Smart Life

Τι οφείλεις να αγοράσεις στον εαυτό σου αυτά τα Χριστούγεννα

Ένα ρολόι που φέρνει το μυαλό και την καρδιά σε τέλεια αρμονία μεταξύ τους

Λήδα Πυλαρινού
Λήδα Πυλαρινού
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τι οφείλεις να αγοράσεις στον εαυτό σου αυτά τα Χριστούγεννα
© Unspash

HUAWEI WATCH D: Η HUAWEI κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το πραγματικό smartwatch πιεσόμετρο με ηλεκτροκαρδιογράφημα (ECG) πιστοποιημένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Η καθημερινότητά μου τον τελευταίο καιρό είναι ασφυκτική. Εργάζομαι πολλές ώρες την ημέρα. Όταν τελειώνω από την δουλειά, τρέχω στο γυμναστήριο. Θέλω να τα προλάβω όλα! Το φυσικό επακόλουθο είναι ότι συχνά δεν προλαβαίνω να φάω σωστά, ενώ καταναλώνω ενεργειακά ποτά για να ανακτήσω τις δυνάμεις μου. Τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι θετικό για την ψυχική και την σωματική μου υγεία.

Μέσα σε όλα αυτά, κάθε βράδυ, πριν κοιμηθώ, πέφτω στην παγίδα και σκρολάρω αρκετή ώρα στο TikTok. Τα περισσότερα βίντεο που εμφανίζονται στο For you page μου δεν έχουν ουσιαστικό περιεχόμενο. Όταν συναντώ reviews προϊόντων, υπάρχουν δυο εκδοχές: ή θα κάνω μια value αγορά ή θα καταλήξω με ένα ακόμη άχρηστο αντικείμενο. Προχτές έπεσα πάνω σε ένα review βίντεο του smartwatch HUAWEI WATCH D. Για πρώτη φορά το TikTok μου φάνηκε πραγματικά χρήσιμο. Ο πρωταγωνιστής του βίντεο φορούσε το εν λόγω ρολόι στο χέρι του και εξηγούσε πως το HUAWEI WATCH D έγινε ένας καθημερινός σύντροφος για τη φροντίδα της υγείας του. Με την χρήση του ρολογιού, κατάφερε να παρακολουθεί την αρτηριακή του πίεση σε πραγματικό χρόνο και να κάνει ηλεκτροκαρδιογράφημα (ECG), το οποίο διαθέτει πιστοποίηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση ... και όλα αυτά κοιτώντας απλώς τον καρπό του.

Τι οφείλεις να αγοράσεις στον εαυτό σου αυτά τα Χριστούγεννα

Πέρα από αυτά παρατήρησα ότι το HUAWEI WATCH D έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός πολύ εξελιγμένου έξυπνου ρολογιού, όπως η επιστημονική παρακολούθηση του ύπνου, η παρακολούθηση των επιπέδων οξυγόνου στο αίμα και η ανίχνευση θερμοκρασίας. Ακόμη, είναι εξοπλισμένο με περισσότερες από 70 λειτουργίες προπόνησης. Οι συσκευές HUAWEI διαθέτουν το πολυσυζητημένο κατάστημα εφαρμογών AppGallery στο οποίο μπορείς να βρεις όλες τα αγαπημένα μου app, όπως WhatsApp, Viber, Instagram, Facebook Messenger, TikTok, αλλά και πολλές εφαρμογές που έχουν αναπτυχθεί σε τοπικό επίπεδο. Ανάμεσα σε αυτές βρίσκεται προφανώς και το Strava, το εξαιρετικά δημοφιλές app παρακολούθησης άσκησης. Θεωρώ το τελευταίο ιδανική ευκαιρία για να δω αναλυτικά τις δυνατότητές μου και να τις αναπτύξω περαιτέρω.

HUAWEI WATCH D: Το πραγματικό smartwatch πιεσόμετρο από τη Huawei

Με το HUAWEI Watch D μπορώ εύκολα να μετράω τα βήματά μου και να παρακολουθώ την απόδοσή μου στο γυμναστήριο. Έτσι, θα καταλαβαίνω πότε ξεπερνώ τα όρια, επειδή είμαι ήδη υπερβολικά κουρασμένη. Ακόμη, το HUAWEI WATCH D θα φροντίσει το πρόγραμμα ύπνου μου, το οποίο παραμελώ συστηματικά. Παρακολούθηση και βαθμολογία της ποιότητας ύπνου και εξατομικευμένες συμβουλές για καλύτερη δυνατή νυχτερινή ανάπαυση είναι μερικές μόνο από τις δυνατότητες που έχει το HUAWEI Watch D σε σχέση με τον ύπνο.  

Πολύ συχνά οι νέοι άνθρωποι έχουν μια αίσθηση ότι είναι άτρωτοι, αλλά αυτό ασφαλώς και δεν ισχύει. Πρόσφατη έρευνα της Pollster Research Institute, που διενεργήθηκε με πρωτοβουλία της Huawei,  δείχνει ότι στην Ελλάδα, το 35% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η καρδιά πρέπει να ελέγχεται μετά την ηλικία των 40 ετών, τη στιγμή που οι άνδρες αψηφούν ακόμη περισσότερο τις ανάγκες της καρδιάς τους. Περίπου το 36% των ανδρών πιστεύει ότι πρέπει να φροντίζει την καρδιά μετά τα 40, ή και αργότερα, και το 17% γύρω στα 50.

Τι οφείλεις να αγοράσεις στον εαυτό σου

Ο δικός μου οργανισμός όμως, μου δίνει καθημερινά σημάδια ότι είναι εξουθενωμένος. Η πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική, καθώς η υπέρταση στους νέους είναι συχνή με 1 στους 8 ενήλικες μεταξύ 20 και 40 ετών να επηρεάζεται. Σύμφωνα με τον κ. Βασίλειο Κώτση, Καθηγητή Παθολογίας-Υπέρτασης, Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Διευθυντή Γ’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, «Οι νεαροί ενήλικες πρέπει τουλάχιστον κάθε πέντε χρόνια να κάνουν ένα προληπτικό έλεγχο για παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου όπως υπέρταση, σάκχαρο και λιπίδια. Ισχύει πράγματι ότι οι γυναίκες επιδημιολογικά εμφανίζουν προβλήματα καρδιάς σε μεγαλύτερη ηλικία και συχνά μετά την εμμηνόπαυση. Υπάρχουν όμως σημαντικοί παράγοντες που μπορούν σε ατομικό επίπεδο να τροποποιήσουν την πιθανότητα καρδιαγγειακού κινδύνου μιας γυναίκας και αυτοί αποτελούν το κάπνισμα, το ιστορικό πρώιμης νόσου στην οικογένεια, η παχυσαρκία, η οικογενής υπερλιπιδαιμία και η αυξημένη αρτηριακή πίεση».

Τα καλά νέα είναι ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία. Σύμφωνα με τον κύριο Βασίλειο Κώτση: «Η πρόληψη αποτελεί τη βασικότερη αιτία αύξησης του προσδόκιμου επιβίωσης ενός ανθρώπου. Πρέπει λοιπόν να μετράμε την αρτηριακή μας πίεση τακτικά και ανάλογα με τις τιμές της μέτρησης να επαναλαμβάνουμε τις μετρήσεις αυτές. Τουλάχιστον κάθε πέντε χρόνια, εάν η μέτρηση της μεγάλης (συστολικής) είναι κάτω από 120 mm Hg, κάθε 1-2 χρόνια, εάν είναι μεταξύ 120-130. Εάν μετράμε πάνω από 130, τότε πρέπει να απευθυνθούμε στο γιατρό μας».

Γνωρίζω πως αν φροντίσω την σωματική μου υγεία θα έχω καλύτερη διάθεση και άρα καλύτερη ψυχική υγεία. Καθημερινά αντιλαμβάνομαι ότι ακούω περισσότερο το μυαλό παρά την καρδιά μου. Τόσο η καρδιά όμως, όσο και το μυαλό πρέπει να βρίσκονται σε τέλεια αρμονία μεταξύ τους και να συνδυάζονται με τις ανάγκες μου. Αυτά τα Χριστούγεννα υπόσχομαι στον ευατό μου ότι θα τον φροντίσω, όπως του αξίζει. Long Story Short: μια μέρα αφότου είδα το βίντεο στο TikTok και έψαξα όλα τα features του HUAWEI WATCH D, μπήκα στο κοντινότερο κατάστημα και έκανα το smartwatch  δικό μου - ο Άη Βασίλης ήρθε λίγο νωρίτερα φέτος-. Αξιοποιώντας το, η καθημερινότητα μου είναι ήδη πολύ καλύτερη. Τώρα ξέρεις τι δώρο να κάνεις είτε σε σένα είτε σε κάποιον δικό σου.  

Το HUAWEI WATCH D είναι άμεσα διαθέσιμο στα καταστήματα Κωτσόβολος. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα μπορείς να επισκεφθείς την ιστοσελίδα της HUAWEI, καθώς και το Facebook, το Instagram και το HUAWEI Community.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ