Smart Life

Η απόδειξη ότι οι έξυπνες επιλογές μπορούν να σε οδηγήσουν στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου

Για μένα αυτή ήταν το νέο πανέξυπνο ρολόι της Huawei

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
HUAWEI WATCH Ultimate: Το νέο smartwatch υψηλής τεχνολογίας της Huawei

HUAWEI WATCH Ultimate: Το νέο smartwatch υψηλής τεχνολογίας της Huawei με ισχυρά χαρτακτηριστικά που ξεπερνούν κάθε προηγούμενο

Μπορεί η λέξη ζωή να αποτελείται μόνο από τρία γράμματα, αλλά συχνά το νόημά της είναι αρκετά περίπλοκο για να το καταλάβουμε. Είτε κανείς έχει τα πάντα είτε την περνάει με τα απαραίτητα, η ζωή έχει πάντα τα πάνω και τα κάτω της. Πολλοί λένε ότι, στην πραγματικότητα, όλοι μας έχουμε δύο ζωές και η δεύτερη ξεκινά όταν συνειδητοποιούμε ότι έχουμε μόνο μία. Γι' αυτό είναι απαραίτητο να εκτιμάμε κάθε στιγμή της ζωής και να δοκιμάζουμε συνεχώς νέες εμπειρίες. Εγώ έχω αποφασίσει ότι το 2023 θα ασχοληθώ με πολλά πράγματα, συμπεριλαμβανομένων μέχρι και των extreme sports. Λατρεύω την έκρηξη αδρεναλίνης και όλα τα έντονα συναισθήματα που αυτά προκαλούν. Παρόλα αυτά, γνωρίζω ότι οφείλω να προστατεύω τον εαυτό μου, όταν τον υποβάλλω σε καινούργιες και συχνά επικίνδυνες συνθήκες. Προτεραιότητά μου, λοιπόν, στη νέα αυτή προσέγγιση της ζωής ήταν να αγοράσω ένα smartwatch, έναν μικρό προσωπικό βοηθό. Το ερώτημα όμως ήταν ποιο έπρεπε να επιλέξω; 

Η Huawei πρόσφατα ανακοίνωσε το λανσάρισμα του νέου smartwatch, HUAWEI WATCH Ultimate, στην Ευρώπη. Το νέο smartwatch - «ναυαρχίδα» ενσαρκώνει το αποκορύφωμα της τεχνολογίας και της σχεδιαστικής καινοτομίας μεταξύ των wearables της Huawei. Το HUAWEI WATCH Ultimate διατίθεται σε δύο εκδόσεις: HUAWEI WATCH Ultimate Voyage Blue και HUAWEI WATCH Ultimate Expedition Black. Με εξαιρετική κατασκευή και αριστοτεχνική σχεδίαση, τα HUAWEI WATCH Ultimate έχουν τα πιο υπερσύγχρονα χαρακτηριστικά και έχει δημιουργηθεί για χρήστες που επιδιώκουν να χαράξουν μια συναρπαστική πορεία στη ζωή, δηλαδή αυτό ακριβώς που έχω θέσει εγώ ως στόχο.

HUAWEI WATCH Ultimate: Το νέο smartwatch υψηλής τεχνολογίας της Huawei

Αν τολμήσω θαλάσσια σπορ τότε, το HUAWEI WATCH Ultimate Voyage Blue ενσαρκώνει τη δύναμη της άγριας θάλασσας. Με κεραμική στεφάνη νανοτεχνολογίας σε βαθύ μπλε, που θυμίζει την απεραντοσύνη του ωκεανού, αυτή η έκδοση δεν είναι απλά ένα εξαιρετικό smartwatch υψηλών προδιαγραφών, αλλά και ένα fashion statement για όσους αγαπούν τα θαλάσσια σπορ. Τουλάχιστον αν τα θαλασσώσω στις νέες μου περιπέτειες, θα παραμείνω chic.

HUAWEI WATCH Ultimate: Το νέο smartwatch υψηλής τεχνολογίας της Huawei

Τo Scuba Diving ανήκει στο Top.3 των αθλημάτων που θέλω να δοκιμάσω και νομίζω τώρα είναι η ευκαιρία μου. Γενικότερα, το HUAWEI WATCH Ultimate επαναπροσδιορίζει το πρότυπο αντοχής στο νερό της βιομηχανίας των smartwatches, υποστηρίζοντας δυνατότητες υποβρύχιας κατάδυσης 100 μέτρων, ενώ εξακολουθεί να είναι εξοπλισμένο με δυνατότητες ήχου, ένα άνευ προηγουμένου επίτευγμα στα mainstream smartwatches. Ο πατενταρισμένος μηχανικός και αδιάβροχος σχεδιασμός επιτρέπει στο HUAWEI WATCH Ultimate να αντέχει σε ακραίες πιέσεις βαθέων υδάτων. Το ρολόι έχει πιστοποιήσεις ISO 22810 και EN13319, ενώ μπορεί να αντέξει 24 ώρες σε κατάσταση βύθισης έως 100 μέτρων. Παράλληλα, η λειτουργία κατάδυσης έχει 4 διαφορετικά modes για να διαλέξετε, ενώ το ρολόι χρησιμοποιεί τον δοκιμασμένο αλγόριθμο αποσυμπίεσηςBühlmann για την παρακολούθηση δεδομένων κατάδυσης, σε συνεχή βάση, αλλά και την παροχή προτάσεων, με βάση το περιβάλλον σε πραγματικό χρόνο. Ενώ μπορούν επίσης να οριστούν πάνω από 20 υπενθυμίσεις, διευκολύνοντας την οργάνωση σχεδίων κατάδυσης.

HUAWEI WATCH Ultimate: Το νέο smartwatch υψηλής τεχνολογίας της Huawei

Αν επιλέξω κάποιο άθλημα της υπαίθρου, όπως η πεζοπορία, η ορειβασία ή ποδηλασία, τότε η έκδοση του HUAWEI WATCH Ultimate Expedition Black, που έχει δημιουργηθεί για θαρραλέες ψυχές που αγαπούν την ύπαιθρο και θέλουν να δραπετεύουν από την «άνεση» της πόλης, είναι η καλύτερη επιλογή. Βέβαια, η περιπέτεια στην ύπαιθρο μπορεί να διαρκέσει μέρες και απαιτεί μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας ενός smartwatch. Για να ανταποκριθεί σε αυτή την απαίτηση, το HUAWEI WATCH Ultimate χρησιμοποιεί ένα ειδικά σχεδιασμένο ολοκαίνουργιο Expedition Mode για να αναδημιουργήσει την αίσθηση και την ατμόσφαιρα των υπαίθριων σπορ. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να ικανοποιήσει τη δίψα μου για εξερεύνηση στις εξορμήσεις μου,  όπως στο κάμπινγκ.

Με δυνατότητες εντοπισμού θέσης Precision Dual-Frequency Five-System GNSS, το HUAWEI WATCH Ultimate υποστηρίζει επαγγελματική εμφάνιση των δεδομένων εξερεύνησης σε εξωτερικούς χώρους, μέτρηση οξυγόνου αίματος, παροχή outdoor εργαλείων και πολλά άλλα. Κι όμως μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερο. Το ρολόι καταγράφει με ακρίβεια την τροχιά άσκησης, με σημεία σήμανσης, ενώ υποστηρίζει ακριβή πλοήγηση στα σημειωμένα σημεία και καταγεγραμμένες τροχιές άσκησης, επιτρέποντας στους χρήστες να επιστρέψουν εύκολα στο σημείο εκκίνησης ή σε οποιαδήποτε προηγούμενη τοποθεσία.

HUAWEI WATCH Ultimate: Το νέο smartwatch υψηλής τεχνολογίας της Huawei

Πέρα από την αξιοποίηση του HUAWEI WATCH Ultimate στις νέες μου αθλητικές περιπέτειες, το smartwatch διαθέτει επίσης ένα λεπτό, αλλά εύκαμπτο AMOLED πάνελ, με κάλυμμα  από κρύσταλλο ζαφειριού υψηλής αντοχής, που το καθιστά ανθεκτικό στη φθορά από τη καθημερινή χρήση. Την ίδια στιγμή αυτό που με κέρδισε είναι ότι οι δύο εκδόσεις του HUAWEI WATCH Ultimate διαθέτουν τρία κουμπιά που μιμούνται το στυλ σχεδίασης ενός παραδοσιακού ρολογιού υψηλών προδιαγραφών: κουμπί 3D Rotating Crown,  κουμπί Function και κουμπί Assist, το καθένα αφιερωμένο σε διαφορετικές λειτουργίες. Αυτό έπαιξε το ρόλο του καθώς αυτό θα είναι το πρώτο μου smartwatch και έχω άγχος για το αν θα καταφέρω να το χρησιμοποιώ στην καθημερινότητα μου. Ένα ρολόι, όμως, που είναι συγχρόνως και vintage και έξυπνο, πάει το concept "smartwatch" σε άλλο επίπεδο.

HUAWEI WATCH Ultimate: Το νέο smartwatch υψηλής τεχνολογίας της Huawei

Όσον αφορά τώρα την αισθητική,  δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι το HUAWEI WATCH Ultimate φέρνει μια επανάσταση αισθητικής  ανάμεσα στα διάφορα κιτς έξυπνα ρολόγια της αγοράς. Το σώμα του HUAWEI WATCH Ultimate δημιουργήθηκε από πρωτοποριακό κράμα υγρού μετάλλου με βάση το ζιρκόνιο, ένα νέο υλικό που χρησιμοποιείται στα πολυτελή ρολόγια υψηλών προδιαγραφών και τώρα χρησιμοποιείται σε ένα smartwatch. Το μπρασελέ του Ultimate Voyage Blue είναι κατασκευασμένο από σκληρό κράμα τιτανίου, το οποίο έχει διπλάσια αντοχή από τον ανοξείδωτο χάλυβα και είναι πολύ ελαφρύτερο σε βάρος. Και οι δύο χρωματικές παλέτες ρολογιών διαθέτουν επίσης ένα μοναδικό λουράκι από υδρογονωμένο καουτσούκ νιτριλίου (HNBR).

Φυσικά, η αξιοποίηση του νέου μου ρολογιού στα extreme sports δεν σημαίνει ότι το ρολόι δε μου φαίνεται χρήσιμο στην καθημερινή μου άσκηση. Όπως σας ανέφερα είναι προτεραιότητα για μένα να φροντίζω την υγεία μου και την φυσική μου κατάσταση και το HUAWEI WATCH Ultimate μου παρέχει έναν βολικό και ολοκληρωμένο βοηθό φυσικής κατάστασης στον καρπό μου. Μέσα στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας  δεν είναι εφικτό να τρέχω πάντα στα βουνά και στις θάλασσες και να δοκιμάζω συναρπαστικά αθλήματα. Τέτοιες μέρες επιλέγω είτε τζόκινγκ, είτε γυμναστήριο ή λίγη χαλαρή άσκηση στον κήπο. Το HUAWEI WATCH Ultimate μου δίνει τη δυνατότητα να φροντίσω για την ευεξία μου, καθώς περιλαμβάνει βελτιωμένη ανάλυση Ηλεκτροκαρδιογραφήματος, με πιστοποίηση CEMDR, ειδοποίηση καρδιακού ρυθμού, ακριβή έλεγχο αρτηριακής ανελαστικότητας, ολοήμερη παρακολούθηση SpO2, παρακολούθηση ύπνου όλη τη νύχτα, αλλά και παρακολούθηση άγχους.

Κλείνοντας, η HUAWEI με το νέο της WATCH Ultimate λύνει και το φλέγον θέμα της μπαταρίας. Έχω πραγματικά κουραστεί στην καθημερινότητά μου να αγχώνομαι για το αν έχω πρόσβαση σε πρίζα γύρω για να μπορώ αν κρατήσω ζωντανές τις συσκευές μου. Το ρολόι έχει μπαταρία με εξαιρετική διάρκεια ζωής και υποστηρίζει φόρτιση υψηλής ταχύτητας, με τους χρήστες να μπορούν να απολαύσουν 2 εβδομάδες χωρίς να το φορτίσουν. Όταν η μπαταρία του smartwatch εξαντληθεί, το νέο προηγμένο ασύρματο σύστημα γρήγορης φόρτισης διασφαλίζει ότι φορτίζεται πλήρως εντός 60 λεπτών ή 25% εντός 10 λεπτών.

HUAWEI WATCH Ultimate: Το νέο smartwatch υψηλής τεχνολογίας της Huawei

Όσο μεγαλώνω καταλαβαίνω ότι στη ζωή είναι πιο σημαντικό να κάνεις έξυπνες επιλογές και να επενδύεις χρόνο και χρήματα εκεί που πραγματικά αξίζει. Το HUAWEI WATCH Ultimate υπήρξε για μένα μια τέτοια έξυπνη επιλογή, καθώς όπως καταλαβαίνετε είναι πανέξυπνο από μονό του. Κλήσεις Bluetooth, γρήγορες απαντήσεις, αναπαραγωγή μουσικής, υπενθυμίσεις και ευρεία συμβατότητα σε διαφορετικά smartphone, υποστηρίζοντας συσκευές Android και iOS είναι μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά του, τα οποία ανακαλύπτω μέρα με  τη μέρα. Το νέο μου smartwatch της HUAWEI  λειτούργησε τελικά από μόνο του σαν κίνητρο για να επιλέξω ένα νέο τρόπο ζωής. Δεν ξέρω αν ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Ξέρω όμως ότι αυτό το ρολόι ήταν το καλύτερο μέσο για προσεγγίσω τους στόχους μου. Ο Ουίλιαμ Τζέιμς είχε πει ότι «όταν πρέπει να κάνεις μια επιλογή και δεν την κάνεις, αυτό είναι από μόνο του επιλογή». Εγώ, λοιπόν, την έκανα, εσύ;

Το HUAWEI WATCH Ultimate, το νέο smartwatch υψηλής τεχνολογίας της Huawei που ξεπερνά τις προηγούμενες κορυφαίες κατηγορίες της, είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα από το δίκτυο επίσημο δίκτυο συνεργατών της Huawei: Γερμανός-Cosmote, Κωτσόβολος, Public Group, Πλαίσιο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα μπορείς να επισκεφθείς την ιστοσελίδα της HUAWEI, καθώς και το Facebook, το Instagram και το HUAWEI Community.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ