Smart Life

Chiquita: πόσα ξέρεις για την αγαπημένη σου μπανάνα;

Η μπανάνα που κάνει καλό από το 1870

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Chiquita

Η παγκόσμια καμπάνια “It Peels So Good” αφηγείται την ιστορία της Chiquita

Λατρεύω τις μπανάνες. Είναι το αγαπημένο μου φρούτο. Εκτός από νόστιμες, είναι και εξαιρετικά θρεπτικές, αυτό ακριβώς που χρειάζομαι μετά την πρωινή μου προπόνηση. Έτσι φροντίζω πάντα η φρουτοθήκη μου να είναι γεμάτη με μπανάνες. Όχι, όμως, οποιεσδήποτε μπανάνες. Πάντα προσέχω να αγοράζω τις μπανάνες με το χαρακτηριστικό μπλε αυτοκόλλητο, εκείνο που εξασφαλίζει ότι η μπανάνες μου είναι πάντα άριστης ποιότητας ακριβώς γιατί είναι Chiquita.

Σίγουρα δεν είμαι η μόνη. Η Chiquita παραμένει η πρώτη σε προτίμηση μπανάνα σε ολόκληρο τον κόσμο, από το 1870 όταν και ξεκίνησε η ιστορία της μέχρι σήμερα! Πόσα όμως ξέρουμε για αυτή την εταιρεία που εδώ και περισσότερο από 150 χρόνια μας προμηθεύει με την υψηλότερη ποιότητα φρούτων; Σε αυτό το ερώτημα έρχεται να απαντήσει η νέα καμπάνια της Chiquita, με σύνθημα “It Peels So Good”.

It peels so good since 1870 - Chiquita ads

Δεν είναι μόνο ένα εύηχο λογοπαίγνιο (σ.σ. “peels” αντί για “feels”).  Πίσω του κρύβει πολλά περισσότερα. Όπως, ας πούμε, ότι όταν την ξεφλουδίζεις δεν κάνεις καλό μόνο σε εσένα, αλλά και στον πλανήτη. Πράγματι, η Chiquita έχει δεσμευτεί ήδη από τη δεκαετία του ’90 να εφαρμόσει βιώσιμες πρακτικές γεωργίας σε όλες τις περιοχές που καλλιεργεί τις μπανάνες της, ενώ για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στοχεύει να μειώσει το αποτύπωμα του διοξειδίου του άνθρακα που παράγει μέχρι το 2030. Όσο για το ξακουστό «μπλε αυτοκόλλητο», δεν αποτελεί μόνο ένδειξη ποιότητας του φρούτου, αλλά και μία διασφάλιση ότι η συγκεκριμένη μπανάνα παράχθηκε με σεβασμό όχι μόνο στη περιβάλλον, αλλά και στους ανθρώπους που εργάζονται στις φάρμες μπανάνας.

Πόσο καλό σου κάνει μία μπανάνα Chiquita;

Chiquita

Η Chιquita όντως δεν είναι μία οποιαδήποτε μπανάνα. Το επιστημονικό της όνομα είναι “Musa Acuminata” και είναι εξαιρετικά πλούσια σε φυτικές ίνες, κάλιο και βιταμίνη Β6. Όλα αυτά σημαίνουν ότι μία Chiquita όχι μόνο σου δίνει πολλή ενέργεια (να γιατί ο προπονητής σου σε συμβουλεύει να φας μία μπανάνα μετά την προπόνηση), αλλά επίσης βελτιώνει σημαντικά και τη διάθεσή σου! Αν, λοιπόν, αυτό που ψάχνεις είναι ένα υγιεινό σνακ που θα σε χορτάσει και ταυτόχρονα θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα, απλώς ξεφλούδισε μία Chiquita!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ