Smart Life

Η FIX Hellas ομορφαίνει τις γειτονιές μας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας!

Μάθε πώς μπορείς και εσύ να γίνεις μέρος της προσπάθειας!

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
banner_geitonies.jpg

Η FIX Hellas στηρίζει τη We4All και το εθελοντικό κίνημα Save Your Hood, μεταμορφώνοντας τις γειτονιές μας!

Ας υποθέσουμε ότι είναι ένα ηλιόλουστο πρωινό. Έχεις μόλις πιει τον καφέ σου και ετοιμάζεσαι να αρχίσεις τη μέρα σου. Βγαίνεις έξω από το διαμέρισμα, κλειδώνεις την πόρτα πίσω σου. Στην είσοδο της πολυκατοικίας κοντοστέκεσαι λίγα λεπτά… Δεν χορταίνεις να κοιτάς όλα αυτά τα δέντρα που ξεφύτρωσαν μέσα σε μια νύχτα και έκαναν τον κόσμο σου καλύτερο. Χαμογελάς και προχωράς προς τη στάση του λεωφορείου που θα σε πάει στη δουλειά σου. Στη διαδρομή δεν μπορείς να μην παρατηρήσεις ότι τα πεζοδρόμια είναι πεντακάθαρα, ενώ στον δρόμο δεν υπάρχει το παραμικρό σκουπιδάκι. Και όμως, δεν ονειρεύεσαι.

Αυτή είναι η πραγματικότητα που θέλει να δημιουργήσει η μπύρα FIX στις γειτονιές της χώρας μας.

fix_june_2020-2797_web1.jpg

Μέχρι το φθινόπωρο, η FIX Hellas στοχεύει να ομορφύνει τις γειτονιές μας, και κατά συνέπεια τις πόλεις μας. Με το σύνθημα της φετινής της καμπάνιας «Ομορφαίνουμε τις γειτονιές μας!» δίνει τον ρυθμό και οργανώνει ένα σχέδιο δράσης που πραγματικά μας αφορά όλους.

Ο πρώτος στόχος είναι μέχρι τον Σεπτέμβριο και με τη βοήθεια του Μη Κερδοσκοπικού Περιβαλλοντικού Οργανισμού We4All να έχουν πραγματοποιηθεί 2.500 φυτεύσεις σε 6 γειτονιές της Αττικής, καθώς και σε επιλεγμένες περιοχές της βόρειας Εύβοιας. Η We4All ιδρύθηκε μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Μάτι της Αττικής και στην πλούσια δράση της περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, αναδασώσεις και δενδροφυτεύσεις, πότισμα και φροντίδα των δέντρων που έχουν φυτευτεί, προστασία δασικών εκτάσεων, καθαρισμός των ακτών και του θαλάσσιου περιβάλλοντος, διοργάνωση σεμιναρίων και διαλέξεων σε σχολεία για την αύξηση της περιβαλλοντικής ευαισθησίας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι από το 2018 έως και σήμερα, οι άνθρωποι της We4All έχουν φυτέψει περισσότερα από 103.517 δέντρα, βοηθώντας έτσι σημαντικά την ποιότητα ζωής όλων μας.

img_5571.jpg

Οι πράσινες γειτονιές, όμως, είναι μόνο ένα μέρος της δράσης. Η FIX Hellas στηρίζει επίσης το εθελοντικό κίνημα Save Your Hood, που καλεί τους κατοίκους να ενωθούν για να καθαρίσουν τη γειτονιά τους. Η Save Your Hood έχει προχωρήσει συνολικά σε 4.876 δράσεις, με τη βοήθεια 34.985 εθελοντών, όπου μαζεύτηκαν 9.562.900 λίτρα σκουπιδιών συνολικά, σε Ελλάδα και Κύπρο μέσα σε 1,5 χρόνο. Στο site τους www.saveyourhood.gr μπορείς να δεις τις προγραμματισμένες δράσεις, ενώ στην ομάδα που έχει δημιουργηθεί στο Facebook με όνομα “Save your hood” μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή και να ξεκινήσεις μια δράση στο μέρος όπου εσύ ζεις! Καθώς μία από τις βασικές φιλοσοφίες της FIX Hellas, όπως έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν, είναι ότι μερικές απλές πράξεις μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην καθημερινότητά μας, στηρίζοντας τον σκοπό του πανελλαδικού κινήματος Save Your Hood καθαρίζει 8 αστικές περιοχές σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

photo_5.jpg

Και κάπως έτσι, μέσα από τις παραπάνω πρωτοβουλίες, η αγαπημένη μας ελληνική μπύρα θέτει νέους στόχους για πιο πράσινες και καθαρές γειτονιές.  Κάπως έτσι, σιγά-σιγά, όλα αρχίζουν να αλλάζουν…

Πώς μπορώ να βοηθήσω;

Αναζήτησε τον μοναδικό κωδικό σε όλες τις συσκευασίες FIX Hellas με τη σχετική σήμανση. Θα βρεις τον κωδικό είτε κάτω από το καπάκι (στις φιάλες), είτε στο δαχτυλίδι (στα κουτιά). Στη συνέχεια μπες στην πλατφόρμα www.geitoniesfix.gr/troulocal και συμπλήρωσε τον κωδικό, μαζί με τα στοιχεία σου. Αυτό ήταν! Με αυτόν τον τόσο απλό τρόπο, όχι μόνο βοήθησες στην αποστολή της FIX Hellas για πιο πράσινες και καθαρές γειτονιές, αλλά μπήκες και στην κλήρωση για να κερδίσεις μοναδικά δώρα! Μένει μόνο να απολαύσεις την μπύρα σου…

Πριν σας αφήσω (για να συμπληρώσω και εγώ τον μοναδικό κωδικό μου), θα ήθελα να τονίσω κάτι… Οι γειτονιές μας, δεν είναι απλά δρόμοι τυχάρπαστα σπαρμένοι μέσα σε μια πόλη. Οι γειτονιές μας είναι το σπίτι μας, είναι η καθημερινότητά μας, είναι το πρώτο πράγμα που αντικρίζουμε κάθε πρωί και το τελευταίο που βλέπουμε κάθε βράδυ. Οφείλουμε, λοιπόν, όλοι μας, ο καθένας ξεχωριστά και με τον τρόπο του, να τις βοηθήσουμε να ανθίσουν. Έτσι ανθίζουμε κι εμείς μαζί τους.

Facebook: https://www.facebook.com/FixHellasBeer
Instagram: https://www.instagram.com/fix_hellas/?hl=en
#FIXHellas

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ