναι το ίδιο! Μίσθωσε επιτέλους ένα λογιστή, βγάλε οικονομικές σκοτούρες από το κεφάλι σου και εμπιστεύσου τα οικονομικά σου -με 10.000€ το μήνα ακόμα πιο απαραίτητα- σε έναν επαγγελματία. Ο οποίος, παρεμπιπτόντως, μπορεί να σε καθοδηγήσει και σε ένα ασφαλές επενδυτικό πλάνο, στη δημιουργία ή και την επέκταση της επιχείρησής σου και γενικά τον χρειάζεσαι. Τώρα είναι η ευκαιρία να τον έχεις.

Άντρες φίλοι

Μπορείς να αποκτήσεις το σώμα που θες

Αυτό μπορεί να σημαίνει να γραφτείς στο καλύτερο γυμναστήριο, να επισκέπτεσαι κάθε 15 μέρες το διατροφολόγο, να αποκτήσεις προσωπικό γυμναστή με πρόγραμμα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα και τις ανάγκες σου ή και να εξοπλίσεις το σπίτι σου με το δικό σου, προσωπικό, γυμναστήριο ώστε να αποφύγεις όλους εκείνους του ενοχλητικούς «σφίχτες» και την ψιλή κουβεντούλα περί πόσα σηκώνεις (που όλοι λένε ψέμματα και όλοι το ξέρουν). Μπορεί πάλι να σημαίνει ότι θα κάνεις επιτέλους εκείνη την κοσμητική επέμβαση που πάντα ήθελες για να βελτιώσεις κάποια πράγματα πάνω σου. Καιρός να αφιερώσεις στον εαυτό σου το χρόνο και τα χρήματα που του αξίζουν.

Μπορείς να ανακαινίσεις το σπίτι σου

Ή και να το μεγαλώσεις. Αντί να κάνεις μικρές επιδιορθώσεις σε μεγάλα προβλήματα. Ναι, για τον κουβά που βάζεις στο διάδρομο όποτε βρέχει λέω επειδή το να επισκευάσεις την οροφή κοστίζει πολύ. Ναι, για την ασφάλεια στον πίνακα λέω που αλλάζεις κάθε εβδομάδα γιατί τα ηλεκτρολογικά είναι παλιά και χρειάζονται αντικατάσταση. Ναι, για τα μπαλώματα στα πλακάκια μιλάω που κάνεις αντί να αλλάξεις όλο το πάτωμα του σπιτιού. Το έπιασες το νόημα. Οι ανακαινίσεις κοστίζουν αλλά αυτό δε θα είναι πια πρόβλημα για σένα και η ζωή σου θα αλλάξει δραματικά όταν βρίσκεσαι σε ένα ολοκαίνουργιο και πλήρως λειτουργικό σπίτι. Και το καλύτερο είναι ότι δε θα χρειαστεί να ασχοληθείς καθόλου, αφού μπορείς να καλέσεις ένα συνεργείο να το αναλάβει εξ ολοκλήρου και να πας εκείνο το ταξιδάκι που λέγαμε.

Απρόοπτα με την ενέργεια στο σπίτι
© Unsplash

Μπορείς να αλλάξεις δουλειά

Γιατί να μένεις σε μια δουλειά που δε σου αρέσει αν δεν την έχεις πλέον ανάγκη; Με 10.000€ το μήνα μπορείς να ξεκινήσεις δική σου επιχείρηση, αλλά ακόμα και αν δεν ονειρευόσουν να γίνεις επιχειρηματίας, μπορείς να αλλάξεις αντικείμενο στο πι και φι, γνωρίζοντας ότι έχεις δίχτυ ασφαλείας και όλες σου τις ανάγκες καλυμμένες. Δοκίμασε την τύχη σου στην ηθοποιία που πάντα ονειρευόσουν (αλλά η μαμά σου σε έπεισε να πας Νομική), στην γλυπτική αν αυτό σου αρέσει, στις δημόσιες σχέσεις ή σε ό,τι άλλο είναι αυτό που σε γεμίζει. Γίνε επαγγελματίας TikToker αν αυτό σε κάνει χαρούμενο. Μπορείς!

Μπορείς να ξεκινήσεις ένα χόμπι

Για να δούμε: τένις, snowboard, ski, kitesurfing, γκολφ, motocross, ακόμα και πιλοτάρισμα. Σίγουρα ακριβά χόμπι, τόσο τα μαθήματα όσο και ο εξοπλισμός. Ό,τι και να σου άρεσε όμως τώρα μπορείς να το κάνεις και να αλλάζεις και όσο συχνά θέλεις εξοπλισμό -εντάξει εκτός από το αεροπλάνο, προφανώς, μείνε στα μαθήματα μόνο. Με 10.000€ το μήνα μπορείς να τα κάνεις και όλα, αναλόγως την εποχή και το μέρος που βρίσκεσαι. Μπορεί να πετύχεις το Ναδάλ στις διακοπές σου και να παίξετε ένα φιλικό ματσάκι τένις, δεν πρέπει να έχεις εξασκηθεί και να έχεις και μια κορυφαία ρακέτα; Πρέπει.

Οι συνδυασμοί μοιάζουν ατελείωτοι: Να επενδύσεις στο μέλλον της οικογένειάς σου με κάθε πιθανό τρόπο. Να απολαύσεις την πολυτέλεια γιατί απλά είναι «πολύ τέλεια». Να φορτώσεις το basketcase σου για μια φορά με όλα αυτά που θα ήθελες σαν να μην υπάρχει αύριο αλλά μία ολόκληρη δεκαετία μπροστά σου.

Περισσότερες επιλογές, περισσότερες δυνατότητες. Last but not least, στο ανανεωμένο ΛΟΤΤΟ οι νικητές της δεύτερης κατηγορίας με 5 σωστές προβλέψεις αριθμών κερδίζουν 1.000 ευρώ για ένα χρόνο.

Α και που 'σαι; Δεν χρειάζεται πια να περιμένεις στην τιβί αφού οι κληρώσεις του ΛΟΤΤΟ, που πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη και Σάββατο στις 22.00, μεταδίδονται ζωντανά από το κανάλι του ΟΠΑΠ στο Youtube. Και φυσικά μπορείς πλέον να καταθέσεις τα δελτία σου, εκτός από τα καταστήματα ΟΠΑΠ σε όλη την Ελλάδα, και μέσω διαδικτύου στο opaponline.gr.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ