Smart Life

Φέτος, ψηφίζουμε βεράντα-κήπο-ταράτσα

4 ιδέες για ανανέωση του κήπου και του εαυτού σου

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
10’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Urban Kipos 2023 : H Nέα καμπάνια της Praktiker για τη βεράντα, την ταράτσα και τον κήπο

Urban Kipos 2023: H Nέα καμπάνια της Praktiker για τη βεράντα, την ταράτσα και τον κήπο είναι εδώ!

H άκρως χιουμοριστική και ευρηματική νέα καμπάνια της Praktiker Hellas επέστρεψε και το 2023 με μια φρέσκια ιδέα για να δημιουργήσεις τον κατάλληλο Urban Kipos. Με όχημα ποικίλα πολιτικά συνθήματα άλλων εποχών, παρουσίασε τον μεγάλο νικητή των φετινών εκλογών που δεν είναι άλλος από το σύνθημα «βεράντα-κήπος-ταράτσα».

Urban Kipos Praktiker Δαγκωτό!

Η άνοιξη έχει μπει για τα καλά. Αυτό σημαίνει καταχώνιασμα των χειμωνιάτικων στις πάνω ντουλάπες, βόλτες στους ηλιόλουστος δρόμους, «πολύχρωμο» shopping και outdoor δραστηριότητες-και για φέτος, εκλογές. Αυτό σημαίνει όμως και βραδιές στη βεράντα, τον κήπο, το μπαλκόνι ή την ταράτσα μας. Ξεκινάει επίσημα η σεζόν για τις γλυκές νύχτες στο μπαλκόνι με φίλους: πολύωρες συζητήσεις, τραπεζώματα, κρασάκια και επιτραπέζια. Όλα αυτά πράγματι είναι πολύ ωραία, αλλά χρειαζόμαστε και το κατάλληλο setting. Σίγουρα η παρέα μετράει, αλλά ένας όμορφος και προσεγμένος χώρος είναι αυτός που θα δώσει την απαραίτητη προσθήκη και θα απογειώσει τη νύχτα ή την ημέρα μας. Αν είχες ζηλέψει εκείνη την καταπράσινη ταράτσα  που χάζευες στο περιοδικό διακόσμησης όσο περίμενες στο σαλόνι  του δερματολόγου, τώρα ήρθε η ώρα να την αποκτήσεις. Χρωματιστές γλάστρες, ζαρντινιέρες αλλά και τεράστια ποικιλία σε φυτά εσωτερικού και φυτά εξωτερικού χώρου θα καθορίσουν την φετινή σου ψήφο: «βεράντα-κήπος-ταράτσα!», δαγκωτό. Το τρίπτυχο που δε θα μας απογοητεύσει ποτέ. Γιατί… υπάρχει καλύτερος Kipos από αυτόν που έχουμε ήδη και τον θέλουμε.

Urban Kipos 2023 : H Nέα καμπάνια της Praktiker για τη βεράντα, την ταράτσα και τον κήπο

Κάθε λογής προϊόν για τον υπαίθριο χώρο σου, θα το βρεις στα ράφια ή στο site του Praktiker, από έπιπλα και μηχανήματα κήπου και βεράντας, μέχρι διακοσμητικά εξωτερικού χώρου και κασπώ –γιατί φυτά υπάρχουν και είναι τα καλύτερα. Παρακάτω θα βρεις τέσσερις ιδέες για ανανεωμένο Urban κήπο (γενικότερα εξωτερικό χώρο) που δε θα τους λείπει τίποτα.

Σαν σταρ του σινεμά

Δημιούργησε το απόλυτο home cinema… στον κήπο σου. Στα Praktiker θα βρεις όλα τα απαραίτητα προϊόντα που θα μετατρέψουν τη βεράντα, τον κήπο, την ταράτσα σου σε ένα ξεχωριστό Cinema Kipos για μικρούς και μεγάλους. Αναπαυτικές πολυθρόνες, πανί βιντεοπροβολέα, φορητός προτζέκτορας, αμέτρητες επιλογές σε τραπεζάκια κήπου, ριχτάρια και ατμοσφαιρικά φαναράκια θα αναδείξουν το σπίτι σου σε μοναδικό σινεφίλ προορισμό της παρέας. Μήπως να σκεφτείς το ενδεχόμενο να το κάνεις θερινό σινεμά; Ο Samsung φορητός προτζέκτορας SP-LSP3BLA The Freestyle δεν είναι απλώς ελαφρύς και εύκολος στην μεταφορά αλλά σου προσφέρει εντυπωσιακή εικόνα με δυνατότητα 180˚ δυναμικής γωνίας που σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή έχεις την τέλεια γωνία θέασης για να βλέπεις το «F9: The Fast Saga» και όχι… τις εκλογές ξανά και ξανά. Έτοιμος για την επόμενη εντυπωσιακή προβολή; Φυσικά αρκεί να έχεις και το κατάλληλο πανί βιντεοπροβολέα VAMVO 120" VM 21019 με ελαφριά και ανθεκτική αναδιπλούμενη βάση, η οποία μπορεί εύκολα να συναρμολογηθεί και να αποσυναρμολογηθεί, χωρίς κανένα εργαλείο (ναι για σένα το λέω που δεν μπορείς τα πολλά πολλά). Αλλά πες μου με το χέρι στην καρδιά τι θα ήταν όλα αυτά χωρίς την πιο άνετη πολυθρόνα- ξαπλώστρα θαλάσσης σε γκρι χρωματάκι με αφρολέξ, για σοβαρό άραγμα με ποπ κορν και home cinema; Δεν υπάρχει καλύτερη πολυθρόνα και την θέλουμε!
Κι αν δεν είσαι movies τύπος, στην Praktiker θα βρεις πολλά concept κήπου και βεράντας για να διαμορφώσεις τον χώρο σου ακριβώς όπως σου ταιριάζει. Το τραπέζι Cool Bar Keter σε λευκό χρώμα όμως ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες, χωρίς να ξεθωριάζει ή να αλλοιώνεται το υλικό του, πίστεψε με το χρειάζεσαι έστω για να απολαύσεις το ποτό σου δίπλα στην πισίνα.

Urban Kipos 2023 : H Nέα καμπάνια της Praktiker για τη βεράντα, την ταράτσα και τον κήπο


Κήπος του… eater

Σπίτι χωρίς μπάρμπεκιου, είναι σαν σπίτι χωρίς Γιάννη. Προκοπή δεν κάνει! Ένα σωστό κάλεσμα πρέπει να έχει καλό φαγητό. Και τι καλύτερο από κρεατικές –ή και θαλασσινές- λιχουδιές ψημένες σε bbq. Ό,τι πρέπει για την Κυριακή του Πάσχα, αν φέτος αποφασίσεις να μην κάνεις «Πάσχα στο χωριό». Επομένως, προμηθεύσου την κατάλληλη ψησταριά και γίνε ο σεφ της παρέας. Όλοι απολαμβάνουν ένα «γευστικό» μάζεμα, πόσο μάλλον αν συνοδεύεται από άφθονο λευκό κρασί και ανεβαστική μουσική. Η ψησταριά υγραερίου Nattera Regent 4.1 από Inox υλικό με 4+1 καυστήρες και καπάκι με θερμόμετρο για εύκολη παρακολούθηση της θερμοκρασίας θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο ακόμη και στα πιο απαιτητικά bbq. Κι αν είσαι λάτρης της πίτσας ψήφισε δαγκωτό τον φούρνο πίτσας κάρβουνου Ooni Karu 12 με αρώματα παραδοσιακού ξυλόφουρνου, ευελιξία και μεγάλη απόδοση σε κάθε χρήση- Mamma mia! Αν θέλεις όμως να απολαμβάνεις ξανά και ξανά την αγαπημένη σου πίτσα ναπολιτάνα φρόντισε να επιλέξεις και το σωστό κάλυμμα για φούρνο πίτσας Ooni Koda 16 που παρέχει τη μέγιστη προστασία για το φούρνο πίτσας, αποτρέπει τη συσσώρευση υγρασίας εσωτερικά του καλύμματος και τα «ενοχλητικά» στοιχεία της φύσης.

Urban Kipos 2023 : H Nέα καμπάνια της Praktiker για τη βεράντα, την ταράτσα και τον κήπο
BBQ στα Praktiker

«Πράσινα» πιάτα απευθείας από τον κήπο σου

Είναι πολύ ωραίο και υγιεινό να ξέρουμε τι τρώμε και τώρα μπορούμε. Υπομονή, φροντίδα και καλός καιρός είναι όσα χρειάζεσαι για να απολαμβάνεις λαχανικά από τον δικό σου λαχανόκηπο και η Praktiker δίνει όλα τα απαραίτητα εργαλεία. Φτιάξε τον δικό σου Veggie Kipos και ετοίμασε τις πιο δροσιστικές σαλάτες για όλη την οικογένεια. Η γλάστρα Elho Green basic με στήριγμα για ντομάτες σε ανθρακί απόχρωση που είναι κατασκευασμένη από ανακυκλωμένο πλαστικό και αιολική ενέργεια, δεν θα στολίσει απλώς τον κήπο σου αλλά διαθέτει μια χρήσιμη δεξαμενή νερού που διατηρεί τα διψασμένα φυτά υγιή και ακμάζοντα. Μάλιστα το υπαίθριο δοχείο της είναι απολύτως κατάλληλο για όλα τα λαχανικά. Ανέλαβε δράση, πάρε το ποτιστήρι νερού 6L, τους βιολογικούς σπόρους Vilmorin ντομάτα και ξεκίνα αμέσως την φύτευση γιατί έχεις δημιουργήσει τσακ μπαμ το …καλύτερο «σετ». Ακόμα κι αν κάποιος δεν έχει κήπο ή το μπαλκόνι του είναι μικρό, με ένα mini θερμοκήπιο Click & Grow μπορεί να έχει φρέσκα μυρωδικά, φρούτα και λαχανικά οποιαδήποτε στιγμή μέσα στο χρόνο. Από την παραγωγή στην κατανάλωση χωρίς καν να αλλάξουμε δωμάτιο. Τέλειο;

Urban Kipos 2023 : H Nέα καμπάνια της Praktiker για τη βεράντα, την ταράτσα και τον κήπο

Playland

Ο κήπος αποτελεί και για τα παιδιά ένα ανεξερεύνητο τοπίο γεμάτο προκλήσεις. Μπαίνοντας στη διαδικασία της περιποίησης του κήπου και της καλλιέργειας των φυτών τα παιδιά πειραματίζονται, αποκτούν νέες δεξιότητες, ενισχύουν την υπευθυνότητα, αναπτύσσουν τη δημιουργικότητα τους και μαθαίνουν να συνεργάζονται. Κι όλα αυτά μπορούν να ξεκινήσουν ήδη από το σπίτι παρέα με τα κατάλληλα εργαλεία. Αν έχεις παιδιά μπορείτε να πάτε μαζί μια βόλτα στο Praktiker, να επιλέξετε τα σωστά και άνετα παιδικά γάντια Rostaing Axel, το ξεχωριστό σετ 7 εργαλείων Epoca Jr Mini Garden σε lime απόχρωση -τα έντονα χρώματα αρέσουν στους μικρούς μας φίλους (και μεγάλους)-κατασκευασμένα από ανθεκτικό υλικό για ατελείωτες ώρες ασφαλούς παιχνιδιού ακόμα και κάτω από συνθήκες έντονης χρήσης με κραδασμούς-, σπόρους  κολοκύθας στρογγυλής Vilmorin Kids για να φυτέψετε αλλά και clogs παιδικά Rouchette Axel για άνετες περιηγήσεις στο χώρο. Οι νεαροί κηπουροί έχοντας τον κατάλληλο εξοπλισμό θα μάθουν πολλά περισσότερα για τη φύση και παρέα θα δημιουργήσετε τον πιο ξεχωριστό κήπο. Υπάρχει άλλωστε καλύτερος κήπος και τον θέλετε…από κοινού!

Urban Kipos 2023 : H Nέα καμπάνια της Praktiker για τη βεράντα, την ταράτσα και τον κήπο

Όποιο κήπο και αν επιλέξεις να δημιουργήσεις, όμως εμπλούτισε τον με φυτά και λουλούδια και κάνε το σπίτι σου μια δεξαμενή οξυγόνου. Άλλωστε μια «φλοράλ» βεράντα θα φέρει ακόμη νωρίτερα την άνοιξη. Με το Gardena σετ γλάστρες με απλό design για κάθετη φύτευση Nature Up 9 τεμαχίων 65x15x54cm μπορείς να διακοσμήσεις εύκολα τον εξωτερικό ή εσωτερικό σου χώρο με τα φυτά της επιλογής σου. H ζίνια για παράδειγμα είναι ανάμεσα στα πιο εντυπωσιακά, ανοιξιάτικα λουλούδια που μπορείς να βρεις σε ποικιλία χρωμάτων και σχημάτων την άνοιξη. Η γαρυφαλλιά πάλι που ανθίζει από τον Απρίλιο μέχρι και τον Νοέμβριο και τα άνθη της είναι τόσο μυρωδάτα ενώ οι πανσέδες πλημμυρίζουν τον κήπο και το μπαλκόνι με έντονα χρώματα και μοναδικούς χρωματικούς συνδυασμούς. Τοποθέτησε λοιπόν πολλά φυτά με όμορφο τρόπο ώστε να τα φροντίζεις με ασφάλεια στο χώρο σου.

Urban Kipos 2023 : H Nέα καμπάνια της Praktiker για τη βεράντα, την ταράτσα και τον κήπο
Urban Kipos 2023 : H Nέα καμπάνια της Praktiker για τη βεράντα, την ταράτσα και τον κήπο

Επίσης, σημαντικό είναι να φροντίζεις τα φυτά σου περισσότερο, αλλά με μικρότερη ποσότητα νερού. Με το αυτόματο πότισμα εξοικονομείται από 30% έως 50% συγκριτικά με το πότισμα με λάστιχο, με δυνατότητα να προγραμματίσει κανείς την ώρα ποτίσματος ανεξάρτητα με το αν βρίσκεται στο σπίτι ή όχι. Από τέτοιες μικρές πράξεις, έρχονται μεγάλες αλλαγές για τον πλανήτη, αλλά και για εμάς. Το σετ ποτίσματος με ηλιακό προγραμματιστή για 20 γλάστρες, εξοπλισμένο φωτοβολταϊκό πάνελ και ενσωματωμένη αντλία για την αναρρόφηση του νερού από την δεξαμενή Claber Aquamagic, ο προγραμματιστής Gardena Flex GA01890 με αποσπώμενη αδιάβροχη LCD οθόνη, και το Gardena Aquacount πιστόλι εκτόξευσης με μετρητή νερού, θα βάλουν το δικό τους λιθαράκι στην eco προσπάθεια σου.

Urban Kipos 2023 : H Nέα καμπάνια της Praktiker για τη βεράντα, την ταράτσα και τον κήπο

Πολύ σημαντικό είναι κάθε γωνιά του σπιτιού μας να είναι προσβάσιμη σε όλα τα μέλη της οικογενείας. Στόχος λοιπόν είναι ένα inclusive περιβάλλον που όλοι θα νιώθουν άνετα σε αυτόν. Για αυτό το λόγο η Praktiker, διαθέτει λύσεις και προτάσεις και για άτομα με αναπηρία και την Τρίτη ηλικία, ώστε κανείς να μη στερηθεί την επαφή με τη φύση από το σπίτι του.

Και αν χρειάζεσαι οποιοδήποτε έξτρα τιπ για τον υπαίθριο χώρο, η ομάδα των Kipos Experts είναι πάντα εκεί για να σε βοηθήσουν να φτιάξεις τον εξωτερικό χώρο που πάντα ονειρευόσουν. Την ίδια στιγμή, σου προσφέρουν καθοδήγηση για eco λύσεις για να γίνει ο κάθε προσωπικός ή επαγγελματικός χώρος πιο πράσινος.

Είσαι ακόμη σε δίλημμα για το τι θα ψηφίσεις μετά από όλα αυτά; Μα φυσικά Praktiker! Ραντεβού στις κάλπες.

Urban Kipos 2023 : H Nέα καμπάνια της Praktiker για τη βεράντα, την ταράτσα και τον κήπο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ