Smart Life

Οδηγός διατροφής για σκύλους από την βραβευμένη τροφή ΝΟΜΑ

Μάθε τι και πόσο πρέπει να τρώει το κατοικίδιό σου για να είναι χαρούμενο και υγιές!

Μπεθ Τσαλίκη
Μπεθ Τσαλίκη
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σκύλος με τροφή ΝΟΜΑ

ΝΟΜΑ: η σωστή επιλογή τροφής, η ποσότητα, τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και η κατάλληλη μαγειρευτή τροφή για τον σκύλο σας

Ποια είναι η πιο ενδεδειγμένη διατροφή για το σκύλο σου;
Όπως και για τον άνθρωπο έτσι και για τα κατοικίδιά μας, η πιο ενδεδειγμένη διατροφή περιλαμβάνει κατάλληλα μαγειρεμένη τροφή με φρέσκες πρώτες ύλες και όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται. Η μη βιομηχανικά επεξεργασμένη τροφή τα βοηθάει, ώστε να μειώσουν τις πιθανότητες μελλοντικών παθήσεων συσχετισμένων με τη διατροφή, γι’ αυτό και η ΝΟΜΑ αποφάσισε να δώσει την ευκαιρία στα κατοικίδια μας, να τρώνε…ανθρώπινα!

Η φρεσκομαγειρεμένη τροφή στο εργαστήριο της ΝΟΜΑ είναι τόσο ποιοτική που τρώγεται και από τον άνθρωπο! Εδώ θα πρέπει να προσέξεις ότι μια μαγειρευτή τροφή πρέπει να ετοιμάζεται από επαγγελματίες και όχι από εσένα, ώστε να περιέχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο σκύλος σου και να αποφεύγονται οι βλαβερές ουσίες!

Μικρός σκύλος

Πως γίνεται η κατάρτιση μιας σωστά δομημένης συνταγής;
Η ΝΟΜΑ διατηρεί σύμβαση με το τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με τη συμβολή του οποίου σχεδιάζονται και αξιολογούνται από πλευράς χημικής σύστασης όλες οι τροφές. Στο σχεδιασμό περιλαμβάνονται ομάδα εργασίας υπό τον Βασίλειο Παρασκευά, Επίκουρο Καθηγητή στις Ζωοτροφές, χρήση κατάλληλου λογισμικού για την κατάρτιση σιτηρεσίων μαγειρευτών τροφών για ζώα συντροφιάς ενώ ακολουθούνται οι πιο σύγχρονες πρακτικές όπως αυτές ορίζονται στη σύγχρονη διεθνή βιβλιογραφία. Μάθε περισσότερα για τη διατροφή του σκύλου σου από τον Δρ. Βασίλη Παρασκευά στο https://youtu.be/GXnQF5oe1KE

Συμβουλές για τη διατροφή του σκύλου σου απο τη NOMA


Με ποια κριτήρια πρέπει να κάνεις τη σωστή επιλογή;
Οι Διεθνείς Οργανισμοί, με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν κατηγοριοποιούν τους σκύλους με βάση τη φυλή τους, αλλά με βάση τις ανάγκες και τα χαρακτηριστικά τους. Πιο συγκεκριμένα, η κατάλληλη τροφή εξαρτάται από την ηλικία, το φύλο και το βάρος του, ενώ διαμορφώνεται σε συνάρτηση με την καθημερινή του δραστηριότητα και την περιστασιακή λειτουργία του οργανισμού, όπως αυτή της αναπαραγωγής. Κάθε σκύλος λοιπόν έχει τις δικές του ανάγκες γι’ αυτό η ΝΟΜΑ σου προτείνει το δικό σου εξειδικευμένο πρόγραμμα διατροφής σε μερίδες, το οποίο υπολογίζουν θερμιδικά, όπως ενδείκνυται.

Ποια θρεπτικά συστατικά χρειάζεται;
Οι πρωτεΐνες, τα λιπαρά, οι βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία αποτελούν τα κύρια θρεπτικά συστατικά, που πρέπει να προσλαμβάνει ο σκύλος σου μέσω της τροφής του. Η διατροφή του ιδανικά θα πρέπει να αποτελείται περίπου από 45-60% κρέας και να συμπληρώνεται από φρούτα, λαχανικά και πηγές σύνθετων υδατανθράκων για να του παρέχουν επιπρόσθετη ενέργεια, αλλά και να εξασφαλίζει τη διατήρηση όλων των ζωτικών του λειτουργιών. Η μαγειρευτή τροφή της ΝΟΜΑ φτιάχνεται με βάση τις ανάγκες κάθε υγιούς σκύλου, ενώ μερικά από τα υλικά που συμπληρώνουν το κρέας είναι τα καρότο, σπανάκι, γλυκοπατάτα, φρέσκο μήλο, μουρουνέλαιο, κινόα, αρακάς και πολλές άλλες φρεσκομαγειρεμένες πρώτες ύλες!

Τροφή σκύλου NOMA

Ποια πρωτεΐνη να επιλέξεις ανάλογα με τις ανάγκες του σκύλου;
Καλό είναι να επιλέγεις μονοπρωτεϊνικές συνταγές και όχι blends κρεάτων, δηλαδή μια πηγή ζωικής πρωτεΐνης σε κάθε γεύμα. Αν το σκυλί σου βρίσκεται στην ανάπτυξη, διάλεξε την τροφή με κοτόπουλο, ενώ αν έχεις μεγάλο σκύλο που θέλεις να πάρει βάρος, επίλεξε τροφές με βάση τη γαλοπούλα ή το μοσχάρι που έχουν υψηλή θερμιδική αξία.
Αν πάλι το σκυλάκι σου έχει αλλεργίες επίλεξε τις πιο υποαλλεργικές τροφές, αυτές δηλαδή που χρησιμοποιούν κρέατα μη μαζικής παραγωγής, όπως στις συνταγές με βάση την πάπια, το βουβάλι και το κουνέλι, ενώ για την τριχόπτωση διάλεξε τροφές με μουρουνέλαιο και λινέλαιο όπως η συνταγή με το κοτόπουλο με μεγάλη περιεκτικότητα σε Ωμέγα-3 λιπαρά.
Για μια χαμηλή θερμιδικά διατροφή, με χαμηλά λιπαρά, θα επιλέξεις την grain free τροφή με κουνέλι και καρότο, μπρόκολο, αρακά, 100% οργανική ελληνική κολοκύθα, κινόα, και μουρουνέλαιο ή αυτή με τον μπακαλιάρο με γλυκοπατάτες, μπρόκολο και κολοκυθάκι! Σε κάθε περίπτωση, στη ΝΟΜΑ θα βρεις ακόμα και συμπληρώματα διατροφής με φυτικά Ω3, πούδρα κολοκύθας για το στομάχι, CBD κ.α.

Συνταγή κοτόπουλου

Πόση τροφή χρειάζεται ο σκύλος σας την ημέρα;
Πολλές φορές διαβάζουμε πως η ιδανική ποσότητα είναι το 2% ή το 3% του βάρους του σκύλου αλλά πρόκειται για έναν ακόμα «μύθο του Internet». Αν για παράδειγμα το σκυλάκι σας είναι μικρό τότε θα πρέπει να καταναλώνει μεγαλύτερο ποσοστό τροφής επί του βάρους του, συνεπώς το παραπάνω αξίωμα δεν μπορεί να ισχύει για όλους τους σκύλους. Η κατάλληλη μέθοδος για να μετρήσετε την ενδεδειγμένη ποσότητα είναι να μη μετρήσετε την ποσότητα, αλλά τις θερμίδες που πρέπει να λαμβάνει. Η NOMA μέσα από τον υπολογιστή ποσότητας σου δείχνει ακριβώς πόση τροφή χρειάζεται ο σκύλος σου τη μέρα, αλλά και πόσο κοστίζει!

Τροφή σκύλου κίτρινη

Πως ετοιμάζεται η μαγειρευτή τροφή;
Στο εργαστήριο μαγειρικής ετοιμάζουν καθημερινά φρέσκια τροφή για τα κατοικίδιά μας, όπως η κουζίνα ενός εστιατορίου! Η παραγωγή των τροφών ΝΟΜΑ πραγματοποιείται σε σκεύη χαμηλού βρασμού, ενώ στη συνέχεια τα φαγητά ψύχονται σε ταχεία ψύξη στους 3 °C και συσκευάζονται με αφαίρεση οξυγόνου και προσθήκη τροποποιημένης ατμόσφαιρας για βέλτιστη φρεσκάδα, όπως ορίζουν οι διεθνείς πρακτικές τυποποίησης.

άνθρωπος βάζει τροφή σκύλου σε σακούλι

Που θα βρεις την καλύτερη μαγειρευτή τροφή;
Θα την παραγγείλεις online όπου κι αν βρίσκεσαι ενώ αν μένεις στην Αττική σε δύο ημέρες θα είναι στο σπίτι σου, έτοιμη και μεριδοποιημένη. Μπορείς να βάλεις στο καλάθι όση ποσότητα θες και να την ψύξεις για τις επόμενες ημέρες ή να την καταψύξεις για να τη διατηρήσεις έως και οκτώ μήνες. Γενικά ισχύουν οι ίδιοι κανόνες διαχείρισης και συντήρησης που ισχύουν και για το δικό σου φαγητό. Αν πάλι θες να γνωρίσεις από κοντά την ομάδα της ΝΟΜΑ και να σε καθοδηγήσουν σε ένα προσωποποιημένο πρόγραμμα διατροφής, πάρε τον σκύλο σου και επισκέψου το κατάστημα στο Χαλάνδρι. Εκεί θα βρεις πάντα ετοιμοπαράδοτες συσκευασίες των 500γρ. ενώ σε ακτίνα 5km γύρω από αυτό μπορείς να παραγγείλεις και μέσω των delivery apps Wolt, efood και Instashop.

άντρες ΝΟΜΑ

* Η Noma® αποτελεί την πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα, που παράγει και εμπορεύεται σε κλίμακα φρέσκες τροφές για κατοικίδια. Έχει βραβευτεί στα Pet Awards 2022 ως η καλύτερη υγρή τροφή. Οι συνταγές δημιουργούνται σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αλλά και Αμερικανούς κτηνιάτρους με ειδίκευση στη διατροφολογία των ζώων, χρησιμοποιώντας παράλληλα εξειδικευμένες εφαρμογές που διασφαλίζουν ότι το τελικό προϊόν βρίσκεται εντός των διαθρεπτικών ορίων που ορίζει η FEDIAF. Για την περαιτέρω πιστοποίηση των θρεπτικών χαρακτηριστικών πραγματοποιούνται χημικοί έλεγχοι από εξειδικευμένο εργαστήριο. Όλοι οι προμηθευτές της Noma® διαθέτουν πιστοποιητικά ISO που εξασφαλίζουν ότι όλες οι χρησιμοποιούμενες πρώτες ύλες είναι κατάλληλες για ανθρώπινη κατανάλωση.
ΝΟΜΑ
www.explorenoma.com
25ης Μαρτίου 7, Χαλάνδρι, 210 2222 443
Facebook: ExploreNoma
Instagram: noma_dogandcateatery

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ