Smart Life

Εσώρουχα: Καθημερινά λάθη που σε αφορούν

Τι να αποφύγεις, ποια να επιλέξεις και πως να τα φροντίσεις

Λήδα Πυλαρινού
Λήδα Πυλαρινού
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εσώρουχα

Η εταιρεία MINERVA δίνει χρήσιμες συμβουλές για την διαδικασία επιλογής και φροντίδας των εσωρούχων

Αναμφίβολα, τα εσώρουχα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας, όταν όμως η επιλογή τους γίνεται κυρίως με βάση το αισθητικό κομμάτι, σίγουρα κάτι δε πάει καλά! Ας δούμε απλά καθημερινά λάθη που κάνουμε κατά την επιλογή αλλά και τη φροντίδα τους.

Εσώρουχα: Καθημερινά λάθη που σε αφορούν

Λάθος μέγεθος

Πριν επιλέξεις το εσώρουχο που θα βάλεις ή θα αγοράσεις, σκέψου πως θα είναι η μέρα σου και οι δραστηριότητες σου.

Εσώρουχα: Καθημερινά λάθη που σε αφορούν

Απόφυγε τα στενά εσώρουχα, επέλεξε πιο χαλαρές γραμμές ή ένα μέγεθος μεγαλύτερο, αναλόγως βέβαια με την ποιότητα, για την οποία θα μιλήσουμε αργότερα. Σε κάθε περίπτωση εμπιστεύσου, το εξειδικευμένο προσωπικό που θα σε εξυπηρετήσει κατά την αγορά των εσωρούχων σου ή ακολούθα τις μετρήσεις στους οδηγούς μεγεθών που θα βρεις, στα διάφορα eshop. Ειδικά όταν αφορά το σουτιέν! Στο συγκεκριμένο εσώρουχο, προτείνεται περισσότερη προσοχή, καθώς πολλές φορές επιλέγουμε λάθος μέγεθος (συνήθως μικρότερο) με αποτέλεσμα να ταλαιπωρείται το στήθος και ο θώρακας.

Μη επώνυμα προϊόντα

Σίγουρα η τρέχουσα οικονομική κατάσταση δε βοηθάει, όμως φρόντισε να επιλέγεις επώνυμα εσώρουχα, αφού έρχονται σε άμεση επαφή με πολύ ευαίσθητες περιοχές. Βλέπουμε στην αγορά να κυκλοφορούν εσώρουχα, χωρίς να γνωρίζουμε τον τόπο παραγωγής, που κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για μη εγκεκριμένες εγκαταστάσεις, χωρίς πιστοποιήσεις ποιότητας και φυσικά χωρίς να τηρούνται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, ποιοτικών ελέγχων κ.α. Σκέψου για παράδειγμα, ότι πολλές φορές χρησιμοποιούνται βαφές κακής ποιότητας, χωρίς πιστοποιήσεις, που είναι πολύ πιθανό να προξενήσουν δερματικούς ερεθισμούς. Γι’ αυτό τονίζουμε ότι στη περίπτωση που υπάρχει ευαισθησία, καλό είναι να προτιμώνται βαμβακερά ή κάποια άλλη φυσική ίνα, όπως bamboo, modal ή tencel. Στην αγορά υπάρχουν αμέτρητες επιλογές, που σίγουρα θα καλύψουν και εσάς, τους απαιτητικούς!

Λάθος πλύσιμο

Φρόντισε να ακολουθείς πιστά τις οδηγίες φροντίδας, που αναγράφονται στις ετικέτες των εσωρούχων σου.

Εσώρουχα: Καθημερινά λάθη που σε αφορούν

Τυπικά ισχύει, 30 βαθμοί χρωματιστά με χρήση χρωμοπαγίδας και 60 σε λευκά. Πλέον τα απορρυπαντικά του πλυντηρίου είναι τόσο ισχυρά, που η μεγαλύτερη θερμοκρασία, είναι σίγουρα περιττή, μέχρι και απαγορευτική, εάν θέλεις τα εσώρουχα σου να διατηρηθούν σαν καινούργια.

Φυσικές ίνες

Μπορεί το βαμβάκι να είναι η σημαντικότερη φυσική ίνα στη κατηγορία των εσωρούχων και η πιο διαδεδομένη, όμως σίγουρα δεν είναι η μοναδική επιλογή. Αναζήτησε εσώρουχα από Modal και σίγουρα θα ικανοποιηθείς στο έπακρο με τη νέα σου ανακάλυψη! Το modal είναι γνωστό για το πόσο λαμπερά αποτυπώνονται τα χρώματα, αλλά και για το ακόμα πιο μαλακό ύφασμα, σαν μετάξι. Οι ίνες ξύλου οξιάς από 100% φυσικό υλικό και η προσθήκη ελαστάν, προσδίδουν στο προϊόν μεγάλη αντοχή στα πλυσίματα, χωρίς να χάνεται η φόρμα και η ζωντάνια του χρώματος. Από την άλλη, τα εσώρουχα από tencel, είναι εξαιρετικής ποιότητας από ένα φυσικό πολυμερές, την κυτταρίνη, η οποία λαμβάνεται από το ξύλο ευκαλύπτου. Πρόκειται για ένα 100% φυσικό υλικό με αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, που απορροφά αποτελεσματικά την υγρασία και βοηθά στην εξισορρόπηση του ph του δέρματος, αίσθηση φρεσκάδας από το πρωί μέχρι το βράδυ. Ενώ, το Bamboo είναι μια μοναδική επιλογή, αφού είναι 100% φιλικό προς το περιβάλλον με αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, εξουδετερώνει την κακοσμία και απορροφά τον ιδρώτα. Το ύφασμα είναι πολύ ελαστικό, ανθεκτικό και άνετο, ενώ προσδίδει προστασία από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Το μόνο σίγουρο είναι, ότι μια βόλτα από ένα κατάστημα εσωρούχων θα σε πείσει!

Εσώρουχα: Καθημερινά λάθη που σε αφορούν
© Lenzing AG
Εσώρουχα: Καθημερινά λάθη που σε αφορούν
© Lenzing AG

Τώρα που έμαθες ποια είναι τα καθημερινά λάθη που πρέπει να αποφύγεις, πήγαινε σε ένα από τα καταστήματα Minerva, στο official e-shop minerva.gr και σε επιλεγμένα σημεία σε όλη την Ελλάδα και βρες τα εσώρουχα που θα φοράς από το πρωί μέχρι το βράδυ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ