Smart Life

Έρχεται η νέα εφαρμογή για την αιμοδοσία «Δίνουμε αίμα»

Η σχέση του εθελοντή αιμοδότη με την αιμοδοσία γίνεται πιο άμεση, πιο διαδραστική

Λήδα Πυλαρινού
Λήδα Πυλαρινού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έρχεται η νέα εφαρμογή για την αιμοδοσία «Δίνουμε αίμα»
© shutterstock

To Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας δημιούργησε μια νέα εφαρμογή με όνομα «Δίνουμε αίμα» για να απλοποιήσει την διαδικασία της αιμοδοσίας

Όταν η κουλτούρα αλληλεγγύης συμπορεύεται με την τεχνολογία, τότε τα αποτελέσματα που προκύπτουν είναι αγαστά. Αναφερόμαστε στο «πολύπαθο» ζήτημα της αιμοδοσίας στην Ελλάδα. Παγίως αυξημένες ανάγκες από τη μία, «ενεργοποίηση» των αιμοδοτών συνήθως μόνο όταν προκύπτει ανάγκη για κάποιον συγγενή ή φίλο από την άλλη είναι η εικόνα που χαρακτηρίζει την όλη κατάσταση. Αρκεί λοιπόν η έκτακτη αιμοδοσία για να καλύψει τις τακτικές και έκτακτες ανάγκες; Η απάντηση είναι αρνητική: Μια φορά δεν είναι αρκετή!

Είναι γεγονός, ότι παρατηρείται συχνά το φαινόμενο ένας εθελοντής αιμοδότης να αμελεί την καθοριστική επανάληψη της αιμοδοσίας. Ενώ υπάρχει στην αρχή η διάθεση, δεν ακολουθείται από τη σταθερότητα, τη συνέχεια και τη συνέπεια. Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας όπως κάθε φορά, έτσι και σήμερα, αφουγκράζεται τις ανάγκες και τις συνθήκες της εποχής και έρχεται να προσφέρει τη λύση με τη συνδρομή της τεχνολογίας και πιο συγκεκριμένα με τη νέα εφαρμογή που έχει αναπτύξει, η οποία φέρει το όνομα «Δίνουμε αίμα».

Έρχεται η νέα εφαρμογή για την αιμοδοσία «Δίνουμε αίμα»

Μέσα λοιπόν από τη νέα εφαρμογή θα μπορεί ο ενδιαφερόμενος εθελοντής αιμοδότης να κλείνει ραντεβού με λίγα μόλις click, καθώς ο προγραμματισμός αιμοδοσιών από τις Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας θα προσφέρει τη δυνατότητα μετά την εγγραφή του στο σύστημα να προβαίνει σε κράτηση θέσης. Έτσι, εξασφαλίζεται η ελαχιστοποίηση του χρόνου αναμονής, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρχει άμεση επικοινωνία και ενημέρωση του συμμετέχοντα μέσω ειδοποιήσεων στο κινητό του τηλέφωνο. Στην πραγματικότητα η όλη διαδικασία της αιμοδοσίας κάθε φορά δεν θα ξεπερνάει τα 30 λεπτά!

Έρχεται η νέα εφαρμογή για την αιμοδοσία «Δίνουμε αίμα»

Στόχος της εφαρμογής είναι να δημιουργηθεί μία βάση δεδομένων, μία κοινότητα δηλαδή με νέους, συνεπείς και συντονισμένους αιμοδότες, ώστε να αλλάξουν τα δεδομένα της αιμοδοσίας στην Ελλάδα προς το καλύτερο. Γιατί καλό είναι να μην ξεχνάμε ότι μια φορά δεν είναι αρκετή. 

Η εφαρμογή σε πρώτη φάση - μέχρι το τέλος του χρόνου - θα χρησιμοποιηθεί πιλοτικά σε δράσεις του Ε.ΚΕ.Α. Στη συνέχεια θα εμπλουτίζεται σταδιακά το περιεχόμενό της, εμπλέκοντας ολοένα και περισσότερους φορείς και συλλόγους που διοργανώνουν δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας, προκειμένου να αποτελέσει ένα πλήρες, χρηστικό εργαλείο για τους αιμοδότες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ